Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom staat er een enorme truck van de politie in ‘s-Gravenzande

Door Kristianne van Blanken 11 juni 2019

Ben jij één dezer dagen langs het parkeerterrein bij multifunctioneel centrum Maesemunde in ‘s-Gravenzande gereden of gewandeld? Dan is het je wellicht al opgevallen: er staat een enorme truck van de politie. Maar wat doet die daar eigenlijk?

Het is een Mobiel Media Lab van de politie, legt een politiewoordvoerder uit. Een agent geeft er deze ochtend (11 juni) les over het gebruik van social media aan leerlingen uit groep acht van De Driekleur en De Kameleon in ‘s-Gravenzande. Daarbij stond (cyber)pesten centraal. De scholieren kregen ook uitleg over wat zij accepteren wanneer zij bepaalde applicaties installeren op hun mobiele telefoons.

De lessen zijn op verzoek van de basisscholen zelf tot stand gekomen. Per les, die zo’n 45 minuten duurt, kunnen maximaal vijftien leerlingen in het klaslokaaltje in de truck.

De politietruck is een uniek exemplaar, er is er namelijk maar één van in Nederland. De politie Westland hoopt er komend schooljaar (2019-2020) vaker mee te gaan werken om leerlingen van scholen in het werkgebied uitleg te geven.

adv.