Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het aantal Westlandse terrassen dat vanaf maandag weer open mag

Door Kristianne van Blanken 28 mei 2020

Kun jij niet wachten totdat je eindelijk weer een drankje kunt nuttigen op het terras? Maandag (1 juni) is het zover: dan mogen de tientallen horecagelegenheden in Westland die een terras hebben, weer gasten bedienen in de buitenlucht. Net zoals dat op alle andere terrassen in Nederland mag natuurlijk. Ook in de restaurants zijn gasten weer welkom, maar wel met een maximum van 30 personen. 

Van alle horecagelegenheden in Westland beschikken er zestig over een terras. Dat meldt data-analist LocalFocus aan de hand van cijfers van databedrijf Datlinq. De aantallen zijn in mei 2020 geteld. Het gaat in Westland om 13 barretjes/cafés en 47 restaurants met een terras.

En daar zijn dus vanaf maandag (1 juni) weer gasten welkom. Zolang er maar anderhalve meter afstand gehouden kan worden.

Nederland

In heel Nederland zijn ruim 13.000 terrassen. In onze provincie (Zuid-Holland dus) is het aanbod van terrassen samen met de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant het grootst. Wij hebben er 2300, Noord-Holland 2700 en Noord-Brabant 2000.

Vergelijk via onderstaande kaart het aantal terrassen in Westland met de rest van Nederland: 

Binnen tafelen

Behalve op de terrassen, ben je vanaf maandag ook weer in café’s en restaurants welkom. Daar is plek voor dertig mensen, exclusief personeel. Eerder was dit inclusief personeel, maar daar is de regering toch van teruggekomen.

Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: zij mogen wel gewoon bij elkaar zitten. Ook is er een uitzondering voor tweetallen die niet uit één huishouden komen. Koninklijke Horeca Nederland laat weten dat er pas vanaf 3 personen gehandhaafd wordt.

Horecaondernemers zijn druk bezig met de voorbereidingen om vanaf 1 juni weer op een zo veilig mogelijke manier open te gaan, met de nieuwe regels in hun achterhoofd natuurlijk. Daarover lees je morgen meer via onze site.

Lees ook:

Hartverwarmend: Singapore Airlines deelt honderden Westlandse bloemen uit aan ouderen

Een flinke vracht aan orchideeën is vorige week van Van der Houwen Orchideeën in ’s-Gravenzande naar...

Leg de zonnebrandcrème alvast maar klaar: zo lekker wordt het weer dit pinksterweekend

Je kunt met een gerust hart de barbecue klaarzetten: er is een pinksterweekend met volop zon en hoge...

Geen schijn van kans: starters hebben héél veel spaargeld nodig voor huis in Westland

Ben je als starter op huizenjacht in Westland, dan kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à...

adv.