4x Een verrassend bezoek aan een Westlands museum

Door Kristianne van Blanken 11 juni 2019

Wist jij dat je in Westland ook heel goed terecht kunt om een gaaf museum te bezoeken? Trek er eens op uit om lekker cultuur te snuiven op één van deze toffe locaties!

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Westlands Museum

Beeld: Westlands Museum

Het Westlands Museum vind je aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Je komt er meer te weten over de geschiedenis van Westland, bijvoorbeeld in de historische tuin.

Verder is er van alles uit het gebied en uit de voor het Westland zo kenmerkende tuinbouwsector verzameld en tentoongesteld. Zo kun je de permanente expositie die het Westland vanaf de Romeinse tijd tot op heden laat zien bekijken. Ook zijn er geregeld tijdelijke exposities om van te genieten. Zo kun je tot en met 16 juni de expositie ‘Van bloembollenvelden tot kassucces’ bezoeken, die redenen laat zien waarom sierteelt rond 1880 in Westland geïntroduceerd werd.


Meer over Westlands Museum ontdekken?

Westlands Museum musea

Nu gesloten13:00 - 17:00

Middel Broekweg 154, Honselersdijk

Bekijk meer:musea

De Timmerwerf

Beeld: Museum De Timmerwerf

Gereedschap, een eeuwenoude draaibank en verschillende mallen: museum De Timmerwerf aan de Hoofdstraat in De Lier is een walhalla voor de liefhebber van alles wat met timmeren te maken heeft. Voor de oorsprong van het museum gaan we terug naar 1642, toen hier een timmerzaak gevestigd werd. In 1999 werd het pand gerestaureerd en kreeg het de nieuwe functie van timmermuseum. Daarbij is geprobeerd de werkplaats zoveel mogelijk intact te laten.

Verder kunnen de achterliggende woning, keuken en bijkeuken, die in de stijl van 1900 zijn ingericht, worden bekeken. Net zoals de entreehal aan de achterkant van het gebouw. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis van De Lier.

Op de zolder van het museum zijn wisselende exposities te zien.


Meer over Museum De Timmerwerf ontdekken?

Museum De Timmerwerf musea

Vandaag gesloten

Hoofdstraat 63 , De Lier

Bekijk meer:musea

De Westlandse Druif

Beeld: Themapark De Westlandse Druif

Themapark De Westlandse Druif aan de Vlotlaan in Monster is een ode aan, je raadt het wellicht al, de Westlandse druif. Het is één van de streekproducten die volgens het park de toekomst hebben.

Er is een druiventuin met een grote productiekas, er zijn serres en er is een historische muurkas. In de moderne productiekas kunnen bezoekers een rondleiding krijgen waarbij uitleg gegeven wordt over de druiventeelt.

Natuurlijk kunnen de druiven die geoogst zijn ook worden gekocht om thuis lekker van te genieten. In het themapark wordt jaarlijks zo’n 30.000 kilo druiven geoogst. Deze worden ongeveer tussen 1 juli en eind november verkocht.


Meer over De Westlandse Druif ontdekken?

De Westlandse Druif biologische restaurants

Nu gesloten10:00 - 16:00

Vlotlaan 535, Monster

Bekijk meer:biologische restaurants

Sonnehoeck

Beeld: Stichting Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

Net zoals bij De Westlandse Druif, staat de Westlandse druif ook bij de historische druivenkwekerij Sonnehoeck aan de Hollewatering in Kwintsheul centraal. De kwekerij is een rijksmonument en is alleen daarom al het bezoeken waard.

Er zijn acht druivenkassen, een watertoren, twee ketelhuisjes, een boomgaard en twee fruitmuren en een oude tuinderswoning met een ingebouwde schuur die dateert uit 1729.


Meer over Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck ontdekken?

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck kwekers

Hollewatering 26, Kwintsheul

Bekijk meer:kwekers

Lees ook:

Fietsroutes Westland

Laat je meenemen door het Westland met één van deze vijf fietsroutes

Wil jij een mooie fietstocht maken om Westland te ontdekken? Dan kun je dit natuurlijk op eigen hout...

5x Een tochtje door het Westland, maar dan nét even anders

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.