Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een dagje uit in onze regio: Deze amusementsparken zijn weer open

Door Kristianne van Blanken 1 juni 2020

Voor iedereen die dol is op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen, was het de afgelopen maanden best een beetje afzien. Maar er is goed nieuws: veel amusementsparken in onze regio gaan binnenkort weer (voorzichtig) open. En sommige parken zijn zelfs al even open. Een bezoekje zal er wel iets anders aan toe gaan dan voorheen en daarom zetten wij het volgende voor je op een rijtje:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Duinrell

Beeld: ANP.

Pretpark Duinrell in Wassenaar is sinds kort weer open. Natuurlijk gelden alle regels van het RIVM tijdens je bezoek. Verder neemt het pretpark maatregelen om de drukte te beperken. Zo kun je alleen van tevoren online tickets kopen voor een bepaalde dag. Duinrell hanteert een maximaal aantal bezoekers.

Verder gelden in het park looproutes. Bij sommige attracties moet je wachten in de daarvoor aangegeven vakken.

Tikibad

Ook kun je weer naar het Tikibad toe. Om de drukte te beperken mag je maximaal twee uur in het bad verblijven. Verder is de bandenglijbaan dicht en kunnen de douches en lockers niet gebruikt worden.

Hier lees je meer.

Diergaarde Blijdorp

Beeld: ANP. 

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is sinds woensdag 20 mei weer open voor abonnementhouders. Vanaf vandaag (1 juni) openen de deuren ook weer voor mensen zonder abonnement.

De dierentuin werkt met tijdsloten en je kunt alleen langskomen als je gereserveerd hebt. De belangrijkste regel: houdt ‘1 gorilla’ (1,5 meter) afstand. Verder behoor je speciaal uitgezette looprichtingen en -routes te volgen.

Dieren

In het park zijn bijna alle dieren te zien, maar soms wel van een grotere afstand dan dat je gewend bent. Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Amazonica en Krokodillenrivier zijn gewoon geopend.

Verschillende binnenverblijven zijn wel dicht, zoals Taman Indah en het binnenverblijf van de gorilla’s.

Lees hier meer over de regels.

Drievliet

Beeld: ANP.

Voor iedereen die staat te popelen om weer eens naar Drievliet in Den Haag toe te gaan, hebben we goed nieuws. De poorten van het pretpark openen vandaag (1 juni) weer. Het park is deze hele maand (juni dus) alleen nog tijdens de weekenden geopend. Vanaf 1 juli kun je er ook weer doordeweeks terecht.

Kaartjes koop je via de website van Drievliet. Houd er wel rekening mee dat je voor een specifieke dag en een tijdslot moet boeken. Verder is het goed om te weten dat het park eenrichtingsverkeer ingesteld heeft. Ook meldt het park dat attracties die een veiligheidsrisico vormen, gesloten zijn.

Madurodam

Foto: Madurodam. 

Gekleurde markeringen op de looppaden, desinfectiepunten en bezoek volgens een tijdslot: op deze manier werkt Madurodam in Den Haag de komende tijd. Het miniatuurpark is sinds kort weer open en heeft op dit moment zelfs een bijzondere tentoonstelling met een levensgroot Dakota-vliegtuig: The Flying Dutchman.

Kinderen tot en met 6 jaar mogen doordeweeks gratis naar binnen. Dat geldt tot en met 3 juli. Lees hier meer.

Waterspeeltuin Plaswijckpark

Foto: Plaswijckpark

Waterspeeltuin Plaswijckpark in Rotterdam is sinds 26 mei weer geopend. Om een veilig uitje te garanderen, zijn er verschillende maatregelen getroffen in het park. Zo is de apenspeeltuin gesloten, is de horeca alleen geopend voor afhaal en is op sommige wandelpaden uitsluitend eenrichtingsverkeer toegestaan.

Verder moet je voor je bezoekje reserveren (óók als abonnementhouder), want de waterspeeltuin werkt met een maximaal aantal bezoekers. De complete lijst met maatregelen is hier terug te vinden.

Avifauna

Beeld: ANP. 

Vogelpark Avifauna is dit weekend (30 mei) weer open gegaan. Om te zorgen dat jij met je gezin 1,5 meter afstand kunt houden van andere gezinnen, geldt in het hele park eenrichtingsverkeer.

Verder moet je voorafgaand aan je bezoek online reserveren voor een tijdslot. Op die manier zorgt Avifauna ervoor dat het niet te druk wordt. Op sommige plekken, zoals in de speeltuin en de Lori Landing, gelden extra regels. Deze staan op borden en worden gecommuniceerd door aanwezige medewerkers.

Het is vanwege de veiligheid tijdelijk verboden om dieren te voeren.

Handenwasstations

Op verschillende plekken in het vogelpark vind je ‘handenwasstations’ en desinfectiemateriaal.

Hier lees je de regels nog eens door.

Archeon

Foto: Wikimedia| Ziko van Dijk. 

Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een heerlijk park voor kinderen die gefascineerd zijn door de oudheid. Sinds kort zijn de deuren van het park weer open, maar je kunt alleen op reservering naar binnen. Dat geldt ook als je een Museumjaarkaart hebt.

Ook in het Archeon geldt natuurlijk dat je 1,5 meter afstand houdt. Het park heeft een bijzondere manier om daarop toe te zien: bij binnenkomst ontvang je een wilgentak van 1,5 meter lang, zodat je jezelf kunt controleren.

Parkeerterrein

Maar er zijn meer maatregelen getroffen in het Archeon. Zo wordt op het parkeerterrein steeds één parkeervak overgeslagen voor voldoende ruimte bij in- en uitstappen. Voor de ingang van het park zijn wachtvakken ingericht en in het park zelf geldt een verplichte looproute.

De activiteiten in het park gaan gewoon door. Spullen die daarbij gebruikt worden, worden na afloop goed schoongemaakt.

Ook de tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan door.

Hier lees je meer over de maatregelen.

Lees ook:

Hartverwarmend: Singapore Airlines deelt honderden Westlandse bloemen uit aan ouderen

Een flinke vracht aan orchideeën is vorige week van Van der Houwen Orchideeën in ’s-Gravenzande naar...

Het is geen fabel: in de lente is er meer zon aan de kust en dit is de oorzaak

Wil jij het liefst zo vroeg mogelijk in het jaar al lekker bij bruinen? Dan zit je hier aan de Westl...

Geen schijn van kans: starters hebben héél veel spaargeld nodig voor huis in Westland

Ben je als starter op huizenjacht in Westland, dan kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.