Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verspreiding van het coronavirus: zo staan we er nu voor in Westland

Door Carin van der Meij 13 januari 2021

Voor de tweede week op rij is het aantal gemelde besmettingen met het coronavirus in Nederland iets gedaald. Hoe zit dat in Westland? Je leest het in dit artikel. 

Het RIVM publiceert elke week een rapport met alle coronacijfers. Goed om te weten: het weekrapport van deze week gaat over de periode van 6 tot en met 12 januari.

In die periode zijn 408 Westlanders positief getest op het coronavirus. Negen inwoners moesten met coronaklachten in het ziekenhuis worden opgenomen en drie patiënten uit onze gemeente zijn overleden aan het virus.

Waar het aantal besmettingen iets is afgenomen ten opzichte van een week eerder (toen 437 Westlanders positief testten op het virus), liggen de andere twee cijfers juist iets hoger. Een week eerder moesten namelijk vier inwoners met coronaklachten in het ziekenhuis worden opgenomen en zijn twee patiënten uit onze gemeente overleden aan het virus.

Totaal

In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis 7452 besmettingen met het virus geregistreerd in Westland, 135 patiënten moesten in het ziekenhuis worden opgenomen en 71 Westlanders zijn als gevolg van het virus overleden.

Via onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdensgevallen als gevolg van het coronavirus in Westland, vanaf halverwege maart tot nu toe.

De tekst gaat verder onder de grafiek. Let op: links bovenin kun je kiezen welke cijfers je wilt zien. 

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf halverwege maart tot nu toe. Dit is een optelsom.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van cijfers over sterfte en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Via het AD lees je meer over de landelijke weekcijfers.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge lieten gisteravond (dinsdag 12 januari) tijdens de persconferentie weten dat de lockdown met drie weken verlengd wordt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarover lees je meer via dit artikel.

Lees ook:

Van priklocaties tot vaccinatiestrategie: dit moet je weten over vaccineren tegen corona als Westlander

Het vaccineren tegen het coronavirus is vandaag (6 januari) begonnen. Dat roept allemaal vragen op: ...

Aangrijpende video’s: zo beleven de medewerkers van Franciscus deze coronatijd

De marathon die corona heet startte in maart en gaat tot op de dag van vandaag door. In de mooie por...

adv.