Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8x Leuke activiteiten voor kinderen tijdens de kerstvakantie

Door Kristianne van Blanken 24 december 2019

De kerstvakantie is begonnen en dat betekent dat de kinderen weer alle tijd van de wereld hebben om leuke dingen te doen. Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor kinderen op een rijtje in onze regio.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Spelen bij Ballorig

Kinderen kunnen deze kerstvakantie helemaal los gaan bij Ballorig in ‘s-Gravenzande. Het speelparadijs aan de Monsterseweg (nummer 129B) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur.

Ballorig is op 31 december en 1 januari gesloten. Tweede kerstdag is het speelparadijs wel geopend, van 10.00 tot 17.00 uur.


Meer over Ballorig ontdekken?

Ballorig indoor speeltuinen

Geopend10:00 - 19:00

Monsterseweg 129b, 's-Gravenzande

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Extra voordelig naar Omniversum en Museon

Beeld: Omniversum

In Omniversum en Museon in Den Haag ontdek je de wereld op een hele bijzondere manier. En tijdens de kerstvakantie betaal je minder voor een bezoek aan beide attracties. 

Op onze planeet leven maar liefst 7,7 ( = 7.700.000.000) miljard mensen! Ze wonen op slechts 30% van de aarde, doordat 70% bedekt is met water. Hoe zoveel mensen samenleven, nu en in de toekomst, en waar ze leven en met wie ze samenleven, dat leer je allemaal in de films van Omniversum en in de tentoonstellingen van Museon. Deze kerstvakantie kun je met een combinatiekaart voordeliger naar beide attracties.

Koop online je entreebewijs. Deze combinatiekaart kost slechts € 20,- voor volwassenen, € 17,50 voor tieners of € 12,75 voor kinderen. Je hoeft niet meer bij de kassa in de rij te staan, want je combinatiekaart ontvang je in je e-mail. 

Ga de wereld ontdekken

Bezoek in Museon de tentoonstellingen over Otzi de iceman, over VN-doelen, het klimaat, geologie en nog veel meer. En in Omniversum kan je de wereld ontdekken van de zeven zeeën in de BBC-film Oceans, of op bezoek gaan in Jeruzalem en alles leren over deze eeuwenoude stad met de film Jerusalem. De film Superpower Dogs neemt je mee over de hele wereld waar je kennis maakt met bijzondere honden die mensen helpen en mensen redden. In Wild Canada leer je hoe de nieuwe generatie van de First Nations om gaan met de zeldzame witte beer en klimaatveranderingen.

 

Naar de film

In WestlandTheater De Naald draaien tijdens de kerstvakantie allerlei leuke kinderfilms. Frozen 2 bijvoorbeeld, maar ook Spionnengeheimen en Mees Kees in de wolken.

Kijk voor het volledige programma op westlandtheaterdenaald.nl.

Bouw je huis om tot escaperoom

Guus Zuiderwijk is de eigenaar van Escaperoom Verhuur Westland.

Bij Escaperoom Verhuur Westland kun je een kist huren waarmee je je eigen huis om kunt toveren tot escaperoom. De escaperoom is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en is eenvoudig op te bouwen. 

Je leest meer over Escaperoom Verhuur Westland in ons eerdere artikel:

Dankzij deze piepjonge ondernemer (10) kun jij je huis ombouwen tot escaperoom

Hij is nog maar tien jaar oud, maar runt al ruim een jaar Escaperoom Verhuur Westland. Guus Zuiderwi...

Glow in the dark golf spelen

Beeld: Van der Ende Racing Inn.

Bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk kun je deze vakantie lekker een spelletje glow in the dark minigolf gaan doen, met glow in the dark- en 3D-effecten. Er zijn achttien banen met verschillende thema’s zoals ‘onder water’, ‘ice age’ en ‘action heroes’.

Kijk voor meer informatie op vanderende.com.

Schaatsen in winkelcentrum De Tuinen

Beeld: ANP.

In winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk kan tot en met zaterdag 4 januari geschaatst worden. Er ligt een tijdelijke schaatsbaan in het winkelcentrum en die is geopend tijdens de openingstijden van de winkels.

Lees meer over deze schaatsbaan in ons eerdere artikel:

Dit is het programma rondom de schaatsbaan in winkelcentrum De Tuinen

Sta jij al te popelen met je schaatsen om de ijsbaan in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk onveili...

Kerstballentocht in Delft

Het hele gezin kan tijdens de kerstvakantie (21 december t/m 5 januari) gezellig op pad voor de jaarlijkse Kerstballentocht. De Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver organiseren deze populaire gratis speurtocht door Delfste Hout voor de 33e keer. Voor de kinderen zijn hier superleuke prijzen te winnen.

Zie voor meer informatie: papaverdelft.nl.

Lees ook:

Hier kun je naar de kerstnachtdienst in Westland

Voor het ultieme kerstgevoel is een bezoekje aan een kerstnachtdienst onontbeerlijk. Er zijn in West...

5x Vuurwerk kopen in Westland

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we bijna weer vuurwerk af mogen steken! Bekijk hie...

Knap! Schaatsster uit De Lier pakt wereldbekergoud in Japan

Schaatsster Dione Voskamp (22) uit De Lier heeft vrijdag (13 december) met haar ploeggenoten in Japa...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.