Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is Blue Monday en daarom hebben wij 4 tips om je winterdip tegen te gaan

Door Kristianne van Blanken 20 januari 2020

Heb jij op deze Blue Monday ontzettend last van een dip? Dat is heel vervelend natuurlijk, maar geen ramp. Er zijn in Westland en omstreken namelijk genoeg dingen te doen waarmee jouw winterdip (hopelijk) als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje. 

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Ga lekker lopen

Beeld: ANP.

Voor wie bij de gedachte aan hardlopen alleen al een dip krijgt: haak hier vooral niet direct af. Door lekker te lopen, of dit nu wandelen of hardlopen is, maakt je lichaam namelijk endorfine aan, waardoor je je energieker gaat voelen. Dus doe fijne stappers aan en maak lekker een rondje in de buitenlucht!

En wil je wel graag een doel hebben als je dan toch gaat lopen? Bekijk dan hier wanneer je in Westland mee kunt doen aan een hardloopwedstrijd:

7x Hardloopwedstrijden in 2020 in Westland en omgeving

Heb jij je voorgenomen om in 2020 iets aan je conditie te doen? Wij hebben de gouden tip voor je: ga...

Breng een bezoekje aan de sportschool

Beeld: ANP.

Endorfine, dat stofje in je lichaam waar je je energieker door gaat voelen, maak je niet alleen aan door te lopen, maar door te bewegen in het algemeen. Je kunt dus ook lekker naar de sportschool gaan om je beter te gaan voelen.

Wij maakten alvast een overzicht van sportscholen in Westland voor je:

9x Hier kun je naar de sportschool in Westland

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de goede voornemens vliegen ons weer om de oren. Niet drinken, s...

Eet!

Beeld: Unsplash.

Heb je helemaal geen zin om te sporten, dan kun ook gewoon op de bank neerploffen met iets te eten. Maar zorg dan wel dat je iets eet waar je humeur van opknapt. Mediapartner AD zette al eens hapjes op een rijtje waar stoffen in zitten die een positieve invloed op je humeur hebben:

Amandelen: De aminozuren die in amandelen zitten, helpen bij het aanmaken van dopamine in je hersenen en daar krijg je een prettig gevoel van.
Spinazie: In spinazie zitten de vitaminen B9 en B12 en die onderdrukken depressieve gevoelens.
Broccoli: In broccoli zit veel chroom, een mineraal waardoor de hoeveelheid melatonine en serotonine in je hersenen stijgt. Melatonine en serotonine zijn zogenoemde neurotransmitters die je gemoed stabiliseren (perfect tegen moodswings dus!).
Saffraan: Saffraan kan ervoor zorgen dat er meer serotonine vrijkomt in je hersenen.
Chilipeper: Capsaïncine is de stof die chilipeper pikant maakt en signaleert jouw brein deze stof, dan maakt je lichaam endorfine aan om te kalmeren.
Zalm: Verschillende onderzoeken wijzen op een verband tussen een gebrek aan omega-3 vetzuren en depressie. Je lichaam maakt zulke vetzuren niet zelf aan, maar je kunt onverzadigde vetzuren bijvoorbeeld wel via vette vis zoals zalm binnenkrijgen.

Chocolade

Zie jij jezelf nog niet zo één, twee, drie met een snufje chilipeper of een bakje spinazie op de bank neerploffen, dan kun je er ook prima een reep chocolade bij pakken. Officieel wordt chocolade tot de categorie ‘ongezond comfortfood’ gerekend, maar een klein blokje kan wel degelijk je humeur beïnvloeden. In chocolade zit namelijk anandamide en dat is een neurotransmitter die hetzelfde effect heeft als THC. THC is het werkzame bestanddeel in marihuana en daardoor krijg je een gelukzalig gevoel.

Ontspan!

Uitjes omgeving Westland
Beeld via ANP ter illustratie.

Écht warm is het niet buiten en in combinatie met een gebrek aan zon (en dus vitamine D) kun je je tijdens de winter soms een verkleumd hoopje mens voelen. Gelukkig kun je daar vrij eenvoudig iets aan doen. Duik bijvoorbeeld lekker de sauna in. Via Groupon kun je de hele dag voor maar een tientje ontspannen bij Thermen Holiday.

Maar je kunt ook in Westland blijven en naar Reset Spa toe gaan natuurlijk:

Dit is de datum waarop Reset Spa opent en zo ziet het er van binnen uit

Sta jij in je badjas al te popelen om naar de gloednieuwe luxe spa in Naaldwijk toe te gaan? Dan hoe...

Meer over Reset Spa ontdekken?

Reset Spa beauty en wellness

Gesloten09:30 - 22:00

Secretaris verhoeffweg 17b, Naaldwijk

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees ook:

Deze succesvolle Westlanders zijn in de race voor de titel Westlands sportcoach van het jaar

Jac Orie (schaatsen), Sarina Wiegman (voetbal) en Edwin Vurens (voetbal) zijn genomineerd voor de ti...

7x Hardloopwedstrijden in 2020 in Westland en omgeving

Kijken! Bewegende beelden van Westland uit 1935 [VIDEO]

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.