Westland krijgt ‘eigen bol.com’: ‘In mei willen we drie winkelgebieden live hebben’

De Langestraat in 's-Gravenzande. Foto: Kristianne van Blanken | indebuurt Westland.

Westland krijgt een eigen online winkelstraat, waar je bij lokale ondernemers digitaal kunt shoppen. Een soort lokale variant van bol.com dus, met de producten van Westlandse ondernemers. Marjan Naaktgeboren van MKB Westland legt uit wat je kunt verwachten.

Dat online steeds meer wordt verkocht, is volgens Marjan een trend die al ver voor de coronacrisis inzette. ”We geloven ook niet dat dat zal stoppen. Ook niet dat de stenen winkel verdwijnt. Maar het is voor winkels wel belangrijk om het assortiment ook online aan te bieden.”

Natuurlijk gebeurt dat al in Westland, via de afzonderlijke webshops van verschillende winkels. Maar hoe handig is het voor de consument als het aanbod van verschillende ondernemers bij elkaar komt op één website? Met dat idee van BIZ ‘s-Gravenzande, begon het spreekwoordelijke balletje te rollen.

Online winkelstraat

Inmiddels werken MKB Westland en de gemeente Westland samen aan een online winkelstraat. Daarmee wordt iets bestellen bij grote webshops als bol.com en Zalando volgens de initiatiefnemers binnenkort overbodig voor Westlanders. Op winkelinwestland.nl zijn alle producten van de aangesloten Westlandse ondernemers straks eenvoudig te vinden, zodat je niet meer alle afzonderlijke webshops af hoeft te struinen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zo komt de webshop er straks uit te zien. Foto: MKB Westland.

Ook aan de horeca wordt gedacht. Via het online platform kun je in de toekomst eten bestellen en een reservering maken bij jouw favoriete restaurant. ”Daarbij kun je de menukaarten en reserveringsopties van alle Westlandse restaurants bekijken, maar de grotere kernen krijgen ook eigen pagina’s”, legt Marjan uit.

Winkelen

De basis voor de nieuwe website is er en het is de bedoeling dat je hier vanaf 1 mei al kunt winkelen. ”Dan willen we minimaal drie winkelgebieden live hebben”, vertelt Marjan.

Daarna wordt de webshop steeds verder ontwikkeld, ook als de coronacrisis achter de rug is. ”Online winkelen zit nu in een stroomversnelling en het is een interessante vraag wat mensen straks gaan doen. Gaan ze weer meer naar de winkel toe of blijven ze online bestellen?”. Ideaal zou zijn allebei: Marjan ziet de webshops echt als een verlengstuk van de fysieke winkels. ”Ben je bij een winkel geweest en wil je later tóch die jurk kopen? Dan kun je dat online doen. Andersom kun je kleding die je online ziet in de winkel gaan passen.”

Heb je iets besteld, dan kan de winkelier ervoor kiezen het product toe te sturen, thuis te bezorgen of in de winkel af te laten halen. Daarnaast wordt gekeken of er centrale afhaalpunten ingericht kunnen worden.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Nick en Carlos bouwen een Westlandse escaperoom: ‘Bij een goede puzzel moet je een extra stap doen’”

Nick en Carlos bouwen een Westlandse escaperoom: ‘Bij een goede puzzel moet je een extra stap doen’

Ga naar “Koken, knutselen en legoën onder werktijd, hier kan het: ‘Dit werk houdt je jong’”

Koken, knutselen en legoën onder werktijd, hier kan het: ‘Dit werk houdt je jong’

Aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer

Ga naar “Buon appetito! Armando maakt pasta en pizza zoals in Italië en dit is zijn geheim”

Buon appetito! Armando maakt pasta en pizza zoals in Italië en dit is zijn geheim

Aangeboden door Da Armando

In onze gids