Dit is waarom je binnenkort een enórme waterfles kunt tegenkomen in Westland

Foto: AD.

Een waterfles van ruim vier meter hoog: echt lekker drinken is er daarmee niet bij en in je tas passen, dat doet ‘ie niet. Toch kun je er binnenkort één tegenkomen in Westland. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Cleanup Westland wil met het gigantische object aandacht vragen voor de aanpak van zwerfafval.

Dat meldt mediapartner AD, die met voorzitter Rob van Holstein sprak. ”De megafles wordt letterlijk een blikvanger”, vertelt hij. ”Mensen kunnen daar tijdens evenementen hun gebruikte blikjes in kwijt.”

Cleanup Westland begint 1 juli met de actie ‘Yes we Can!’. Op die datum wordt statiegeld op wegwerpflesjes ingevoerd. Op blikjes komt pas in 2023 statiegeld.

Trailer

In de strijd tegen vervuiling doet Cleanup Westland naast het plaatsen van de enorme waterfles nog meer om zichtbaar te worden. Zo wordt er een ‘Drink Water trailer’ gebouwd met onder meer watertappunten waar herbruikbare flesjes gratis gevuld kunnen worden. Kijk voor meer informatie over de acties van Cleaup Westland op deze website.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Mysteries

Ga naar “Westlands mysterie: is het ‘Westland’ of ‘het Westland’?”

Westlands mysterie: is het ‘Westland’ of ‘het Westland’?

Ga naar “Veel of weinig mist: zo zit dat in Westland”

Veel of weinig mist: zo zit dat in Westland

Ga naar “Mysterie: dit is waarom sommige Westlandse huizen geblurd zijn op Google Street View”

Mysterie: dit is waarom sommige Westlandse huizen geblurd zijn op Google Street View

In onze gids