Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief: Daniëlle en Justin startten Coronahulp Westland: ‘We zoeken nu mensen die hulp nodig hebben’

Door Kristianne van Blanken 17 maart 2020

Waar de verspreiding van het coronavirus op zijn zachtst gezegd voor flink wat ellende zorgt, lijkt het ook het beste in mensen naar boven te halen. Aan alle kanten wordt hulp aangeboden aan mensen die dit het hardst nodig hebben en dat is super mooi om te zien. Ook Westlanders schieten elkaar massaal te hulp, via Coronahulp Westland bijvoorbeeld. Daniëlle Looije en haar vriend Justin Berends uit Monster startten dit platform om hulp en aanbod rondom coronahulp bij elkaar te brengen. 

Het begon met de facebookgroep Coronahulp Westland, die Daniëlle en Justin zondag (15 maart) lanceerden. ‘Nu het coronavirus het dagelijks leven van eenieder lijkt te beheersen, willen we er als Westlanders voor elkaar zijn’, schreef Daniëlle in haar eerste bericht. Ze riep mensen daarbij op om het aan te geven als zij hulp kunnen gebruiken of als zij een ander willen helpen.

”We begonnen vrij impulsief en hadden geen verwachtingen”, vertelt Daniëlle, die wist van een vergelijkbaar initiatief in Utrecht.

Hartverwarmende berichten

De pagina bestaat pas twee dagen, maar stroomt nu al over van de hartverwarmende berichten. Van mensen die het een mooi initiatief vinden tot families die hun hulp aanbieden.

Boodschappen doen voor anderen, de hond uitlaten, op kinderen passen, huishoudelijke klusjes of gewoon een praatje maken: het is volgens Daniëlle bizar hoe snel er al zoveel reacties binnen kwamen.

Daniëlle en Justin.

Mensen die hulp nodig hebben

”We zijn nu vooral op zoek naar mensen die hulp nodig hebben”, vertelt ze. En die mensen hebben lang niet allemaal Facebook of internet überhaupt en dus bedachten Daniëlle en Justin andere manieren om hen te bereiken. Daniëlle heeft haar eigen ontwerpbureau en kon daardoor moeiteloos een website aan de actie koppelen.

Daarnaast is een brief opgesteld die uitgeprint kan worden en vervolgens bezorgd kan worden bij mensen die vermoedelijk hulp kunnen gebruiken. ‘Denkt u dat iemand is afgesloten van sociaal contact en geen internet heeft? Gebruik dan deze brief’, zo luidt de oproep. De brief is voorzien van een telefoonnummer van Vitis Welzijn, waar mee samengewerkt wordt om hulpvragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Niet bezwaard voelen

Daniëlle hoopt dat mensen zich niet bezwaard voelen om hulp te vragen. ”We hebben in Westland de mentaliteit om door te blijven gaan, maar dat is nu niet de goede tactiek. Er zijn hier relatief nog maar weinig besmettingen, maar dat willen we ook zo houden.”

Dus ben je verkouden? Vraag dan bijvoorbeeld gerust iemand anders om voor je naar de winkel te gaan als er iets op is.

RIVM

Daniëlle en Justin hebben hun handen vol aan het coördineren van de actie, maar nemen uitgebreid de tijd om op iedereen te reageren en hun dankbaarheid te uiten. Daarbij blijven ze benadrukken hoe belangrijk het is dat mensen te allen tijde de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijven volgen.

En daarom kunnen mensen die iets voor een ander willen doen maar beter niet voor de gezelligheid op de koffie gaan. ”Maar een belletje kan natuurlijk altijd.”

Wil jij iets doen voor een ander of kun je zelf wel wat hulp of aanspraak gebruiken? Ga dan naar coronahulpwestland.nl.

Lees ook:

Kinderopvang en scholen in Westland gesloten: Deze ouders mogen wel gebruik maken van opvang

Alle scholen en kinderopvanglocaties in Westland zijn gesloten. Door deze landelijke maatregel zitte...

Hartverwarmend: Westlanders bieden massaal hulp aan via #coronahulp

Het coronavirus is het gesprek van de dag in Westland en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijv...

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in Westland gaan dicht

Westland gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zul...

adv.