Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor wie carnaval liever buiten Westland viert: Hier kun je terecht

Door Carin van der Meij 20 februari 2020

Vier jij carnaval al je hele leven in Westland? En ben je benieuwd hoe het er in andere plaatsen aan toe gaat? Voor Westlanders die zin hebben in een uitstapje: in deze steden kun je terecht voor een goed feestje. En we beginnen met een stad waar je als Westlander niet al te ver voor hoeft te reizen:

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Delft

In Delft vieren ze tussen zaterdag 22 en dinsdag 25 februari feest. Dit wil je weten over carnaval 2020 in Delft, oftewel: Kabbelgat.

Dordrecht

Carnaval in Dordrecht wordt klein gevierd. Op zaterdag 22 februari is er een optocht en zijn er wat carnavalsfeestjes. Wil je feest vieren met de Schapenkoppen? Bekijk hier de planning van carnaval in Dordrecht.

Arnhem

In Arnhem is carnaval niet zo groot als in het zuiden, maar het wordt wel degelijk gevierd met onder meer een carnavalsoptocht. Zondag 23 februari is de 44e editie. De optocht gaat recht door de Arnhemse binnenstad. Check hier alle details.

Doetinchem

Optocht, ouwewijvenbal, kroegentocht: in Doetinchem kun je wel een feestje bouwen met carnaval. Hier vind je alles wat je moet weten over carnaval in Doetinchem.

Deventer

Het carnavalsfeest in Deventer wordt op vrijdag 21 februari officieel geopend bij het stadhuis. De dagen daarop kun je lekker hossen in de stad. Check hier alle activiteiten.

Den Bosch

Het is algemeen bekend: in Den Bosch weten ze wel hoe je carnaval moet vieren. Alleen, waar is dat feestje? Lees hier alle informatie over carnaval in Den Bosch.

Breda

Wil je tussen de Kielegatters carnaval vieren? Trek dan je beste pakkie maar aan, want in Breda maken ze er echt werk van. Van de route van de Grote Optocht tot het motto van ’t Kielegat: hier vind je alle informatie over carnaval in Breda.

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom viert geen carnaval, maar Vastenavend. Op zaterdag 22 februari start het feest met een intocht. Een paar dagen later – dinsdag 25 februari – is de grande finale met een optocht. Check hier het programma.

Eindhoven

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari heeft Eindhoven een andere naam: Lampegat. Dan zijn de straten bezaaid met confetti en feestende mensen. Zie jij dit enorme carnavalsfeest wel zitten? Bekijk hier hoe je je voorbereidt op carnaval in Eindhoven.

Enschede

Wil je carnaval vieren, maar hoeft het van jou niet zo massaal? Dan is Enschede een goede optie. Daar draait het voornamelijk om de carnavalsoptocht op zaterdag 22 februari. Lees hier alle info over deze optocht.

Helmond

Ook Helmonders zijn van de partij met carnaval. Van vrijdag 21 tot dinsdag 25 februari staan er een aantal carnavalsactiviteiten op de planning. Nieuwsgierig naar de feestjes, de carnavalsoptocht en de carnavalsmis? Lees hier dan verder.

Hengelo

Vooral de carnavalsoptochten in Hengelo zijn echte trekpleisters. Duizenden mensen komen op de Verlichte Optocht en de gezinscarnavalsoptocht af. Wil jij de optochten zelf bewonderen? Hier lees je meer.

Nijmegen

Wil je je dansmoves in alle vrijheid laten zien? Dan ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Hier wordt wel degelijk carnaval gevierd, maar is het niet zo druk als in Breda en Den Bosch. Op de Grote Markt staat een tent waar veel verkleed publiek op afkomt en zondag is er een optocht. Nieuwsgierig? Lees hier meer details.

Tilburg 

Tilburg is de ideale plek om lekker mee te zingen op carnavalskrakers. Vijf dagen lang is de stad in de ban van carnaval en jij kunt er onderdeel van uitmaken. Bekijk hier alle informatie over carnaval in Tilburg.

Alle carnavalsoptochten in kaart

De feestjes met carnaval zijn natuurlijk onvergetelijk, tenzij je net een borrel teveel op hebt. Maar de carnavalsoptochten zijn toch wel het hoogtepunt. De keuze is reuze: in Nederland zijn er bijna negenhonderd optochten met carnaval. Op onderstaande kaart bekijk je de carnavalsoptochten in de omgeving van Westland en in de rest van het land:

 Lees ook:

Na Dennis komt mogelijk Ellen aanwaaien in Westland

Daar gaan we weer: na de stormen Ciara en Dennis komt er mogelijk opnieuw een storm naar Westland. E...

De flitspalen op dit kruispunt delen elke 11 minuten een boete uit

De kruising van de Wippolderlaan en de Laan van Wateringse Veld in Wateringen is berucht vanwege de ...

Voordelig erop uit, meubels met korting en meer leuke acties

Ben jij altijd op zoek naar de beste aanbiedingen en de leukste acties? Wij ook! En we delen ze graa...
Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.