Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van wc-pottenrace tot fietstocht: Pinksterweekend zit boordevol activiteiten

Door Kristianne van Blanken 7 juni 2019

Het weekend staat weer voor de deur! En wel een bijzonder weekend, want het is Pinksteren! Dit betekent onder meer, voor de meeste mensen, een extra vrije dag. Heb je nog geen plannen gemaakt? Check dan hier wat je allemaal kunt gaan doen!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Indierock en ska in Nederland 3

Beeld: Stenchtown

Wil je er vanavond lekker op uit trekken om het weekend in te luiden? En ben je een muziekliefhebber? Dan kun je terecht in Westlands Popcentrum Nederland Drie in Wateringen. Hier treden A Million Strong en Stenchtown op, die respectievelijk indierock en ska spelen. Kijk voor meer informatie en voor kaarten op de website van het popcentrum.


Meer over WPC Nederland 3 ontdekken?

WPC Nederland 3 muziek

Gesloten21:00 - 03:00

Lange Spruit 84, Wateringen

Bekijk meer:muziek

Fruit plukken bij plukkerij Framblij

Bij plukkerij Framblij in Monster kun je dit pinksterweekend twee keer terecht

Het plukseizoen is weer begonnen bij plukkerij Framblij in Monster en dit betekent dat je hier je eigen vruchtjes kunt oogsten! Dit weekend kun je niet alleen morgenochtend (zaterdag 8 juni) terecht kunt, maar ook op tweede pinksterdag (maandag 10 juni). Zowel de plukkerij als de theeschenkerij zijn dan van 10.00 tot 12.00 uur te bezoeken.


Meer over Plukkerij Framblij ontdekken?

Plukkerij Framblij kwekers

Zwartendijk 11, Monster

Bekijk meer:kwekers

Operatie Steenbreek bij museum De Timmerwerf

Museum De Timmerwerf bevindt zich voor theethuin De Bongaard. Beeld: Museum De Timmerwerf

Bij museum De Timmerwerf in De Lier wordt zaterdag 8 juni Operatie Steenbreek gehouden. Dit betekent dat je hier je tuintegels in kunt ruilen voor planten. Doel is om jou enthousiast te maken om je tuin te vergroenen en zo de nadelige gevolgen van bestrating te doen afnemen. Te veel bestrating kan namelijk voor problemen zorgen bij hoosbuien en bij aanhoudende droogte. Ook zorgt te veel bestrating bijvoorbeeld voor opwarming van een gebied.

Tuintegels kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur worden ingeruild. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Westland.


Meer over Museum De Timmerwerf ontdekken?

Museum De Timmerwerf musea

Geopend10:00 - 16:00

Hoofdstraat 63 , De Lier

Bekijk meer:musea

Fietstocht door Westland en Midden-Delfland

Sportievelingen kunnen maandag 10 juni meedoen aan een pinksterfietstocht van de stichting Westland Helpt Afrika. Er zijn drie routes uitgestippeld, van 25, 45 en 90 kilometer lang. Alle drie de tochten gaan door zowel Westland als Midden-Delfland.

Fiets je mee? Dan kun je tussen 09.00 en 13.00 uur starten vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Deelname kost 10.00 euro per persoon en vijf euro voor kinderen tot twaalf jaar.

De stichting Westland Helpt Afrika biedt (financiële) gericht op onderwijs, medische zorg en onderdak in Afrika. Jaarlijks helpt de stichting één of meerdere andere stichtingen bij het realiseren van projecten. Dit jaar helpt Westland Helpt Afrika de stichtingen Eva Demaya en Westland4Gambia. De opbrengst van de pinksterfietstocht gaat naar deze twee stichtingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Westland Helpt Afrika.

Open dag bij De Tuinderij

Beeld: De Tuinderij

De Tuinderij in De Lier bestaat dit jaar tien jaar en ter gelegenheid van dit jubileum wordt maandag 10 juni, op tweede pinksterdag, een open dag gehouden. Wil jij eens rond kijken bij dit bedrijf, dat uiteenlopende groepsactiviteiten organiseert? Dan ben je vanaf 14.00 uur welkom.

Mede-eigenaar Rick van Mil legt uit dat er die middag aan verschillende activiteiten kan worden deelgenomen: van Big Daddy Tour tot wc-pottenrace. Verder treedt er een bandje op en is vanaf 15.30 uur de bar geopend. ”We gaan er een gezellige dag van maken”, aldus Rick.

De open dag duurt tot 18.00 uur. Iedereen is welkom, maar vol is vol. Wees er dus op tijd bij!


Meer over De Tuinderij ontdekken?

De Tuinderij vrijetijd en uitgaan

Van Wijklaan 2, De Lier

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

Solex tour bij De Tuinderij

5x Een tochtje door het Westland, maar dan nét even anders

Het Westland verkennen kun je natuurlijk doen op de fiets, of met de benenwagen. Voor wie dit net ie...

Let op: huisvuil wordt tijdens Pinksteren niet opgehaald

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.