Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als jouw papierbak nu al propvol zit

Door Kristianne van Blanken 20 januari 2020
Het ophalen van oud papier in Westland gaat sinds de invoering van het nieuwe ophaalschema nog niet helemaal probleemloos. Zit jouw bak hierdoor afgeladen vol? Dan hebben we slecht nieuws: er wordt geen extra ronde gereden om de bakken alsnog te legen. Dat meldt mediapartner AD. Lees even verder om erachter te komen wat je kunt doen met je volle papierbak. 

Er is wat betreft de inzameling van oud papier sinds 1 januari 2020 één en ander veranderd in Westland. Papier en karton wordt niet meer in de avonduren door vrijwilligers opgehaald, maar overdag door professionals. En dus is er een nieuw ophaalschema gemaakt, maar niet iedereen heeft dit overzicht op tijd ontvangen.

Daardoor heeft dus ook niet iedereen zijn of haar papierbak op tijd langs de weg gezet. Daarbij zijn sommige bakken simpelweg niet geleegd.

Extra rondje

Even was er sprake van dat HVC, het bedrijf dat dit jaar begonnen is met de inzameling van het papier, misschien een extra rondje zou gaan rijden om de volle papierbakken alsnog te legen. Dat blijkt toch niet het geval te zijn.

De gemeente en HVC hebben daar vanaf gezien omdat een eventuele inhaaldag wel erg kort op de volgende inzameldag zou zitten.

Eerstvolgende inzameldag

Zit jouw papierbak nu al hélemaal vol? Dan kun je deze tijdens de eerstvolgende reguliere inzameldag laten legen. Papier dat niet meer in de bak past, mag je in deze eerste periode naast de bak zetten. In een kartonnen doos bijvoorbeeld.

Wil je toch al eerder van je papier en/of karton af? Dan kun je het naar één van de verzamelcontainers voor papier, die op verschillende plekken in Westlandse wijken staan, brengen. Ook kun je het bij de milieustraten in Naaldwijk en Monster afleveren.

Lees ook:

Uitjes omgeving Westland

Het is Blue Monday en daarom hebben wij 4 tips om je winterdip tegen te gaan

Heb jij op deze Blue Monday ontzettend last van een dip? Dat is heel vervelend natuurlijk, maar geen...

Woonlasten dit jaar fors omhoog: dit ga je als Westlander betalen

Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en...

Dit zijn de data waarop je deze zomer los kunt gaan tijdens de Westlandse feestweken 2020

Het duurt natuurlijk nog even voordat het feestwekenseizoen weer begint, maar het is nooit te vroeg ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.