7 x deze dingen heb je sowieso gedaan als je in Westland bent opgegroeid

Westland is top om op te groeien als kind. En omdat je als volwassene nog wel eens vergeet hóe leuk het was, zetten we zeven dingen op een rijtje die je vroeger zeker weten gedaan hebt.

Zwembad de Hoge Bomen

Of het nu was op een kinderfeestje of een vakantiedag: zwembad de Hoge Bomen was the place to be. Lekker van de glijbaan, in de stroomversnelling en daarna een patatje eten. Natuurlijk kon je je ook nog vermaken in andere zwembaden in het Westland, zoals de Boetzelear en zwembad de Maesemunde .

De Hoge Bomen in Naaldwijk. Deze foto is voor de coronacrisis gemaakt. Fotograaf: Thierry Schut.

Het Prinsenbos

Het schooljaar was niet compleet zonder een bezoek aan het Prinsenbos en een rondleiding van Piet Dreumel. Daar leerde je feitjes die je nooit meer zou vergeten, zoals hoe je een Fuut kon herkennen en het ezelsbruggetje: ‘auw auw, berenklauw!’ De klas keek altijd uit naar dit schooltripje.

Het Prinsenbos in Naaldwijk. Foto: Thierry Schut.

Familiepark Drievliet

Een speciaal uitje organiseren? Dan ging je naar Drievliet. Oke, officieel niet in het Westland, maar wel dichtbij genoeg voor een dagje uit. Jij kon je de hele middag vermaken in de Uilenachtbaan en op de boerderij van Old McDonald.

Huttenbouw

Elke zomer stak jij de handen uit de mouwen en ging je hutten bouwen. Bij de Huttenbouw kwam je bijna al je klasgenootjes en vriendjes weer tegen. En dan was het natuurlijk nog de vraag: welke groep maakt de beste hut?

Huttenbouw Naaldwijk 2019. Foto: Kristianne van Blanken | indebuurt Westland.

Kermis Westland

Elk jaar, zo rond de laatste week van de zomervakantie, ging je naar de kermis. Niets mooiers dan een ritje in de Breakdance, je uitleven bij de Kamelenrace en daarna je laatste centjes uitgeven aan de grijpmachines. Dit alles natuurlijk onder het genot van een veel te grote suikerspin.

De kinderboerderij

Natuurlijk wilde jij als kind een konijn, drie cavia’s en een hamster als huisdier. Maar aangezien je ouders het niet helemaal eens waren met dit plan, zocht jij je heil bij de kinderboerderij. Bijvoorbeeld bij Skip in Naaldwijk. Hier kon je de dieren knuffelen en met wat geluk mocht je de geitjes voeren.

Kinderboerderij SKiP (Stichting Kinderboerderij Pijle Tuinen) .

Zwemmen bij de Wollebrand

Als kind heb je ongetwijfeld gezwommen in het water van de Wollebrand. Naast zwemmen kon je op deze plek ook lekker met je vriendjes spelen op het strandje of in één van de speeltoestellen. Het was natuurlijk altijd spannend of er écht gezwommen mocht worden. Het gevreesde bordje ‘Niet zwemmen: Blauwalg’ kon helaas zomaar je pret bederven.

Sherman Greene

Ook interessant:

Meer in deze categorie

Genieten van Westland

Ga naar “Wist je dat? Deze Westlandse dorpen hebben een carnavalsnaam”

Wist je dat? Deze Westlandse dorpen hebben een carnavalsnaam

Beeld: ANP
Ga naar “Uit het archief! 7 x bruidsparen in Westland”

Uit het archief! 7 x bruidsparen in Westland

Ga naar “5 x Leuk om te doen in Westland volgens locals”

5 x Leuk om te doen in Westland volgens locals

In onze gids