Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet vergeten: dit weekend is de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2019

Door Kristianne van Blanken 10 september 2019

Misschien staat het al keurig in je agenda, maar voor iedereen die het dreigt te vergeten: dit weekend (van 12 tot en met 15 september) kun je in Naaldwijk weer genieten van de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2019. Het thema van deze 34e editie is ‘Nazomeren’. 

De tentoonstelling wordt zoals gebruikelijk gehouden in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Die is vier dagen lang omgetoverd tot een waar bloemenwalhalla. Met dank aan het bedrijf van Heleen Valstar, dat verantwoordelijk is voor de artistieke uitwerking van het thema.

De organisatie heeft voor ‘Nazomeren’ als thema gekozen vanwege de wens om ‘op de drempel van de herfst een afspiegeling van de zomer uit te beelden’. ‘In de uitvoering staat daarom het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal’. Je kunt hierbij denken aan het weer, de zon, de uitbundigheid van de natuur en het buitenleven.

Tijdens de tentoonstelling is een belangrijke rol weggelegd voor de lisianthus en de bouvardia. Deze twee bloemen moeten het thema benadrukken.

Lees ook:

Het Heilige Geesthofje. Beeld: Stichting Monumentaal Westland.

Open Monumentendag 2019: Deze Westlandse pareltjes zijn geopend

Tientallen Westlandse monumenten openen tijdens het weekend van 14 en 15 september in het kader van ...

Nieuw op Monumentendag: Met een Hop-On Hop-Off Bus door Westland

Meer over

Doen

adv.