Je vaart mee met het Varend Corso en moet naar de wc: hoe moet dit?

Varend Corso Westland 2019

Als schipper en figurant zit je tijdens het Varend Corso úren op het water. Dan kan het natuurlijk voorkomen dat je naar het toilet moet. En dan? Wij checkten bij verschillende schippers de (creatieve) oplossingen.

“Iedere dag is er een pauzeplek in de route, waar iedereen kan stoppen” vertelt Iris Zwinkels. Ze vaart al zo’n 10 jaar mee als technische dienst van het Varend Corso.

“De grote boten met veel decorstukken hebben vaak een hoekje waar een ‘vakantie-wc’tje’ uit de caravan in staat. Of een emmer. Vaak is zaterdag aan het einde van de middag in Kwintsheul wel een probleem. Maar mensen langs de kant zijn dan erg gastvrij. Je mag even binnen komen plassen. Dat is ook wel het voordeel met mijn boot, ik kan overal aanleggen.”

EHBO

De Lierse boot ‘Ouwe Tuinder’ heeft geen toilet aan boord. Schipper Jack Groenewegen: “Het is wel eens voorgekomen dat we de EHBO moesten bellen, ja. Die pikten de figurant op en voer verder tot het eerste het beste toilet.”

Hij vervolgt: ”Maar meestal is er wel een huis in de buurt. We zetten iemand dan af, die vervolgens weer opstapt.”

Hoelahoep

De meest creatieve oplossing is zeker die van schipper Eugene Endhoven. Hij zit met de flyerboot voorin de stoet zit en vaart voor de 12e keer mee.

“We hebben een chemisch toilet aan boord, maar voor een beetje privacy maakte mijn vrouw een laken om een hoelahoep. Iemand anders moet deze even omhoogtrekken. Wij zitten gelukkig voor in de stoet, dus kunnen makkelijk op de pauzeplekken stoppen. Maar het beste advies is: ga op tijd, dan gaat het meestal goed!”

Lees ook:

  • De beginjaren van het Varend Corso: ‘We wilden het leuk en sexy maken’

    Het jaarlijkse Varend Corso is in Westland al jaren een begrip, maar hoe ontstond het ruim twintig jaar geleden eigenlijk?...

Meer in deze categorie

Mysteries

Ga naar “Westlands mysterie: is het ‘Westland’ of ‘het Westland’?”

Westlands mysterie: is het ‘Westland’ of ‘het Westland’?

Ga naar “Veel of weinig mist: zo zit dat in Westland”

Veel of weinig mist: zo zit dat in Westland

Ga naar “Mysterie: dit is waarom sommige Westlandse huizen geblurd zijn op Google Street View”

Mysterie: dit is waarom sommige Westlandse huizen geblurd zijn op Google Street View

In onze gids