Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Westlandse restaurants zijn klaar voor de opening en dit kun jij verwachten

Door Kristianne van Blanken 30 mei 2020

Het is bijna zover: maandag (1 juni) mogen de Westlandse horeca-ondernemers hun deuren weer openen. En dat betekent dat jij in de restaurants en café’s en op het terras weer welkom bent voor bijvoorbeeld een lekkere borrel, een fijne lunch of een heerlijk diner. En dat kun je met een gerust hart doen, want de nodige maatregelen zijn inmiddels getroffen. Wij zetten dertien zaken* die er helemaal klaar voor zijn om jou weer te ontvangen op een rijtje. Dit kun je verwachten:

*In deze selectie zijn niet alle Westlandse horeca-zaken opgenomen. Ben of ken jij een ondernemer die in ons volgende overzicht niet mag ontbreken? Laat het ons weten via [email protected].

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Scrumpy in Wateringen

Bij Scrumpy in Wateringen kun je vanaf 1 juni zowel binnen als buiten op het terras terecht. In beide gevallen geldt dat je vooraf wel even moet reserveren (via 0174 – 297518).

Wil je een plekje voor binnen reserveren, dan moet je rekening houden met de geldende tijdvakken. Voor koffie ben je tussen 10.00 en 11.30 uur welkom, voor lunch van 11.30 tot 12.30, van 12.45 tot 13.45 of van 14.00 tot 15.00 uur, voor de borrel van 15.15 tot 17.15 en voor het diner van 17.30 tot 18.45 uur, van 19.00 tot 20.45 uur en op vrijdag en zaterdag van 21.00 tot 23.00 uur.

Plof je liever neer op het terras, dan hoef je geen rekening te houden met de tijdvakken.

Maatregelen

Verder gelden de volgende maatregelen:

  • Gezelschappen mogen uit maximaal vier personen bestaan (en uit maximaal zes personen als het om een gezin gaat)
  • Gasten die verkouden zijn of griepklachten hebben, blijven thuis
  • Handen worden bij binnenkomst gedesinfecteerd
  • Wie telefonisch een reservering maakt, kan het beste eerst even op de website kijken voor de mogelijkheden
  • Aanwijzingen van personeel worden opgevolgd
  • Op het terras geldt vol is vol

En misschien is dit wel de belangrijkste regel om je aan te houden: wees vriendelijk en spontaan. Dat werkt, als we Scrumpy mogen geloven.

Wijzigingen

Mochten er wijzigingen in het beleid worden doorgevoerd, dan meldt Scrumpy dat via social media. Wat betreft de afhaal-service verandert er voorlopig nog niets. Dus ga je nog even liever niet naar de horeca toe, dan kun je jouw favoriete gerechten van Scrumpy ook nog steeds gewoon in huis halen.


Meer over Scrumpy ontdekken?

Scrumpy restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:30

Plein 36B, Wateringen

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Pianobar in Naaldwijk

In Naaldwijk kun je vanaf 1 juni onder meer weer terecht bij De Pianobar, zowel in het restaurant als op het terras. Per reservering zijn maximaal twee personen welkom, grotere groepen zijn alleen welkom als iedereen uit één huishouden komt. Wil je met vier vrienden komen eten? Geef dat dan even aan als je reserveert. Dan zorgt het personeel van De Pianobar ervoor dat jullie twee tafels naast elkaar krijgen. Mét anderhalve meter afstand ertussen.

Reserveren kan via de website van De Pianobar.

Mirell en Bij5

Net zoals de Pianobar, openen ook Mirell en Bij5 op 1 juni om 12.00 uur de deuren. Met extra ruime terrassen, want daar is op het Wilhelminaplein ruimte voor beschikbaar gesteld.

Afhalen kan vanaf 1 juni nog steeds bij De Pianobar en Bij5, de afhaalservice van Mirell stopt dan.


Meer over De Pianobar ontdekken?

De Pianobar bars

Geopend15:00 - 02:00

Herenstraat 3, Naaldwijk

Bekijk meer:bars

Meer over Brasserie Mirell ontdekken?

Brasserie Mirell eetcafés

Geopend09:00 - 01:00

Wilhelminaplein 32, Naaldwijk

Bekijk meer:eetcafés

Meer over Bij5 ontdekken?

Bij5 restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:00

Wilhelminaplein 8, Naaldwijk

Bekijk meer:restaurants en horeca

Tramhuisje in Naaldwijk

Restaurant Tramhuisje in Naaldwijk gaat niet op 1 juni, maar op 2 juni open. Ook hier geldt natuurlijk dat je bij griep of verkoudheid thuis moet blijven en dat je met maximaal twee personen aan een tafel mag zitten (en dat alleen mensen uit hetzelfde huishouden met meer personen aan een tafel mogen zitten).

Wil je binnen zitten, dan moet je vooraf even reserveren. Voor het terras is dat niet nodig. Maar plof niet direct neer als er een tafeltje vrij komt buiten: het tafeltje moet namelijk eerst even schoongemaakt worden.

Zodra Tramhuisje weer geopend is, komt de bezorgservice te vervallen. Wel kun je nog steeds bestellingen af komen halen.


Meer over Tramhuisje | koffie & wifi | Tramstation Naaldwijk ontdekken?

Tramhuisje | koffie & wifi | Tramstation Naaldwijk cafés

Gesloten10:00 - 15:00

Verspycklaan 1, Naaldwijk

Bekijk meer:cafés

De Jachthaven in Kwintsheul

In Kwintsheul kun je vanaf 1 juni weer neerstrijken bij De Jachthaven. Vanaf 12.00 uur ben je hier welkom voor lunch, vanaf 18.00 uur voor diner. Per tafel mogen maximaal twee gasten plaatsnemen en alleen mensen uit hetzelfde huishouden mogen met meer personen komen. Betalen gebeurt per tafel en het liefst via pin.

Verder wordt gevraagd om bij binnenkomst je handen te desinfecteren, wat vragen over je gezondheid te beantwoorden en de instructies van het personeel op te volgen. Voel je je niet fit? Blijf dat vooral thuis.

Ook goed om te weten is dat je vanaf 1 juni ook nog steeds maaltijden van De Jachthaven thuis kunt laten bezorgen. Kijk voor meer informatie en om eten te bestellen op cafedejachthaven.nl.

Reserveren

Reserveren kan via de chatfunctie van Facebook, via e-mail en telefonisch (0174 – 221528). Wil je binnen zitten, dan is reserveren verplicht. Voor het terras hoef je niet te reserveren. In beide gevallen geldt: vol is vol. Er wordt hier trouwens niet met tijdvakken gewerkt, je mag als gast zolang blijven als je maar wilt.

Verder moet je er rekening mee houden dat de openingstijden met ingang van 1 juni aangepast zijn. Maandag is de zaak gesloten, van dinsdag tot en met donderdag ben je er welkom van 12.00 tot 23.00 uur, van vrijdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en op zondag van 10.00 tot 22.00 uur.


Meer over Café-restaurant De Jachthaven ontdekken?

Café-restaurant De Jachthaven cafés

Geopend12:00 - 01:00

Lange Wateringkade 30, Kwintsheul

Bekijk meer:cafés

De Wollebrand in Honselersdijk

In Honselersdijk ben je per 1 juni onder meer weer welkom bij De Wollebrand. Als je geen gezondsheidsklachten hebt natuurlijk. De tafels staan zowel op het terras als in het restaurant anderhalve meter uit elkaar en alle glazen gaan na gebruik door een spoelmachine.

Voor het restaurant moet je vooraf wel even reserveren en van vrijdag tot en met zondag zijn er twee zittingen. De eerste start om 16.30 uur, de tweede om 19.30 uur.

Zit je liever op het terras, dan hoef je niet te reserveren. Wil je toch zeker zijn van een plekje voor de lunch of het diner, dan is het wel mogelijk om een reservering te plaatsen. Maar houd rekening met het volgende: slaat het weer om, dan is het niet zeker dat er – gezien de beperkte ruimte die er nu beschikbaar is – binnen een plekje voor je is.

Cablepark

Leuk om te weten is dat ook het Cablepark van De Wollebrand weer open gaat op 1 juni. Reserveren kan, maar is niet noodzakelijk.

Zorg er wel voor dat je een geschikte outfit aan hebt, de kleedkamers mogen pas vanaf 1 juli weer gebruikt worden.


Meer over Restaurant Wollebrand ontdekken?

Restaurant Wollebrand restaurants en horeca

Geopend11:30 - 00:00

Broekpolderlaan 10, Honselersdijk

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Witte in De Lier

Zin om vanaf 1 juni in De Lier op een terras neer te strijken? Je bent onder meer welkom bij De Witte. Daar wordt met shifts gewerkt: de vroege lunch is van 11.00 tot 12.45 uur, de late lunch van 13.00 tot 14.45 uur, de borrel van 15.00 tot 16.45 uur, het vroege diner van 17.00 tot 18.45 uur en het late diner van 19.00 tot 22.00 uur.

Om 21.00 uur start de inloop voor de borrel.

Reserveren

Reserveren kan via [email protected]  of via 0174-729666. Wat betreft het terras kun je gewoon langskomen en reserveren aan de deur. Maar: vol is vol.

Moments Beach in Ter Heijde

Het wordt prachtig weer dit pinksterweekend: perfect weer om even naar het strand te gaan. Daar ben je vanaf 1 juni onder meer bij Moments Beach in Ter Heijde welkom voor lunch, borrel of diner.

Voor binnen moet je even een plekje reserveren, buiten ben je na een korte gezondheidscheck welkom als er plaats is. Er wordt hier niet gewerkt met shifts, je kunt dus zo lang blijven als je maar wilt.

Moments Beach is op 1 juni vanaf 12.00 uur geopend en daarna dagelijks vanaf 10.00 uur.


Meer over Moments Beach ontdekken?

Moments Beach strandtenten

Strandweg , Ter Heijde

Bekijk meer:strandtenten

Westgaag in Maasdijk

Beeld: Westgaag.

Ook restaurant Westgaag in Maasdijk opent op 1 juni om 12.00 uur de deuren. De keuken van het eetcafé is op maandag en zondag geopend van 16.00 tot 21.00 uur, van dinsdag tot en met donderdag van 06.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 06.00 tot 21.30 uur.

Een plekje reserveren is verplicht, dat kan via deze link. Voor het terras kun je alleen reserveren op de dag dat je wilt komen en of dat kan, hangt ook af van het weer.

Catering

Van de catering kun je vanaf 1 juni op de volgende momenten gebruik maken: op maandag van 16.00 tot 19.30 uur, van dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 19.30 uur, op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag van 16.00 tot 20.00 uur.

Verder is het goed om te weten dat je vanaf 1 juni ook nog steeds maaltijden af kunt halen.

 


Meer over Eetcafe Westgaag ontdekken?

Eetcafe Westgaag eetcafés

Geopend06:00 - 23:00

Transportweg 1, Maasdijk

Bekijk meer:eetcafés

Ketje’s Mix in Poeldijk

Ook bij Ketje’s Mix in Poeldijk ben je vanaf 1 juni 12.00 uur weer welkom. Er wordt vanaf dan gewerkt met een tijdsschema, waarvoor je vooraf telefonisch moet reserveren. Voor het terras hoef je niet vooraf te reserveren.

Verder moet je een aantal vragen beantwoorden, voordat je naar binnen mag. Per tafel mogen twee gasten plaatsnemen. Met drie of vier personen aan één tafel zitten mag ook, maar dan moet iedereen wel uit hetzelfde huishouden komen.


Meer over Ketje’s Mix ontdekken?

Ketje’s Mix

Gesloten09:00 - 21:00

ABC Westland 101, Poeldijk

Het Galjoen in ‘s-Gravenzande

Ook de terrassen op het Marktplein in ‘s-Gravenzande gaan weer open. Bij onder meer Het Galjoen ben je weer van harte welkom.

Wil je binnen zitten, dan moet je vooraf even reserveren. Voor een plekje op het terras hoeft dat niet.

 


Meer over Het Galjoen ontdekken?

Het Galjoen restaurants en horeca

Geopend11:00 - 22:00

Marktplein 3, 's-Gravenzande

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Buren in ‘s-Gravenzande

Ook De Buren in ‘s-Gravenzande is er helemaal klaar voor om op 1 juni open te gaan. Wil je binnen zitten, dan moet je vooraf even reserveren voor een tijdvak.

Buiten kun je gewoon zonder reservering neerploffen op het terras. Als daar plek is, natuurlijk. Een medewerker helpt je daar verder.


Meer over de Buren Eten en Drinken ontdekken?

de Buren Eten en Drinken restaurants en horeca

Geopend09:00 - 22:00

Marktplein 18, 's-Gravenzande

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Uit eten of een terrasje pakken in Westland per 1 juni: Dit moet je weten

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur mag de horeca weer open! Liefhebbers van feestcafé's en dis...

Goed nieuws: de Westlandse terrassen mogen vanaf 1 juni worden verruimd

Zoals het er nu voor staat, mogen horecaondernemers hun terrassen vanaf 1 juni weer openen. De gemee...

Indebuurt Westland is jarig! En daarom geven wij een tapas-thuis-pakket van La Cubanita weg

Het is vandaag (24 mei) feest, want indebuurt Westland is jarig! We bestaan één jaar en wie jarig is...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.