Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Erop uit! 8 x leuke restaurants en terrassen vlakbij het Westland

Aangeboden door The Hague Marketing Bureau 30 juli 2020

Heb je zin om deze zomervakantie een nieuwe plek te ontdekken, zonder daarvoor heel lang te moeten reizen? In Den Haag geniet je in alle rust en ruimte van leuke cafés, gezellige terrassen of exclusieve restaurants. Wij zetten de fijnste plekken om van lekker eten en drinken te genieten voor je op een rij.

Of je nu gaat fietsen, het openbaar vervoer neemt of de auto pakt: je zit echt zó in Den Haag. Zie je op tegen drukte? Nergens voor nodig. De Haagse terrassen en horecabuurten zijn namelijk zo opgezet dat er een zee van ruimte is ontstaan. Zo kun je veilig en rustig genieten van de leukste plekken in Den Haag.

Tekst gaat door onder het filmpje

1. Rabbijn Maarssenplein

In de Haagse binnenstad hebben veel horecaondernemers hun terrassen uitgebreid, waardoor je nu dus nog meer ruimte hebt. Neem bijvoorbeeld het Rabbijn Maarssenplein. Op deze achter het Spui verscholen binnenplaats kom je helemaal tot rust tijdens of na het winkelen. Er zitten verschillende restaurants, van Vietnamees tot Italiaans.

2. Zeeheldenkwartier

Wil je net even iets anders dan de binnenstad? Denk aan: zonnige pleinen en kleurrijke restaurantjes en cafés? Ga dan naar het Zeeheldenkwartier. Je geniet er van de lekkerste vis, veganistische houtovenpizza’s en high tea’s. Of kom helemaal tot jezelf in het Namasté Café.

3. Frederik Hendriklaan

De Frederik Hendriklaan vormt het kloppende hart van het Statenkwartier. Aan de ‘Fred’ vind je veel leuke restaurants en eetcafés. Zeker als je van pizza’s en pasta’s houdt, zit je hier goed: restaurant Pastanini is één van de beste Italiaanse restaurants van Den Haag. Hou plek vrij voor een toetje, want het ijs van Luciano is te lekker om over te slaan.

The Hague Marketing - Frederik Hendriklaan
De Frederik Hendriklaan in Den Haag. (Beeld: The Hague Marketing Bureau)

4. Haagse Bluf

Een verborgen parel in de binnenstad is Grandcafé Haagse Bluf. Daar zit je in alle rust bóven alle winkels. Er is een gezellig binnengedeelte, maar als het weer het ook maar even toe laat, zit je op het grote (verwarmde!) terras ook héél best. Nog een topplek in winkelcentrum Haagse Bluf: Loetje. Het vernieuwde terras is gigantisch!

5. Denneweg

Ken je de Denneweg al? Deze straat is één grote hotspot, dankzij de vele boetiekjes en sfeervolle restaurants en cafés. Vooral als je van diversiteit houdt, moet je naar de Denneweg. Je kunt er de van alles proeven en proberen, van mooie wijnen bij één van de verschillende wijnbars tot tapas of andere lekkere niet-standaard gerechtjes.

The Hague Marketing - Denneweg
De Denneweg in Den Haag. (Beeld: The Hague Marketing Bureau)

6. Strandpaviljoens

Ga je er op een zonnige dag graag met de fiets op uit? Neem dan het fietspad door de duinen naar Den Haag. Vanuit het Westland fiets je de hipste strandpaviljoens tegemoet. De ontdekkingsreis begint al bij de zandmotor voor Kijkduin. Je kunt je fietstocht zo lang maken als je wilt: tot de Wassenaarse slag zijn er strandpaviljoens te vinden. Ga je toch liever met de auto? Zowel in Kijkduin als op Scheveningen is genoeg parkeergelegenheid.

The Hague Marketing - Scheveningen Zomer
Lekker chillen op het strand van Kijkduin of Scheveningen. (Beeld: The Hague Marketing Bureau)

7. Van Hoytemastraat

We sluiten ons lijstje af met een tip voor iedereen die graag een fijne wandeling door de natuur combineert met lunch of diner. Op een steenworp afstand van het prachtige Landgoed Clingendael vind je namelijk de Van Hoytemastraat. Hier diner je op stand, geniet je van een heerlijk uitgebreide brunch of eet je een fantastisch malse rib-eye.

8. De Passage (winactie!)

Voor onze laatste tip keren we nog één keer terug naar de binnenstad. Naar het bekende winkelcentrum De Passage om precies te zijn. Dit winkelcentrum bestaat 135 jaar en heeft nu een supertoffe winactie. Daarbij maak je kans op een romantisch diner voor twee, mídden in de Passage (mogelijk gemaakt door Gallery61). Na sluitingstijd natuurlijk, zodat je echt in alle rust kunt genieten.

Hoe je kans maakt? Deel je mooiste herinnering aan de Passage-herinnering via de Facebookpost (zie hieronder) of schrijf een kaartje, die je in de rode brievenbus stopt die voor schoenenwinkel Calexis staat.

WIN EEN ROMANTISCH PRIVÉ DINER VOOR TWEE!Met z’n tweeën na sluitingstijd dineren in het middelpunt van De Passage Den…

Posted by De Passage Den Haag on Friday, 26 June 2020

Nog meer tips?

Wil je nog meer inspiratie voor een leuk dagje uit? Klik op de oranje knop hieronder, of vul deze korte vragenlijst in. Je krijgt dan op een aantal tips en adressen voor een compleet dagje Den Haag, gebaseerd op wat jij leuk vindt. (Pssst: je krijgt er ook nog een kortingsbon bij voor een verkoelende traktatie!)


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Hague Marketing Bureau. Meer over The Hague Marketing Bureau ontdekken?

The Hague Marketing Bureau

Pr. Beatrixlaan 582

adv.