Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen schijn van kans: starters hebben héél veel spaargeld nodig voor huis in Westland

Door Carin van der Meij 25 mei 2020

Ben je als starter op huizenjacht in Westland, dan kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à la Dagobert Duck een must is. Maar hoe groot moet die zak met centen zijn om je allereerste woning te kunnen kopen? Dat verschilt per situatie en per gemeente: zo zit het in Westland en omgeving.

Hoeveel eigen geld je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer je inkomen en de regio waar je wilt wonen. Huizenplatform Jumba en vergelijkingswebsite Independer hebben dit inzichtelijk gemaakt dankzij ‘de eigengeldkaarten’.

Eigengeldkaarten

Via deze interactieve kaarten kunnen starters – alleenstaanden of stellen – op basis van hun inkomen zien hoeveel spaargeld zij gemiddeld moeten meenemen om een huis te kunnen kopen in Westland. Het gaat hier om een gemiddelde, het exacte bedrag is altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie, wensen en actuele rentestand.

Alleenstaande starter in Westland

Let’s talk numbers: hoeveel geldboompjes heb je als alleenstaande starter nodig? Als je een huis van 55 tot 65 vierkante meter wilt kopen en je hebt een inkomen rond de €36.000, dan ligt het landelijk gemiddelde op €19.000,- aan eigen geld.

Dat is flink minder dan het gemiddelde in onze eigen gemeente: in Westland moet je een bedrag van €26.140,- aan eigen geld hebben om een stekkie te kunnen kopen. Via onderstaande kaart kun je verder sorteren op inkomen en het aantal vierkante meter van een huis. Maar je kunt ook bekijken hoeveel eigen geld inwoners van omliggende gemeenten gemiddeld nodig hebben:

Bron: Independer hypotheken

Startende stellen in Westland

Ook voor koppels geldt: hoeveel eigen geld nodig is, hangt af van inkomen en van het soort huis. Willen jullie beginnen met een huis tussen de 95 en 105 vierkante meter en hebben jullie een modaal inkomen, dan hebben jullie gemiddeld €10.190,- aan eigen centen nodig om een kans te maken.

In onderstaande kaart zijn allerlei scenario’s opgenomen, zodat je kunt kijken welke situatie voor jou van toepassing is. Ook kun je de stand van zaken in de omgeving van Westland checken:

Bron: Independer hypotheken

Lees ook:

Indebuurt Westland is jarig! En daarom geven wij een tapas-thuis-pakket van La Cubanita weg

Het is vandaag (24 mei) feest, want indebuurt Westland is jarig! We bestaan één jaar en wie jarig is...

Werken in Westland: 5x de leukste vacatures van deze week

Ben je op zoek naar een nieuwe (bij)baan in de mooiste gemeente van Nederland? Wij helpen je graag o...

Check hier of jij de winnaar bent van het aloë vera-pakket van Dr. Green

Heb jij meegedaan aan onze winactie, waarbij je een aloë vera-pakket van de Westlandse kweker Dr. Gr...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.