Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rens (14) opende het vierde filiaal van zijn bedrijf: ‘Leuk om andere jongeren te inspireren’

Door Kristianne van Blanken 16 mei 2020

Als je hoort over een directeur die al ruim vijf jaar een eigen bedrijf bestiert en inmiddels op vier locaties in Nederland gevestigd is, dan verwacht je niet direct dat het om een tiener gaat. Toch is dat het geval: de 14-jarige Rens Zuiderwijk uit Monster opende dit jaar de vierde vestiging van zijn bedrijf Lasergame Verhuur Westland, waarmee hij – je raadt het al – laserguns verhuurt.  

Rens vertelt in bijzijn van zijn moeder Judith Zuiderwijk dat hij voor zijn negende verjaardag wilde gaan lasergamen tijdens zijn kinderfeestje. Hij ontdekte toen via internet dat je de hiervoor benodigde laserguns online kunt bestellen. Dat zette Rens, die op jonge leeftijd al vrij ondernemend aangelegd bleek te zijn, aan het denken.

Hij leende een paar honderd euro van zijn ouders en kocht om te beginnen acht laserguns om te verhuren. ”Het begon als hobby, er kwam verder nog niet veel bij kijken”, vertelt Rens. Hij gebruikte de guns eerst tijdens zijn eigen kinderfeestje, leende ze vervolgens uit aan kennissen en via kennissen van kennissen breidde zijn netwerk steeds verder uit. ”En zo kwamen er steeds meer onbekende klanten over de vloer.”

Kamer van Koophandel

Toen zijn bedrijfje ging lopen, kwam er een website en schreef Rens zijn bedrijf Lasergame Verhuur Westland in bij de Kamer van Koophandel. Dat bleek nog niet zo makkelijk, vanwege zijn jonge leeftijd. Zo kostte het moeite om een zakelijke rekening te openen. Judith vult aan dat zij en haar man als ouders mee moesten tekenen. ”Mensen jonger dan achttien jaar kunnen bij banken zelf geen zakelijke rekening openen.”

In de 5,5 jaar dat Rens nu onderneemt, is zijn bedrijf flink uitgebreid. Zo ziet hij steeds meer klanten aankloppen. Met (voor de coronacrisis) gemiddeld vijf klanten per week die laserguns, doelwitten en eventueel stoere outfits lenen, gaan de zaken goed.

270 laserguns

Om zoveel mogelijk klanten van dienst te kunnen zijn, kocht de jonge directeur steeds meer laserguns. Waar hij met acht stuks begon, heeft hij er inmiddels 270. Die worden niet allemaal in Westland verhuurd: Rens opende zijn bedrijf op nog drie locaties in Nederland.

Zo ging hij in 2018 samenwerken met de tweeling Hans en Paul Berghuis uit Delft, twee klasgenootjes. Zij begonnen in dat jaar met het verhuren van laserguns in Delft en omstreken. In 2019 breidde Rens op een vergelijkbare manier uit naar Utrecht en sinds januari van dit jaar (2020) is er ook een filiaal in Amsterdam.

Net zoals Lasergame Verhuur Westland, worden de filialen in Delft, Utrecht en Amsterdam gerund door ondernemers in de leeftijd van twaalf tot en met vijftien jaar oud. Alle spullen en de websites zijn eigendom van Rens, zijn collega’s verhuren de laserguns als franchisers.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Succes

Wie denkt dat zulk ondernemerschap met de paplepel ingegoten is, die heeft het mis. ”Ik en mijn man zijn allebei geen ondernemers, maar Rens vond het op hele jonge leeftijd al leuk om met geld bezig te zijn”, vertelt Judith. ”Zo was hij op de rommelmarkt op Koninginnedag op jonge leeftijd al bezig met afdingen.”

Dat Lasergame Verhuur Westland zo’n succes zou worden, dat hadden de ouders van Rens vooraf niet gedacht. ”Als hij het geïnvesteerde geld er weer uit zou halen, dan vonden we dat al mooi.”

Jongeren stimuleren

Dat is dubbel en dwars gelukt en Rens hoopt dat hij zijn bedrijf in de toekomst in heel Nederland verder kan uitbreiden. Die uitdaging, om zijn bedrijf zo groot mogelijk te maken, vindt hij misschien wel het leukste aan wat hij doet. ”Maar het is ook leuk om andere jongeren te stimuleren om te gaan ondernemen.”

En dat doet hij zelfs al binnen zijn eigen gezin: broer Guus (11) heeft het ondernemersvirus inmiddels ook al te pakken. Hij begon zo’n twee jaar geleden Escaperoom Verhuur Westland, waar je in ons eerdere artikel alles over leest:

Guus (11) verhuurt escaperooms: ‘Ik hoop dat mijn bedrijf heel groot wordt’

Hij is nog maar elf jaar oud, maar runt al zo'n twee jaar zijn eigen bedrijf. Met Escaperoom Verhuur...

Lasergamen in tijden van corona

De laserguns van Rens kunnen ondanks de coronacrisis nog steeds gehuurd worden. Zodat je het spel in en rondom je huis met je gezin kunt spelen. Lasergamen kan heel goed met voldoende afstand van elkaar: met de pistolen kun je tot een afstand van dertig meter nog raak schieten.

Natuurlijk worden bij Lasergame Verhuur Westland ook de nodige maatregelen getroffen zodat jij het spel in deze tijd zo veilig mogelijk kunt spelen. Zo worden de pistolen allemaal extra schoongemaakt. En bij de overhandiging en inname van de spullen houdt Rens rekening met alle voorgeschreven maatregelen.

Lees ook:

Megan emigreerde voor de liefde naar Australië: ‘Nu ben ik pas echt gelukkig’

Megan van Geest (26) is geboren en getogen in Naaldwijk, maar woont inmiddels al zo'n vijf jaar in A...

5x Bij deze Westlandse restaurants haal je een driegangendiner af

Heb je iets te vieren, of gewoon zin om een avondje uitgebreid te tafelen? Met een voor-, hoofd- en ...

Oproep! Eindelijk een schaar door je haar: Deel jouw voor-en-na-foto’s

De kapsalons in Westland mogen sinds gisteren (11 mei) eindelijk weer open. De agenda's van kappers ...

adv.