Dit wil je weten over betaald parkeren bij het Westlandse strand

Beeld: Gemeente Westland.

Veel Westlanders gaan op de fiets naar het strand toe. Heb je veel spullen bij je, ben je minder goed ter been of kom je van buiten Westland naar ons mooie strand toe, dan is het wel zo prettig om met de auto te komen. Dit moet je weten over parkeren bij het Westlandse strand.

Betaald parkeren tussen 08.00 en 19.00 uur

Parkeren kan op de parkeerterreinen bij de strandopgangen Vlugtenburg en Beukel in ‘s-Gravenzande en Molenslag in Monster. Daarvoor moet je betalen als je tussen 08.00 en 19.00 uur parkeert, buiten deze tijden is het gratis.

Betalen via pin

Je krijgt toegang tot de parkeerterreinen bij Vlugtenburg, Beukel en Molenslag via een automatische slagboom. Betalen gebeurt via pin bij een betaalautomaat.

De tarieven

Parkeren is bij Vlugtenburg, Beukel en Molenslag van 1 juni tot en met 31 augustus de eerste twee uur gratis. Daarna betaal je 1,25 euro per half uur met een maximum van 8 euro. En tussen 19.00 en 08.00 uur is parkeren dus weer gratis. Vanaf 1 september wordt parkeren weer wat goedkoper. De eerste twee uur zijn dan nog steeds gratis, daarna betaal je 0,50 euro per half uur met een maximum van 4 euro. Daarna is parkeren vanaf 1 oktober weer gratis.

Goed om te weten: parkeer je korter dan twee uur, dan hoef je niet langs de betaalautomaat. Je kunt dan gewoon uitrijden met je parkeerkaart.

Abonnementen

Breng jij vaak een bezoekje aan het strand met de auto? Dan kan het voordelig zijn om een abonnement te nemen. Dat kan voor een specifiek parkeerterrein en per parkeerterrein zijn er een beperkt aantal abonnementen beschikbaar.

Wat je betaalt voor zo’n abonnement? 95 euro. Afrekenen doe je via pin bij je eerste bezoek aan het strand. Via deze link kun je meer informatie vinden.

Parkeren in Ter Heijde

Ook bij de strandopgangen Strandweg en Karel Doormanweg in Ter Heijde kun je je auto kwijt, maar het aantal parkeerplaatsen is hier beperkt. Maar heb je een plekje bemachtigd, dan hoef je niet te betalen: parkeren is hier gratis.

En zo zit het bij de overige strandopgangen

Wil je bij de strandopgangen Schelpenpad of Watertoren in Monster of bij Arendsduin in ‘s-Gravenzande naar het strand toe, dan zul je lopend of met de fiets moeten komen. Bij deze opgangen is geen parkeergelegenheid.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Westlands mysterie: is het ‘Westland’ of ‘het Westland’?”

Westlands mysterie: is het ‘Westland’ of ‘het Westland’?

Ga naar “Nieuwbouwwoningen in Westland: zoveel kwamen er vorig jaar bij”

Nieuwbouwwoningen in Westland: zoveel kwamen er vorig jaar bij

Ga naar “Komt er een tram in Westland? Dit zijn de plannen”

Komt er een tram in Westland? Dit zijn de plannen

tram

In onze gids