Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10x Naar deze activiteiten kijken we in december uit

Door Kristianne van Blanken 1 december 2019

Een nieuwe maand staat op het punt van beginnen. En niet zomaar een maand, maar wel december: de feestmaand! En behalve de feestdagen zelf, valt er nog veel meer te beleven in Westland. Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje. 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Decembermarkt voor het goede doel

In sporthal De Wielepet in Monster wordt vandaag (zondag 1 december) een decembermarkt voor het goede doel gehouden. Tussen 15.00 en 17.00 uur worden er allerlei artikelen zoals tasjes, sieraden en kerstartikelen verkocht.

Een deel van de opbrengst gaat naar Team Westland.

Kerstmarkt Naaldwijk 2019

Kerstmarkt Westland 2019
Beeld: Kerstmarkt Oude Kerk Naaldwijk.

In Naaldwijk wordt op vrijdag 6 en zaterdag 7 december een kerstmarkt in de Oude Kerk gehouden. Je kunt op vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur langs de kraampjes struinen om alvast leuke kerstcadeaus in te slaan. 

Kerstverhalen in De Timmerwerf

Beeld: Museum De Timmerwerf.

In museum De Timmerwerf in De Lier worden op zaterdag 7 december kerstverhalen voorgelezen aan kinderen. Dit gebeurt tussen 13.00 en 16.00 uur.

In het museum in de Hoofdstraat is momenteel de expositie ‘Kerst zonder grenzen’ te zien. Twee verzamelaars nemen je met onder meer kerststallen mee in het kerstverhaal. Voor kinderen is er een speciale kinderhoek, waar boekjes gelezen kunnen worden en met een kerststal gespeeld kan worden.

De expositie is nog tot 25 januari elke zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur in het museum te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.


Meer over Museum De Timmerwerf ontdekken?

Museum De Timmerwerf musea

Vandaag gesloten

Hoofdstraat 63 , De Lier

Bekijk meer:musea

Kerstmarkt Monster 2019

Beeld: ANP.

In Monster wordt op vrijdag 13 december tussen 14.00 en 21.00 uur een kerstmarkt gehouden in het centrum. Er is onder meer een winterbarbecue, een ijsbaan en livemuziek. Ook zijn er verschillende kramen waar je je kerstcadeautjes kunt inslaan.

Winterwonderland De Lier 2019

Kerstmarkt Westland 2019
Beeld: Ferrion.

Net zoals in Monster, kun je je op vrijdag 13 december in De Lier in kerstsferen onderdompelen en wel tijdens Winterwonderland 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement is er behalve een kerstmarkt ook een levende kerststal. Ook kun je genieten van verschillende optredens.

En dan hebben we nog niet eens de lichtjesparade genoemd. Die start om 19.00 uur bij zwembad Vreeloo aan de Veilingweg. De verlichte voertuigen en wandelaars gaan vervolgens via de Kerklaan naar het centrum toe, met als eindpunt het plein bij de Dom.

Kerstparade in Naaldwijk

Naaldwijk Winkelrijk
Beeld: Naaldwijk Winkelrijk.

Het wordt nog moeilijk kiezen, als je op vrijdag 13 december iets leuks wilt gaan doen om alvast in de kerstsfeer te komen. Behalve de activiteiten in Monster en De Lier, wordt deze dag namelijk ook een kerstparade gehouden in Naaldwijk.

In het centrum zijn vanaf 19.00 uur onder meer verlichte voertuigen, dansgroepen en kerstfiguren te zien. Op het Wilhelminaplein worden uiteindelijk de lichtjes in de kerstboom ontstoken. Het evenement duurt tot 21.00 uur.

Kerstmarkt Westerhonk 2019

Kerstmarkt Westland 2019
Beeld: ANP.

Op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster wordt op 14 december tussen 10.00 en 16.00 uur een kerstmarkt gehouden. Er staan die dag op het terrein van ’s Heeren Loo aan de Vijverweg (nummer 18) wel 25 kraampjes met allerlei leuke kerstcadeautjes. Ook is er een levende kerststal met zelfs een kameel.

Zanger Hans de Bruin, het koor Flower Sound en orkest Tavenu zorgen voor de muzikale omlijsting van de kerstmarkt. Toegang is gratis. Meer informatie vind je in ons eerdere artikel.

Santarun

Beeld: Fred Leeflang.

Verkleed als Kerstman door het centrum van Naaldwijk rennen en dan ook nog geld ophalen voor het goede doel. Het kan tijdens de Santarun die op zaterdag 14 december in het centrum van Naaldwijk gehouden wordt.

Het evenement start om 14.00 uur met een warming-up, waarna deelnemers 2,5 of 5 kilometer lopen. De start en de finish zijn op het Wilhelminaplein.

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt ‘s-Gravenzande 2019

Kerstmarkt 's-Gravenzande 2019
Foto: Winkelcentrum ‘s-Gravenzande.

De laatste Westlandse kerstmarkt in december die we voor je in petto hebben, is de kerstmarkt van ‘s-Gravenzande. Deze wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december. Op zaterdag ben je tussen 10.00 en 17.00 uur welkom en op zondag (en dit is tevens een koopzondag in het centrum van ‘s-Gravenzande) ben je tussen 12.00 en 17.00 uur welkom.

Er zijn kraampjes met leuke kerstartikelen, er is muziek en zelfs de Kerstman en zijn assistente komen even langs. Verder kun je bij de lokale ondernemers een beker warme chocolademelk of een lekkere warme glühwein kopen.

Extra koopzondagen en -avonden

Black Friday Westland
Beeld: ANP.

Om te zorgen dat jij deze maand voldoende tijd hebt om alle cadeautjes voor de feestdagen in te slaan, houden de lokale ondernemers extra koopzondagen en -avonden in de verschillende dorpskernen. In dit overzicht lees je wanneer je waar in Westland welkom bent om te winkelen.

Evenementen

Mis jij nog evenementen in dit overzicht? Of organiseer je een activiteit die je graag terug ziet komen in één van onze toekomstige activiteitenoverzichten? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Kerstdorpen-fanaat Rob organiseert het WK Dorpen Bouwen

Westlander Rob Wissink is gek van kerstdorpen. Hij bouwde onlangs het enorme dorp dat in tuincentrum...

13x Op deze plekken haal je al een kerstboom

Wil jij zo lang mogelijk van jouw uitbundig versierde kerstboom genieten? Dan kun je het beste zo sn...

Kijk en geniet! Bij De Carlton is het al kerst [VIDEO]

Het heerlijk avondje van Sinterklaas moet nog komen, maar stiekem hebben we ook al heel veel zin in ...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.