Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips voor wie met de auto of het openbaar vervoer naar het Varend Corso toe komt

Door Kristianne van Blanken 16 juni 2019

Ben je van plan om in augustus naar het Varend Corso te gaan kijken in Westland of Delft? Dan is het wel zo makkelijk om lopend of fietsend een plekje langs de vaarroute te zoeken. Omdat dit niet voor iedereen haalbaar is, volgen hier de tips van de organisatie voor mensen die afhankelijk zijn van hun auto of het openbaar vervoer.

Kom je met de auto en wil je graag in Westland neerstrijken om naar de fleurig versierde botenparade te kijken? Dan kun je je auto parkeren ter hoogte van de Vierschaar in Naaldwijk, de Baakwoning en de Poelkade in ‘s-Gravenzande, de Hollewatering in Kwintsheul en de Nieuweweg in Poeldijk. Staat je bolide eenmaal, dan loop je vanaf deze locaties zo naar de waterkant.

Kijk je liever in Delft naar het Varend Corso? Dan bieden de verschillende parkeergarages mogelijkheden. Niet goedkoop, maar wel praktisch. Vanaf de Zuidpoortgarage en de Marktgarage is het nog enkele minuten lopen naar het water. Ook de nieuwe Prinsenhofgarage vlak bij het station biedt mogelijkheden. Vanaf hier loop je gemakkelijk naar de Hooikade.

Openbaar vervoer

Verschillende plekken langs de vaarroute zijn ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Zo kun je met de bus naar Trade Parc Westland in Honselersdijk komen. Dit, en dan om precies te zijn de Jupiter, is het begin- en eindpunt van het Varend Corso.

Wil je op zondag naar het Varend Corso komen kijken? Dan kun je per bus, tram of trein naar het station van Delft toe komen. Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen naar een mooi plekje langs de route.

Vertrek op tijd!

Het Varend Corso trok vorig jaar zo’n 550.000 bezoekers, nooit eerder kwamen zoveel mensen op het evenement af. Omdat ook dit jaar weer veel bezoekers verwacht worden, luidt het advies om op tijd van huis te vertrekken, of je nu lopend, met de auto, met de fiets of per openbaar vervoer komt. Je wilt tenslotte niet helemaal achteraan staan, toch?

Lees ook:

Save the date! Kom in augustus genieten van het Varend Corso!

Het duurt nog even, maar we willen zéker niet dat je dit jaar het Varend Corso mist. Noteer daarom n...

De beginjaren van het Varend Corso: ‘We wilden het leuk en sexy maken’

adv.