Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7x Hardloopwedstrijden in 2020 in Westland en omgeving

Door Kristianne van Blanken 19 januari 2020

Heb jij je voorgenomen om in 2020 iets aan je conditie te doen? Wij hebben de gouden tip voor je: ga rennen en train met een hardloopwedstrijd in het vooruitzicht. Zo heb je een héél goede stok achter de deur om van die bank af te komen. We hebben een aantal hardloopwedstrijden in Westland en omgeving voor je op een rij gezet.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ruitenburg Halve Marathon Westland

Hardlopen in Delft

De eerste loop die we op de planning hebben staan is de Ruitenburg Halve Marathon Westland. Voor die halve marathon moet je al wel een beetje fit zijn, aangezien de loop al op 22 maart gehouden wordt. De halve marathon loopt vanaf Naaldwijk richting ‘s-Gravenzande, richting Poeldijk en Monster en vervolgens weer terug naar Naaldwijk.  Vind je een halve marathon wat overdreven, dan kun je ook kiezen voor 5 of 10 kilometer.

Je schrijft je in via deze site.

ZandmotorRun

Beeld: ZandmotorRun.

Voor de vijfde keer wordt op 19 april de ZandmotorRun gehouden. En de naam verraadt het natuurlijk al: de hardloopwedstrijd wordt op de Zandmotor, aan de kust bij Ter Heijde, gehouden. Deelnemers kunnen 5 of 10 kilometer lopen en voor de allerjongste hardlopers is er de KidsRun van twee kilometer.

De ZandmotorRun begint om 11.00 uur en de opbrengst van het evenement gaat via de Roparun naar de zorg voor kankerpatiënten en hun naasten.

Inschrijven kan via deze link.

Omloop Ter Heijde aan Zee

Beeld: Omloop Ter Heijde aan Zee.

Wil jij meedoen aan de Omloop Ter Heijde aan Zee? Dan kun je 8 mei alvast in de agenda blokkeren. Tijdens deze loop, die ’s avonds gehouden wordt, worden afstanden van 600 meter, 1300 meter, 5 kilometer en 10 kilometer afgelegd.

Kijk voor meer informatie op omloopterheijde.nl.

Trompper Optiek Golden Tenloop

 

Foto: Roel van Dorsten / Golden Tenloop Delft

De Golden Tenloop is een hardloopwedstrijd in Delft en dit jaar wordt de loop op 21 mei gehouden. Sportievelingen van alle leeftijden kunnen meedoen en er zijn allerlei afstanden te lopen.

Het programma begint ’s morgens met de 1 kilometer voor de allerkleinsten. Gevolgd door de 2,5 kilometer, 5 kilometer en uiteindelijk de 10 kilometer. Het parcours gaat door de binnenstad van Delft. Langs het parcours staan ieder jaar heel veel mensen om aan te moedigen, dus het is supergezellig in de stad!

Kijk voor meer informatie op goldentenloop.nl.

Dios Lenteloop

Wedstrijden hardlopen kopjesloop
ANP

Bij onze buren in Den Hoorn kun je op 30 mei meedoen aan de DIOS Lenteloop. Je kunt kiezen voor de 10 kilometer of 5 kilometer. Kleine kinderen kunnen meedoen aan de jeugdloop van 2 kilometer of de peuterloop van 1 kilometer. Het parcours gaat voornamelijk door de dorpskern en door het Henry Dunant- en Hof van Delftpark.

Kijk voor meer informatie op dioslentefeest.nl.

Kadeloop Schipluiden

Foto: Kadeloop Schipluiden / De Hardloper

Wie graag in een groene omgeving hardloopt, kan in Schipluiden meedoen met de Kadeloop. Je kunt 5 of 12 kilometer rennen, beide routes gaan dwars door de prachtige polders van Schipluiden en Zouteveen. Een groot deel van de route van 12 kilometer loopt langs de Vlaardingse Vaart. Met zo’n mooi groen uitzicht als afleiding is de finish vast binnen no time in zicht! De Kadeloop is dit jaar op zaterdag 4 juli.

Oranje biertjes hardloopwedstrijd in Rotterdam

Foto: Brewery Run Rotterdam

Als laatste (maar stiekem wel als leukste) tippen we de Brewery Run in Rotterdam. Tijdens deze loop drink je geen water maar biertjes! Deze editie heeft een extra leuk tintje, want hij wordt op de dag voor Koningsdag (zondag 26 april) gelopen. Dat betekent dat je je oranje outfit aan kunt trekken voor deze run! De run is 11 kilometer lang, maar makkelijker vol te houden omdat je onderweg stopt bij verschillende brouwerijen in Rotterdam. De maximale afstand tussen twee stops is 4 kilometer. De inschrijving opent binnenkort op deze site. 

Vorig jaar was er ook een Brewery Run in Delft, het is nog niet bekend of dat in 2020 ook weer zo is.

Lees ook:

Schrikkeljaar: wat vier jij op 29 februari?

We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar (2020) staat eindelijk de 29e van februari weer o...

Dit is wat jij zelf tegen de slechte luchtkwaliteit in Westland kunt doen

Westland is populair: steeds meer horecazaken in onze gemeente

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.