Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Noortje koppelt met KlavertjeHier zorgverleners aan mensen die hulp nodig hebben

Door Kristianne van Blanken 1 augustus 2020

Ze wilde altijd al haar eigen bedrijf starten en die droom is onlangs uitgekomen voor Noortje Hendriks. De in Heenweg geboren en getogen ondernemer lanceerde in mei van dit jaar KlavertjeHier, waarmee ze hulpverleners koppelt aan mensen die extra hulp goed kunnen gebruiken. 

De Westlandse tuindersdochter werkte jaren in de sales in het bedrijfsleven, bij bedrijven zoals Coca Cola, Heineken en Royal FloraHolland. Maar dankzij haar opleiding aan de Hotelschool, zijn zorg en gastvrijheid haar zeker niet vreemd.

”Ik heb altijd iets voor mezelf willen doen, als ondernemer”, vertelt Noortje. ”En ik wilde meer vanuit mijn hart gaan ondernemen en daarbij echt iets voor anderen kunnen betekenen.” Eind 2019 voegde ze de daad bij het woord en begon ze met de voorbereidingen voor haar eigen bedrijf, om op 1 mei 2020 KlavertjeHier te lanceren.

Bemiddeling

Het is een organisatie waar aanbod en hulp wat betreft zorg bij elkaar komen. Ben je eenzaam en kun je gezelschap goed gebruiken? Heb je hulp nodig bij praktische zaken of bij bewegen? Heb je als mantelzorger tijd nodig om op adem te komen? Je kunt er allemaal voor aankloppen.

Net zoals dat je je kunt melden als je graag iets voor anderen doet. Je wordt dan als ‘Klavertje’ aan een cliënt gekoppeld door Noortje, die haar uiterste best doet om op basis van interesse en ervaring zo te matchen dat alle partijen tevreden zijn. ”Mensen moeten bij elkaar passen. Daarom zijn de eerste kennismakingen vrijblijvend.”

Is er een klik, dan kan er een contract worden opgesteld en kunnen de afspraken op maat worden gemaakt.

Niet-medische hulp

Het gaat bij KlavertjeHier om niet-medische hulp voor in huis. ”Het is echt een aanvulling op de reguliere zorg”, legt Noortje uit. Haar doel is om mensen zo lang mogelijk op een fijne manier thuis te laten wonen. Door ouderen wat extra handjes of gezelligheid te bieden, of om mantelzorgers te ontlasten bijvoorbeeld. Maar ook voor jongeren die eenzaam zijn of gezinnen die ondersteuning nodig hebben, is KlavertjeHier er. En goed om te weten: er komt een vertrouwd gezicht op een vast moment.

Daarbij is aandacht het sleutelwoord: zoek je iemand die het hele huis komt schoonmaken, dan ben je bij KlavertjeHier aan het verkeerde adres. ”Licht huishoudelijk werk, daar kunnen we het natuurlijk over hebben. Maar Klavertjes zijn er vooral voor de cliënt. Niet voor het huishouden.”

Klavertjes

De naam ‘Klavertje(s)’ heeft Noortje niet zomaar gekozen. Een klavertje vier staat symbool voor geluk en de Klavertjes zetten zich in om het geluk van mensen te verhogen. De grootste drijfveer moet daarbij zijn om iets voor een ander te willen betekenen, maar Klavertjes kunnen wel rekenen op een uurloon.

De slogan van de organisatie is ‘Hulp doet goed’. ”Zowel het bieden van hulp als het ontvangen van hulp is fijn”, licht Noortje toe. En beide partijen kunnen zich dus bij haar melden.

KlavertjeHier heeft Westland en Den Haag als verzorgingsgebied. De zorg kan zowel via een PGB-budget als met particulier geld worden ingekocht. Kijk voor meer informatie op klavertjehier.nl.

Lees ook:

Één kermis achter de rug, meer kermissen op de planning: dit is wat Westlanders daarvan vinden

De eerste coronaproof kermis van Westland is achter de rug. De eer was aan Wateringen, waar liefhebb...

9x Leuke én handige Westlandse facebookpagina’s die je niet mag missen

Struin jij het liefst uren achter elkaar het internet af, op zoek naar leuke en interessante informa...

Dat wordt smullen: sterrenchef Niven Kunz opent een restaurant in Wateringen

Goed nieuws voor de fijnproevers onder ons: sterrenchef Niven Kunz gaat een restaurant openen in Wat...

adv.