Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Richard bouwde zijn tennishal in het geheim om tot entertainmenthal: ‘Werkbusjes parkeerden binnen’

Door Kristianne van Blanken 8 augustus 2020

Hij runde jarenlang het Racket & Partycentrum (RPC) in ‘s-Gravenzande en gooide onlangs het roer volledig om. In het diepste geheim bouwde Richard Bultink uit Naaldwijk de tennishal, die hij zeventien jaar geleden met twee vrienden kocht, volledig om tot entertainmentparadijs met onder meer bowling-, midgetgolf- en jeu de boulesbanen, een VR Game Arena en een ruimte waar je kunt lasergamen. Tijdens een rondleiding vertelt de Westlander alles over het nieuwe avontuur dat hij aan ging. 

Want een avontuur, dat is het nu al. Net zoals zoveel ondernemers, kreeg Richard in maart als gevolg van het coronavirus met de nodige tegenslagen te maken. Na zeventien jaar RPC te hebben bestierd, bleek dat niet meer rendabel. Met name door de concurrentie van tennisparken in de buitenlucht, die – in tegenstelling tot RPC – steeds vaker jaarrond open konden gaan.

Richard Bultink. Foto: Roel Dijkstra.

Om die reden wilde Richard het roer al langer omgooien, maar hij ging natuurlijk niet over één nacht ijs. Hij overwoog de boel te verhuren, maar ging ook het land in om te kijken wat de mogelijkheden met zo’n hal zijn. Met in zijn achterhoofd al de nodige ideeën en de hulp van professionele ontwerpers werd het concept voor The City, een entertainmenthal in de vorm van een stad, bedacht. ”Zoiets heb je hier in de buurt verder nog niet.”

Geheim

De tennishal ging na het seizoen van 2019 definitief dicht, alleen de squashbanen bleven geopend voor de liefhebber. Ondertussen werd de rest van de hal compleet verbouwd. In het diepste geheim, want niemand mocht nog van de metamorfose af weten.

”Dat was wel heel leuk, hoe dat ging. Busjes, die bijvoorbeeld konden verraden dat er een bowlingbaan gebouwd werd, werden binnen geparkeerd”, blikt Richard terug. Zwarte doeken voor de ramen hielden de nieuwe hal geheim voor de buitenwereld.

Vier uur open

De grote opening, in de vorm van een open dag, stond gepland voor zondag 15 maart. Die dag werd een dag om nooit te vergeten, maar niet op de positieve manier waarop Richard hoopte. Omdat er vanwege het coronavirus nog maar honderd mensen zouden mogen komen, blies hij de open dag namelijk af. ”Mensen die gereserveerd hadden, kwamen wel. De bowling zat bijvoorbeeld helemaal vol.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

De bowlingbaan van The City. Beeld: The City.

En daarmee was het alsnog een prima eerste dag, totdat de ondernemer omstreeks 17.00 uur via WhatsApp vernam dat zijn zaak om 18.00 uur dicht moest om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen werd hals over kop naar buiten gestuurd, en dat terwijl de gloednieuwe evenementenlocatie nog maar vier uur officieel open was.

Rondleiding

Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen mocht The City vanaf 1 juni weer open en sindsdien kun je een reservering maken om kennis te maken met dit nieuwe concept. Richard laat ons tijdens een rondleiding zien wat gasten allemaal te wachten staat.

Je komt binnen via het horecagedeelte, met een prachtige bar, even verderop nog een PizzaBar en pooltafels.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Het horecagedeelte van The City. Foto: The City.

Voor iedereen

Verlaat je het horecagedeelte, dan waan je je in een stad waar je de meest uiteenlopende spellen kun spelen. Jeu de boules, een VR Game (virtual reality), er is een klimparadijs voor kinderen.

Verder kun je er lasergamen, in een met rook gevulde ruimte vol spannende objecten. Midgetgolf speel je op achttien banen, die stuk voor stuk uniek en uitdagend voor jong en oud zijn. En dat laatste is volgens Richard precies de opzet van The City: de uitjes zijn leuk voor iedereen, ongeacht leeftijd. Hij laat ondertussen één van de speciale effecten van één van de banen zien. Het verrassingseffect willen wij natuurlijk niet verpesten, maar je kunt ons geloven: zo’n midgetgolfbaan zie je maar zelden.

De tekst gaat verder onder de video. 

 

‘Coronaproof’

De score houd je bij via de zuilen die bij elke baan staan: rondwandelen met een kladblokje en potlood onder je arm is verleden tijd. Bijkomend voordeel: bij dezelfde zuilen – die ook bij andere spellen staan – kun je ook drankjes bestellen. ”Dat zorgt, wat zeker in deze tijd van corona gunstig is, voor veel minder loop.”

Ook andere faciliteiten maken The City helemaal ‘coronaproof’. ”We hebben de helft van de tafels en stoelen vanuit het restaurant verplaatst naar het grote indoor horecaplein, om ruim aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen”, legt Richard uit. Verder zorgen ventilatoren voor de nodige circulatie van de lucht en staan er verspreid door het pand pompjes met desinfectiemiddel.

”En alles gaat bij ons op reservering. We hebben de capaciteit verlaagd en spreiden gasten zoveel mogelijk”, vervolgt Richard. De starttijden van gezelschappen liggen verder uit elkaar zodat groepen automatisch op afstand van elkaar blijven. ”En aan de nieuwste maatregel van het kabinet, die voorschrijft dat de contactgegevens van bezoekers genoteerd moeten worden, voldeden wij al.”

Kortom: je kunt met een gerust hart een reservering maken bij The City en dat kan via deze website.

Wil je alvast meer zien van The City? Bekijk dan onze video en fotoserie:

Zo ziet The City er van binnen uit en ein-de-lijk kun je hier nu ook bowlen [VIDEO]

Midgetgolfen, lasergamen: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in de gloednieuwe evenementenh...

Meer over The City ontdekken?

The City entertainment

Gesloten12:00 - 22:00

Van Leeuwenhoekstraat 10, 's-Gravenzande

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Tiffany (28) nam ‘De Slim’ van haar ouders over, precies op de dag dat de horeca dicht moest

Het plan van haar ouders om De Slimmerick in Naaldwijk te verkopen, daar was Tiffany den Ouden (28) ...

Deze invloed had Westland op de naam van vacaturesite Monsterboard

Nee, vacaturesite Monsterboard is niet opgezet vanaf een zolderkamertje in het Westlandse Monster. W...

Gerda ging door met De Cultuurschuur nadat haar man overleed: ‘Je moet er wat van maken’

Het programma van De Cultuurschuur in Monster is deze afgelopen maand (oktober 2019) weer gestart. E...

adv.