Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: Je fiets op een brandkraan parkeren?

Door Redactie indebuurt Westland 23 november 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat eigenlijk wel? Deze keer: mag je eigenlijk wel je fiets op een brandkraan of afsluiter parkeren?

Een wat? Waarschijnlijk ben je vanmorgen al over een stuk of vijf van die brandkranen gelopen, maar heb je het niet eens doorgehad. Geen idee hoe brandkranen en afsluiters eruitzien? Zo, bijvoorbeeld:

In films zie je altijd van die rode kranen, die metershoog de lucht in spuiten als er een auto tegenaan knalt. In Nederland doen we niet echt aan die palen, bij ons zitten de brandkranen meestal onder de grond. Maar… Als je daar dan je fiets op parkeert, en de brandweer moet uitgerekend dáár zijn als er brand is – hoe zit dat dan?

Geen bekeuring, wel verwijderd

Onze collega’s van indebuurt Rotterdam vroegen het aan brandweervrouw Amanda. Zij weet natuurlijk als geen ander hoe dit zit. “Mensen beseffen niet dat ze op een brandkraan staan! Eigenlijk zou je je fiets daar niet moeten zetten… Maar daar wordt geen bekeuring voor gegeven hoor,” legt Amanda uit. “Als er fietsen staan en we moeten erbij, dan zetten we de fietsen ergens anders.”

Maar, wat als je fiets nou vastgeketend staat? Amanda: “Tja, als we de fietsen niet opzij kunnen zetten knippen we de sloten door en verplaatsen we ze. Daar hebben we bij de brandweer wel het juiste gereedschap voor.”

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je fiets meteen gejat wordt, vertelt ze: “We laten ze niet zomaar onbeheerd achter hoor, we geven het altijd meteen door aan de politie.” Maar ja, dan zul je toch mooi je doorgeknipte fietsslot moeten vervangen. Even opletten dus, als je de volgende keer je fiets zomaar ergens neerzet!

Lees ook:

Aanbiedingen Westland

Korting op kerstartikelen en hier scoor je kleding voor minder

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, sociale media afstruinen en alle Westlandse...

Voor de boekenwurmen onder ons: Ronald Giphart komt naar Westland toe

9x Dit valt er dit weekend in Westland te beleven

adv.