Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alaaf! Dit is het programma van carnaval in De Lier

Door Kristianne van Blanken 12 februari 2020

Het was weer even een jaartje aftellen, maar het is eindelijk bijna zover: carnaval 2020. Ook in De Lier (tijdens carnaval ook wel het Bukkersgat genoemd) wordt dit feest uitbundig gevierd. Benieuwd naar het programma van carnavalsvereniging De Theebukkers? Bekijk het hier:

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Theebukkers Got Talent

Voor tieners die minimaal in groep zes van de basisschool zitten (en tot 14 jaar oud zijn) wordt zaterdag (15 februari) Tienercarnaval gehouden. Het thema is ‘Theebukkers Got Talent’ en toegang kost 2,50 euro. Het feest duurt van 19.30 tot 22.30 uur en wordt gehouden in De Rank.

En niet onbelangrijk: iedereen die komt, moet verkleed komen. Voor de mooiste outfit is er een prijs.

‘Ut dak eraf’

In sportcentrum Vreeloo in De Lier barst vrijdagavond 21 februari om 21.00 uur het feest voor iedereen van 18 jaar en ouder los. Met als thema ‘Ut dak eraf’ en muziek van de band Proost belooft het een gezellige boel te worden. Het feest duurt tot 01.30 uur.

 

De optocht

In De Lier wordt op zaterdag 22 februari vanaf 12.45 uur de carnavalsoptocht gehouden. Het thema van de optocht is ‘We bouwe n feessie’, waarmee gelinkt wordt naar de huidige Prins Carnaval: Christiannemer. ”Hij heeft een bouwbedrijf”, legt een woordvoerder van de carnavalsvereniging uit.

De optocht doet via de Veilingweg de volgende locaties aan:
Kerklaan
Bleijenburg
Hoofdstraat
Sportlaan

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Beeld: De Theebukkers.

Vanaf de Sportlaan wordt via de Veilingweg koers gezet naar de sporthal. Daar worden ’s middags de prijswinnaars van de optocht bekendgemaakt tijdens het Grote Familiecarnaval. ”Altijd gezellig om na de opzocht met z’n allen even na te genieten”, aldus de woordvoerder van De Theebukkers.

Hakken en Zagen

Hakken en Zagen is het feest dat op zaterdagavond (22 februari) in Vreeloo gehouden wordt. Je moet minimaal 15 jaar zijn om mee te mogen feesten met onder meer dj Robbie, de band ‘De Herriemenie’ en de Kornuiten & CO.

Het feest duurt van 21.00 tot 01.30 uur en je kunt tot 22.30 uur naar binnen.

Lees ook:

Doei Ciara, hallo Dennis: Een nieuwe storm is mogelijk in aantocht

Het zijn pittige tijden voor fietsend Westland. Hoewel storm Ciara ons land verlaten heeft, waait he...

Niet vergeten: Je kunt nog steeds kans maken op een high coffee of high tea voor 2 personen

10x Leuke acties voor Valentijnsdag in Westland

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.