Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4x Festivals in de buurt die je deze maand zeker niet mag missen

Door Kristianne van Blanken 12 juli 2019

Het festivalseizoen is in volle gang en misschien zie je door de bomen inmiddels het juiste festivalterrein niet meer. Daarom hierbij een overzicht van vier super toffe festivals die je deze maand niet mag missen! Ze worden weliswaar niet op ons grondgebied gehouden, maar zijn met de fiets, de auto of per openbaar vervoer prima te bereiken!

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Zeeheldenfestival

Zeeheldenfestival Den Haag

Beeld: Anneke RuysIn het Zeehendenkwartier in Den Haag is het Zeeheldenfestival sinds gisteren in volle gang. Tot en met zondag 14 juli kun je tijdens dit grootste buurtfeest van Den Haag genieten van muziek, straattheater, dans en activiteiten voor kinderen.

Bekijk het programma op zeeheldenfestival.nl.

De Parade

De Parade in Den Haag
De Parade is dit weekend in Den Haag

Ook in Den Haag, maar dan in het Westbroekpark, kun je dit weekend van het rondreizende theaterfestival De Parade genieten. Hier worden voor jong en oud tientallen theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen gehouden. De voorstellingen zijn relatief kort, waardoor je gerust naar meerdere shows tijdens één bezoek kunt gaan. Behalve avondvoorstellingen is er een speciale KinderParade en worden er bijvoorbeeld ook workshops gehouden. Voor ieder wat wils dus!

Check het volledige programma op deparade.nl.

Westerpop

Westerpop in Delft
Beeld: Gwenyth Janssen Lok

Op het sportterrein van het Stanislas College in Delft wordt volgend weekend, op 19 en 20 juli, Westerpop gehouden. Tijdens de 28e editie van dit gratis toegankelijke festival kun je naar maar liefst 22 acts komen kijken! Naar de optredens van Son Mieux, Blaudzun of Martijn Fischer bijvoorbeeld, om maar vast drie bekende te noemen.

Verder treden ook lokale muzikanten op. Zo strijden drie bands om de felbegeerde Peter Tetteroo Bokaal. Dit is een Delftse popprijs om talent te stimuleren.

Het hele programma vind je op westerpop.nl.

Zomercarnaval

Zomercarnaval Rotterdam
Beeld: ANP

Wil je je even helemaal in tropische sferen begeven, maar ga je voorlopig nog niet op vakantie? Dan is een bezoekje aan het Zomercarnaval in het centrum Rotterdam zeker het overwegen waard!

Na een warming-up op vrijdagavond 26 juli met ‘The battle of drums’ kun je je op zaterdag 27 juli vergapen aan de straatparade. Hieraan doen 25 carnavalsgroepen met in totaal meer dan 2000 dansers en danseressen. En dan hebben we het nog niet eens over de live muziek gehad. Dit wil je toch niet missen?

Alles wat je moet weten over dit festival staat overzichtelijk vermeld in het artikel van onze collega Faayyaaz van Dijk van indebuurt Rotterdam.

Lees ook:

Save the date! Kom in augustus genieten van het Varend Corso!

Het duurt nog even, maar we willen zéker niet dat je dit jaar het Varend Corso mist. Noteer daarom n...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.