Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5x Een tochtje door het Westland, maar dan nét even anders

Door Kristianne van Blanken 5 juni 2019

Het Westland verkennen kun je natuurlijk doen op de fiets, of met de benenwagen. Voor wie dit net iets te saai vindt zijn hier een aantal tips om het gebied op een net iets specialere manier te doorkruisen. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Op de solex

Beeld: De Tuinderij

Op een solex door het Westland toeren, hoe gaaf is dat? De Tuinderij in De Lier verhuurt deze tweewielers en heeft alvast leuke routes uitgestippeld. Zo kun je de Westland-Delfland Tour doen, waarbij je geheel in de nostalgische stijl een oude lange leren jas en een bijpassende pothelm op krijgt. Dankzij de speciale bezemwagen kunnen pechgevallen tijdens de drie uur durende tocht worden opgelost. Een andere variant is de Take-One-Actie Tour, waarbij groepen deelnemers worden opgesplitst om in kleinere teams opdrachten met een filmcamera uit te voeren.


Meer over De Tuinderij ontdekken?

De Tuinderij vrijetijd en uitgaan

Van Wijklaan 2, De Lier

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

In een lelijke eend

Eenden Tours Westland
Beeld: Eenden Tours Westland

Wie van een nostalgisch vervoersmiddel gebruik wil maken, maar iets meer comfort zoekt dan dat een solex biedt, kan voor de zogenoemde Deux Chevaux kiezen. Eenden Tours Westland in Naaldwijk verhuurt de zogenoemde lelijke eendjes in verschillende fleurige varianten. Knalgeel of felgroen bijvoorbeeld.


Meer over Eenden Tours Westland ontdekken?

Eenden Tours Westland auto en mobiliteit

Kleine achterweg 32 , Naaldwijk

Bekijk meer:auto en mobiliteit

Op een elektrische step

Beeld: De Tuinderij

Met dertig kilometer per uur op een step door het Westland racen: het kan tijdens de Big Daddy Tour van De Tuinderij in De Lier. Moe wordt je hier niet van, de Big Daddy is namelijk een elektrisch aangedreven step. Tenzij je veertig kilometer hebt afgelegd en nog niet terug bent bij het beginpunt. De actieradius is namelijk veertig kilometer, dus dan zul je terug moeten lopen. Doet de step het nog wel, dan kan deze een topsnelheid van dertig kilometer per uur behalen. De Tuinderij heeft twee routes uitgestippeld die allebei 2,5 uur in beslag nemen: één naar Delft en de ander dwars door het boerenland.

Zelf steppen

Step huren De Zweth Westland
Beeld: Paviljoen De Zweth

Wie wél zelf wil steppen en dus liever niet een elektrisch exemplaar huurt, kan voor een traditionele variant terecht bij Paviljoen de Zweth in Kwintsheul. Hierop kunnen verschillende routes door Midden-Delfland en Westland worden afgelegd.


Meer over Paviljoen De Zweth ontdekken?

Paviljoen De Zweth vrijetijd en uitgaan

Zweth 1, Kwintsheul

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

In een kever

Beeld: De Tuinderij

Liever een kever als vervoersmiddel dan een eend? Ook dan kun je bij De Tuinderij in De Lier terecht. Liefhebbers kunnen kiezen voor de Westland Route of de Westland Puzzeltocht. De Westland Route gaat door de oude en nieuwe tuinbouwgebieden van de zogenoemde Glazen Stad. De uitgestippelde route duurt drie uur, maar een eigen route rijden is ook mogelijk. Ook de puzzeltocht voert door de Glazen Stad. Onderweg moeten deelnemers vragen beantwoorden, rebussen oplossen en foto-opdrachten uitvoeren.

Lees ook:

Cool! 5x de lekkerste ijsjes laten scheppen in Westland

Zulk heerlijk weer, daar hoort toch een ijsje bij? Check hier waar in Westland je het allerlekkerste...

Deze maand in Westland: Oldtimershow, NK Korfbal en festival bij De Wollebrand

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.