Buon appetito! Armando maakt pasta en pizza zoals in Italië en dit is zijn geheim

Aangeboden door Da Armando

Armando Qyta is eigenaar van Da Armando. (Foto: indebuurt)

Voor de pizza, pasta en antipasti zoals in Italië hoef je helemaal niet op reis te gaan. Reserveer gewoon bij Italiaans restaurant Da Armando in ‘s-Gravenzande en je waant je geheid in la bella Italia. Eigenaar Armando Qyta vertelt hoe hij dat voor elkaar krijgt.

Genieten op z’n Italiaans begint valt of staat volgens Armando met de recepten. Die zijn zorgvuldig uitgekiend, met hulp van zijn vader. “Hij komt uit het Calabrië en kent de Italiaanse keuken door en door. Hij had jarenlang een trattoria, een traditionele Italiaanse eetgelegenheid. In de jaren ’60 bracht hij die naar Nederland. Hij startte de eerste pizzeria’s in de regio, zoals Salvatore op Kijkduin, Da Nino in Delft en Napoli in het centrum van Den Haag.”

Inspiratiebron

“Thuis kookte mijn vader kookte altijd drie gangen voor ons. Elke keer maakte hij er weer iets bijzonders van. Ik wilde weten hoe hij dat deed, dus als klein jongetje keek ik al met hem mee. Toen droomde ik er al van om een eigen restaurant te hebben. Hij is mijn grote inspiratiebron.”

Cucina povera

Zijn vader leerde Amando koken volgens het principe van de cucina povera. “Dat staat voor creatief koken, waarin je met een beperkt aantal ingrediënten een smaakvol gerecht maakt. Neem de pizza margherita. Naast het deeg heb je daar alleen tomaten, mozarella en basilicum voor nodig. Supersmaakvol, als je het maar op de juiste manier bereidt.”

Lees verder onder het Facebookbericht >

Zullen wij vanavond koken? Wij zetten al het lekkers wat Italië te bieden heeft zo voor je op tafels. #pizzalovers #pastalovers😍

Posted by Da Armando on Thursday, February 3, 2022

Rust en geduld

De juiste manier, wat is dat dan? Neem het pizzadeeg. Dat lijkt makkelijk te maken, maar schijn bedriegt. “Niet iedereen weet dat de smaak voor een groot deel bepaald wordt door het water. In Italië heeft het water andere eigenschappen dan hier. Vandaar dat ik bronwater uit Italië importeer om het deeg te maken. Verder is het gebruik van een deegroller uit den boze. Dan pers je alle lucht eruit. Ook is het belangrijk om het voldoende tijd te geven om te rijzen. Rust en geduld zijn belangrijk.”

Salamitante

Ook de herkomst van de ingrediënten is cruciaal. “Elk deel van Italië heeft zijn eigen specialiteit. De ene streek staat bekend om de beste mozzarella, dus haal ik die daar vandaan. Ik heb ook familieleden en kennissen waar ik bij inkoop. Zo komt de nduja (pikante salami) bij mijn tante vandaan, die in Calabrië een boerderij heeft.”

Eindelijk gasten ontvangen

Hij is dolblij dat zijn restaurant nu open is, want die opening werd twee keer uitgesteld. “Eigenlijk zouden we al in mei 2021 open gaan, maar toen bleek op het laatste moment dat er iets niet klopte met de vergunningen”, blikt hij terug. “Eind vorig jaar kregen we bericht dat alles in orde was, maar toen begon precies de lockdown. Daarom ben ik extra blij dat we nu gasten mogen ontvangen. Afgelopen weekenden zat het direct vol en we krijgen veel positieve reacties. Hier hebben we lang naar uitgekeken.”

Ook voor lunch en borrel

Da Armando is vanaf 11.00 uur open en daardoor ook een perfecte plek voor een Italiaanse lunch. Naast de vele soorten pasta en pizza staan er verschillende sandwiches en soepen op de kaart. Natuurlijk kun je rekenen op steengoede Italiaanse koffie. Ook voor een uitgebreide borrelplank met Italiaanse wijn zit je hier perfetto!

Lees verder onder de Insta post >

Elke week iets nieuws

Als je regelmatig iets nieuws wilt proberen zit je hier goed, want Armando heeft elke week een special, die hij op Facebook en Instagram plaatst. “Er bestaan alleen al meer dan 700 soorten pasta’s, maar de meeste mensen kennen er maar een paar, zoals penne en spaghetti. Ik vind het leuk om daar verandering in te brengen. Elk nieuw gerecht laat ik door mijn vader proeven. Zo komen we samen tot perfectie.”

Reserveer nu

Loopt het water je al in de mond? Reserveer dan nu jouw tafel. Benvenuto a Da Armando!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Da Armando

Langestraat 76, 2691 BJ 's-Gravenzande

Nu gesloten

Meer informatie

Da Armando

Langestraat 76, 2691 BJ 's-Gravenzande

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Deze dingen moet elke Westlander eens geproefd hebben”

Deze dingen moet elke Westlander eens geproefd hebben

Ga naar “Cin cin! 7 x wijnhandels in het Westland”

Cin cin! 7 x wijnhandels in het Westland

wijnhandel westland
Ga naar “Aloha! Op deze Westlandse plekken bestel je een poké bowl”

Aloha! Op deze Westlandse plekken bestel je een poké bowl

poké bowl

In onze gids