Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder! Er vlogen luchtballonnen boven Westland: ‘Vaak waait het te hard bij jullie’

Door Kristianne van Blanken 11 september 2019

Het was een bijzonder gezicht, de twee luchtballonnen die gisteren (10 september) boven Westland vlogen. Het leidde tot prachtige plaatjes én veel verbaasde reacties, luchtballonnen zie je immers niet elke dag boven Westland. De ballonvaarder legt uit waarom dit inderdaad zo uniek is. 

”Westland is geen alledaagse regio om boven te varen”, begint de medewerker van Wiegers Ballonvaarten te vertellen. Maar waarom dan eigenlijk niet?

Allereerst heeft dit met de dichte bebouwing in onze gemeente te maken. De vele kassen maken dat je niet zomaar overal kunt landen.

Westenwind

Verder zijn de weersomstandigheden cruciaal, die zijn in Westland niet vaak geschikt om met een ballon de lucht in te gaan. ”Dit kan alleen bij westenwind.” Daarbij mag het niet te hard waaien. ”Niet harder dan vijftien kilometer per uur. Vaak waait het te hard bij jullie.”

En zijn de weersomstandigheden goed, dan moet er ook nog toestemming zijn van Rotterdam The Hague Airport. ”Dit bij elkaar maakt dat ballonvaren, zeker boven Westland, echt een lastminute-kwestie is.”

Maar gisteren waren de omstandigheden perfect. En dus konden twee luchtballonnen opstijgen vanaf een weiland in Heenweg. Ze vlogen met de wind mee en landden uiteindelijk in Schiedam.

Lees ook:

Let op: Deze snelweg is drie weekenden afgesloten

Rijd jij via de A44 naar Amsterdam? Of pak je weleens de N44 langs Wassenaar? Dan is dit bericht van...

adv.