Steeds meer Nederlanders op vakantie in eigen land: dit doen Westlanders

Foto ter illustratie via Blake Wisz | Unsplash.
Op vakantie in eigen land: steeds meer Nederlanders doen het. Ook Westlanders zijn terughoudend met tripjes naar het buitenland. 

Uit de vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Royal Schiphol Group blijkt dat maar liefst 44 procent van de Nederlanders dit jaar vakantie viert in eigen land. Dat meldde mediapartner AD deze week. Bij de vorige meting naar de invloed van de coronacrisis op het reisgedrag gaf nog 38 procent van de ondervraagden aan in Nederland met vakantie te gaan. Opvallend feitje: de verhouding tussen binnen- en buitenlandse vakanties is in andere landen wel gelijk gebleven.

Verder wordt gesteld dat de meeste Nederlanders drukke toeristische plekken mijden en dat veel vakanties pas laat geboekt worden. Kortom: Nederlanders zijn terughoudend in hun reisgedrag.

Westland

Maar hoe zit dat in Westland? Wij vroegen jullie onlangs via Facebook naar de plannen voor de zomervakantie. Ruim driehonderd Westlanders gaven een reactie en het overgrote deel gaf aan in eigen land vakantie te vieren. Van de ondervraagde Westlanders gaven er 87 aan naar het buitenland te gaan. Zo gaat Corry naar de Ardennen en zoekt Margreet haar zoon op in Polen.

De overige 242 ondervraagde Westlanders vieren vakantie in eigen (West)land. Wat de plannen in eigen (West)land zijn? Marga kocht een bootje en heeft hier nog zat plekjes om te ontdekken. ‘Wij hoeven niet weg!’, schrijft zij. En met haar blijven veel meer Westlanders dit jaar gewoon lekker thuis. Marianne gaat lekker genieten van haar recent opgeknapte tuin, Roy gaat acht weken lang bandjes kijken en biertjes drinken in WPC Nederland 3, Sjaan gaat bij mooi weer naar het strand toe of maakt een fietstochtje in de omgeving en Johan gaat zijn vakantiegeld lokaal uitgeven. Daar zullen onze Westlandse ondernemers blij mee zijn!

Maar Westlanders maakten ook leuke vakantieplannen buiten onze gemeente. Zo gaat Corry een week naar een vakantiehuis in Ermelo. Ze neemt de fietsen mee en hoopt op mooi weer. Ria gaat door verschillende provincies toeren met de camper en Arina is blij dat haar weekje Lochem ondanks het coronavirus door kan gaan.

Oproep

Wij zijn super benieuwd hoe Westlanders dit jaar vakantie vieren! Wil jij jouw leukste ervaring met ons delen? Stuur dan een foto met korte toelichting naar [email protected] of laat een reactie achter onder dit bericht op Facebook.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Belangrijkste versoepelingen op een rij: ‘het land gaat weer open’”

Belangrijkste versoepelingen op een rij: ‘het land gaat weer open’

Ga naar “Persconferentie: lees hier alle versoepelingen op een rij”

Persconferentie: lees hier alle versoepelingen op een rij

Ga naar “Boosterprik halen zonder afspraak? Zo werkt het”

Boosterprik halen zonder afspraak? Zo werkt het

In onze gids