Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Strandafval inruilen voor een ijsje: het kan aan de Westlandse kust!

Door Kristianne van Blanken 15 juni 2019

Stoor jij je weleens aan al dat afval op het strand en in de zee? Hier kun je natuurlijk iets aan doen, door het op te ruimen. Het leuke is dat je het afval dat je hebt verzameld sinds deze week in kunt ruilen voor een kop koffie, een kop thee of een ijsje! Benieuwd hoe dat zit? 

Onder de noemer ‘Grondstofjutters’ zijn onder meer de gemeente Westland en de eigenaren van verschillende strandpaviljoens een project gestart om het strand en de zee schoner te maken. Hierbij is wel jouw hulp nodig.

Jij kunt namelijk een zogenoemde ‘juttas’ lenen bij Hé Pannenkoek, Elements Beach, Zomertijd Strand, Strandtent De Pit, Beachline Beach, Beachclub Breez, Jamm Beach, Dreams Surfschool, Moments Beach, Bugaloe Beach, The Coast Beach House en Bondi Beach langs de Westlandse kust. Lever je vervolgens de met afval gevulde tas weer in? Dan krijg jij een lekkere kop koffie of thee of zelfs een ijsje. Goeie deal, toch?

De juttassen worden geleend van de Grondstofjutters. Het afval dat met deze tassen wordt ingezameld wordt door BieKlien en buitenschoolse opvangorganisaties gebruikt voor educatieve projecten. Kijk voor meer informatie op de websites van de gemeente Westland de Grondstofjutters.

Lees ook:

Cool! 5x de lekkerste ijsjes laten scheppen in Westland

Zulk heerlijk weer, daar hoort toch een ijsje bij? Check hier waar in Westland je het allerlekkerste...

Meer over

Doen Gemeente

adv.