Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Claim nu een stuk moestuin bij Eigen Spijs en kweek voortaan je eigen groenten

Door Kristianne van Blanken 7 september 2019

Je eigen moestuintje onderhouden, genieten van zelfgekweekte groenten en fruit én het gezellig hebben met andere ‘moestuinders’. Het kan sinds kort bij het nieuwe Eigen Spijs in De Lier, een initiatief van Ben en Agnes van den Berg. 

Zij zelf kweken al een aantal jaren met veel passie en plezier hun eigen groenten. ”Dit delen we graag met andere moestuinders, in onze kas.” Dit gebeurt sinds kort aan de Burgerdijkseweg in De Lier, waar Ben en Agnes sinds enkele jaren wonen en hun eigen kas hebben.

De Eigen Spijs moestuinen zijn hier vorige week officieel geopend. Jij als moestuinder kunt hier het hele jaar door je eigen groenten kweken. En het leuke is dat je niet de enige bent, de grond wordt onder meerdere hobbytuinders verdeeld. Zo kun je samen aan het werk gaan, of samen een kop koffie drinken aan de koffietafel. En dat is wel zo gezellig, toch?

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Ben en Agnes van den Berg. Beeld: Eigen Spijs Moestuinen
Ben en Agnes van den Berg. Beeld: Eigen Spijs Moestuinen

Kavels

In totaal zijn er 25 kavels van zo’n 18 vierkante meter. Als moestuinder krijg je maximaal twee stukken grond. Of eigenlijk huur je deze, voor een vast bedrag per maand. De moestuinen liggen in een kas en zijn het hele jaar open.

Ben jij enthousiast geworden en sta je inmiddels al klaar met je gieter en je schep? Kijk dan op eigenspijsmoestuinen.nl voor meer informatie. Er zijn namelijk nog kavels beschikbaar, zo laat Agnes weten. Je kunt contact met haar en Ben opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0628889234.

Beeld: Eigen Spijs Moestuinen.

Lees ook:

Marvin Hake en Jordy de Groot van District 8

Jordy en Marvin werken voor District 8: ‘Het is een misverstand dat we ramptoeristen zijn’

’s Nachts je bed uit worden gebeld omdat er een fikse brand woedt, of de eerste zijn die een autowra...

Meer over

Doen Nieuws

adv.