Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je als Westlander carnaval gaat vieren

Door Kristianne van Blanken 21 februari 2020

Alaaf! Carnaval 2020 is op verschillende plaatsen al in volle gang en ook dit weekend staan er de nodige feestjes op de agenda. In ons eigen Westland, maar ook ver daar buiten. Wij zetten alle handige informatie nog even voor je op een rijtje. Over de locaties waar je een goed feestje kunt bouwen bijvoorbeeld, maar ook over wat je moet doen als je tijdens carnaval schade oploopt. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Carnaval in Wateringen

Ga je in Wateringen carnaval vieren dit weekend, dan is het goed om te weten dat dit dorp tijdens carnaval ook wel Bieringen genoemd wordt. Carnavalsvereniging De Jolige Druif pakt dit jaar weer flink uit.

Feest in de Velo-hal

Beeld: De Jolige Druif.

In de Velo-hal barst vanavond (21 februari) om 19.00 uur voor de jeugd het carnavalsfeest los. Tijdens Limo & Carnaval treedt dj Yoranty op en het feest duurt tot 21.00 uur. Toegang kost 5 euro en één consumptie is daarbij inbegrepen. Limo & Carnaval is bedoeld voor kinderen van 9 tot 13 jaar.

Oudere jeugd

Voor de oudere jeugd, vanaf 13 jaar, begint het feest vanavond in dezelfde hal om 21.00 uur. Tijdens het Westlands Carnaval treden dj Robbie en dj Emiel op. Toegang kost 12,50 euro (exclusief servicekosten).

Het Westlands Carnaval duurt tot 02.00 uur.

De optocht

Bij carnaval hoort natuurlijk een optocht en die carnavalsoptocht wordt in Wateringen morgen (22 februari) gehouden. Er is dit jaar een nieuwe, kortere route, die om 13.00 uur begint bij sportvereniging Velo aan de Noordweg. De route ziet er vanaf daar als volgt uit:
Kerklaan
Willem III-straat
Harry Hoekstraat
Doctor Schaepmanstraat
Julianastraat
Hofzicht
Ten Hove
Plein
Heulweg
Dorpskade
Het Tolland
Herenstraat
Plein
Kerklaan

Vanaf de Kerklaan gaat de optocht weer richting de Noordweg, om bij Velo te eindigen.

Kinder-carnavalsmiddag

Voor kinderen begint morgen (22 februari) om 15.00 uur een speciaal programma in de Velo-hal (tijdens carnaval ook wel bekend als de Bierkuil). Toegang is gratis en er staan onder meer shows met Thomas de stoomlocomotief en Kikker op het programma.

Holland Viert Feest

In de Velo-hal wordt ’s avonds (22 februari) Holland Viert Feest gehouden. Tijdens dit feest treden Dries Roelvink en Ronnie Ruysdael op.

Je leest meer over Holland Viert Feest in ons eerdere artikel:

Dries Roelvink sluit de wielerronde van Maasdijk af

De Velohal is tijdens dit feest even de grootste kroeg van Westland

Heb jij zaterdag 22 februari al geblokkeerd in je agenda? Dan wordt Holland Viert Feest gehouden in ...

Mega-kinderspellenmiddag

Kinderen kunnen zondagmiddag (23 februari) helemaal los gaan in de Velo-hal. Daar wordt vanaf 14.00 uur de Mega-kinderspellenmiddag gehouden. Voor één euro kunnen kinderen een speelkaart kopen om mee te doen aan de verschillende spelletjes.

Ook limonade, popcorn en suikerspinnen zullen tijdens deze middag niet ontbreken.

Seniorencarnaval

Ook aan de oudere feestvierders is gedacht. Voor hen is er maandag (24 februari) het Seniorencarnaval. De middag begint om 14.00 uur en toegang is gratis.

Slotavond

Welke deelnemers de winnaars zijn van de carnavalsoptocht, dat wordt dinsdagavond (25 februari) bekend. Die avond, tijdens de slotavond, is de prijsuitreiking.

Het programma begint op de slotavond om 19.30 uur en toegang is gratis.

Carnaval in De Lier

Ook in De Lier (tijdens carnaval ook wel het Bukkersgat genoemd) wordt carnaval weert uitbundig gevierd. Benieuwd naar het programma van carnavalsvereniging De Theebukkers? Bekijk het hier:

‘Ut dak eraf’

In sportcentrum Vreeloo in De Lier barst vanavond (21 februari) om 21.00 uur het feest voor iedereen van 18 jaar en ouder los. Met als thema ‘Ut dak eraf’ en muziek van de band Proost belooft het een gezellige boel te worden. Het feest duurt tot 01.30 uur.

De optocht

In De Lier wordt op morgen (22 februari) vanaf 12.45 uur de carnavalsoptocht gehouden. Het thema van de optocht is ‘We bouwe n feessie’, waarmee gelinkt wordt naar de huidige Prins Carnaval: Christiannemer. ”Hij heeft een bouwbedrijf”, legt een woordvoerder van de carnavalsvereniging uit.

De optocht doet via de Veilingweg de volgende locaties aan:
Kerklaan
Bleijenburg
Hoofdstraat
Sportlaan

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Beeld: De Theebukkers.

Vanaf de Sportlaan wordt via de Veilingweg koers gezet naar de sporthal. Daar worden ’s middags de prijswinnaars van de optocht bekendgemaakt tijdens het Grote Familiecarnaval. ”Altijd gezellig om na de opzocht met z’n allen even na te genieten”, aldus de woordvoerder van De Theebukkers.

Hakken en Zagen

Hakken en Zagen is het feest dat morgenavond (22 februari) in Vreeloo gehouden wordt. Je moet minimaal 15 jaar zijn om mee te mogen feesten met onder meer dj Robbie, de band ‘De Herriemenie’ en de Kornuiten & CO.

Het feest duurt van 21.00 tot 01.30 uur en je kunt tot 22.30 uur naar binnen.

Carnaval in Poeldijk

Poeldijk wordt in deze tijd van het jaar ook wel Leutjesdijk genoemd. Dit is wat je van carnavalsvereniging De Blauwkonters kunt verwachten de komende dagen:

Vrijdag 21 februari

De Blauwkonters brengen vandaag een bezoek aan twee scholen: Westhof en ’t Startblok. Verder is vandaag de prijsuitreiking van de etalagewedstrijd en barst ’s avonds het feest voor De Blauwkonters los. Vanaf 21.00 uur viert de hele vereniging feest in partycentrum Vrienden.

De tekst gaat verder onder de foto. 

 

Beeld: De Blauwkonters.

Zaterdag 22 februari

De grote dag breekt morgen (22 februari) aan: dan wordt de carnavalsoptocht in Poeldijk gehouden. De optocht begint om 12.30 uur vanaf de Beatrixstraat.

Verder staat er deze dag een kindermiddag op het programma. Deze begint om 14.00 uur in evenementenlocatie De Veiling.

Feestavond

Ook morgenavond wordt er weer goed gefeest in partycentrum Vrienden. In de ene zaal begint om 21.00 uur ‘Crazy Carnaval’ en in de andere zaal staat ‘Muziek uit de oude doos’ op het programma vanaf 20.00 uur. Om 02.00 uur zijn beide feesten afgelopen.

Zondag 23 februari

De Blauwkonters vieren ook zondag nog feest. Dan staat er een muziekmiddag bij partycentrum Vrienden op de agenda.

Woensdag 26 februari

Carnaval wordt in Poeldijk afgesloten in de kerk. Het is dan Aswoensdag en wie wil, kan om 18.45 uur een askruisje komen halen. Tussen 20.30 en 23.30 uur wordt vervolgens nog een afzakkertje gedronken met Prins Carnaval.

Voor wie carnaval liever buiten Westland viert: Hier kun je ook terecht

Bron: Yvonne Aarden/indebuurt Breda.

Vier jij carnaval al je hele leven in Westland? En ben je benieuwd hoe het er in andere plaatsen aan toe gaat? Voor Westlanders die zin hebben in een uitstapje: in deze steden kun je terecht voor een goed feestje. En we beginnen met een stad waar je als Westlander niet al te ver hoeft te reizen:

Delft

In Delft vieren ze tussen zaterdag 22 en dinsdag 25 februari feest. Dit wil je weten over carnaval 2020 in Delft, oftewel: Kabbelgat.

Dordrecht

Carnaval in Dordrecht wordt klein gevierd. Morgen (22 februari) is er een optocht en zijn er wat carnavalsfeestjes. Wil je feest vieren met de Schapenkoppen? Bekijk hier de planning van carnaval in Dordrecht.

Arnhem

In Arnhem is carnaval niet zo groot als in het zuiden, maar het wordt wel degelijk gevierd met onder andere een carnavalsoptocht. Zondag (23 februari) is de 44e editie. De optocht gaat recht door de Arnhemse binnenstad. Check hier alle details.

Doetinchem

Optocht, ouwewijvenbal, kroegentocht: in Doetinchem kun je wel een feestje bouwen met carnaval. Hier vind je alles wat je moet weten over carnaval in Doetinchem.

Deventer

Het carnavalsfeest wordt in Deventer vandaag (21 februari) officieel geopend bij het stadhuis. De dagen daarop kun je lekker hossen in de stad. Check hier alle activiteiten.

Den Bosch

Het is algemeen bekend: in Den Bosch weten ze wel hoe je carnaval moet vieren. Alleen, waar is dat feestje? Lees hier alle informatie over carnaval in Den Bosch.

Breda

Wil je tussen de Kielegatters carnaval vieren? Trek dan je beste pakkie maar aan, want in Breda maken ze er echt werk van. Van de route van de Grote Optocht tot het motto van ’t Kielegat: hier vind je alle informatie over carnaval in Breda.

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom viert geen carnaval, maar Vastenavend. Morgen (22 februari) start het feest met een intocht. Een paar dagen later – dinsdag 25 februari – is de grande finale met een optocht. Check hier het programma.

Eindhoven

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari heeft Eindhoven een andere naam: Lampegat. Dan zijn de straten bezaaid met confetti en feestende mensen. Zie jij dit enorme carnavalsfeest wel zitten? Bekijk hier hoe je je voorbereidt op carnaval in Eindhoven.

Enschede

Wil je carnaval vieren, maar hoeft het van jou niet zo massaal? Dan is Enschede een goede optie. Daar draait het voornamelijk om de carnavalsoptocht, die morgen (22 februari) gehouden wordt. Lees hier alle info over deze optocht.

Helmond

Ook Helmonders zijn van de partij met carnaval. Vanaf vandaag (21 februari) tot dinsdag (25 februari) staan er een aantal carnavalsactiviteiten op de planning. Nieuwsgierig naar de feestjes, carnavalsoptocht en carnavalsmis? Lees hier dan verder.

Hengelo

De carnavalsoptochten in Hengelo zijn echte trekpleisters. Duizenden mensen komen op de Verlichte Optocht en gezinscarnavalsoptocht af. Wil jij de optochten zelf eens bewonderen? Hier lees je meer.

Nijmegen

Wil je je dansmoves in alle vrijheid laten zien? Dan ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Hier wordt wel degelijk carnaval gevierd, maar is het niet zo druk als in Breda en Den Bosch. Op de Grote Markt staat een tent waar veel verkleed publiek op afkomt en zondag is er een optocht. Nieuwsgierig? Lees hier meer details.

Tilburg 

Het is een stukje rijden, maar Tilburg is de ideale plek om lekker mee te zingen met carnavalskrakers. Vijf dagen lang is de stad in de ban van carnaval en jij kunt er deel van uitmaken. Bekijk hier alle informatie over carnaval in Tilburg.

Alle carnavalsoptochten in kaart

De feestjes met carnaval zijn natuurlijk onvergetelijk, tenzij je net een borrel teveel op hebt. Maar de carnavalsoptochten zijn toch wel het hoogtepunt. De keuze is reuze: in Nederland zijn er bijna negenhonderd optochten met carnaval. Op onderstaande kaart bekijk je carnavalsoptochten in de omgeving van Westland en in de rest van het land:

Een ongeluk zit in een klein (feest)hoekje: zo los je de schade tijdens carnaval in Westland op

Beeld via De Theebukkers ter illustratie.

Ga je komend weekend carnaval vieren? Dan hopen we dat je een knalweekend hebt! Toch weten we uit ervaring dat je niet altijd zonder kleerscheuren uit zo’n weekend rolt. Spullen kwijt of schade opgelopen? Independer weet welke schades vaak voorkomen én hoe je dit kunt voorkomen of oplossen.

Telefoon verzopen in het bier

Ondanks dat veel telefoons tegenwoordig waterdicht zijn, kan het nog wel eens gebeuren dat je telefoon de bierdouche niet overleeft. Als je een aparte telefoonverzekering hebt, dan ben je daarvoor verzekerd. Heb je een aanvullende buitenshuisdekking op je inboedelverzekering? Dan keert de verzekeraar de schade uit. Tip? Stop je simkaart in een oude telefoon en neem die lekker mee. Handig als je weer eens iedereen kwijt bent…

De verloren jas

Het is onoverkomelijk: iemand van de groep is aan het eind van de avond zijn of haar jas kwijt. Of iemand is vergeten waar hij hangt. Je kunt je natuurlijk ook volledig ontmoedigd voelen door de enorme berg jassen op de grond. Maar hing je jas in een betaalde garderobe en je hebt het bonnetje nog? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van het café. Mocht daar juridische bijstand bij nodig zijn, dan vergoedt je rechtsbijstandsverzekering dat vanaf ongeveer 250 euro. Als je die verzekering hebt afgesloten natuurlijk.

Laat je huis veilig achter

Niet per se het eerste waar je aan denkt, maar carnaval is een toptijd voor inbrekers. Echte Westlanders zijn natuurlijk tot in de vroege uurtjes op pad. Laat je huis dus zo veilig mogelijk achter. Houd de lichten aan, deur goed op slot en de ramen dicht. Toch ingebroken? Dan kun je de kosten verhalen op je inboedelverzekering

Met de auto? Ga verkleed als BOB

Ga je met de auto naar het carnavalsfeest toe, in Westland of ergens daarbuiten? Hou het dan gezellig en wees de BOB. Of nog beter: ga ook meteen verkleed als BOB. Stap echt niet met een drankje op achter het stuur. Als je een ongeval maakt onder invloed, kunnen de gevolgen heel groot zijn en de kans is erg groot dat je autoverzekering deze schade niet vergoedt. Sterker nog: waarschijnlijk wordt de verzekering direct beëindigd door de verzekeraar en dan is het heel lastig om later nog een nieuwe (betaalbare) autoverzekering af te sluiten. En dan hebben we het nog niet eens over eventuele (blijvende schade) aan de andere partij. Dat wil je niet op je geweten hebben! 

Tip: parkeer op een veilig plek en zorg dat je auto niet eindigt in de carnavalskleuren van Westland. Is je auto toch slachtoffer geworden? In deze vier stappen kom je tot een oplossing. 

Ook belangrijk: denk aan je eigen gezondheid

Veel mensen, schaarse kleding, alcohol, kou en veel gekus. Kortom: de kans dat je er na de carnaval een paar dagen vanaf ligt is redelijk aanwezig. Veel werkgevers zien het aantal ziekmeldingen ook stijgen na carnaval. Dus draag laagjes kleding en voorkom dat je onderkoeld raakt. Probeer tussen de carnavalsdagen door genoeg te rusten, de dag met een goede bodem te starten, drink tussendoor voldoende water en kies voor gezonde snacks. 

Toch bezweken door de griep? Lees hier wat je zorgverzekering dekt. 


Meer over Independer ontdekken?

Independer zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Lees ook:

Na Dennis komt mogelijk Ellen aanwaaien in Westland

Daar gaan we weer: na de stormen Ciara en Dennis komt er mogelijk opnieuw een storm naar Westland. E...

De flitspalen op dit kruispunt delen elke 11 minuten een boete uit

De kruising van de Wippolderlaan en de Laan van Wateringse Veld in Wateringen is berucht vanwege de ...

Zo moeten de baden in zwembad De Boetzelaer eruit komen te zien

De wederopbouw van het afgebrande zwembad De Boetzelaer in Monster is in volle gang en vandaag is er...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.