Maison de Marguerite, het nieuwe vintageparadijs van Naaldwijk: ‘Achter ieder spulletje huist een verhaal’

Maison de Marguerite. Foto Felien Durmus/ indebuurt

Vintage liefhebbers opgelet: vanaf nu scoor je je unieke en exotische pareltjes bij Maison de Marguerite. Onlangs opende Maison de Marguerite haar deuren in het oude postkantoor van Naaldwijk.

Tessa begon vorig jaar tijdens de lockdown met het verkopen van vintagespulletjes via Instagram. “Mijn huis stond bomvol kringloopvondsten en unieke vintage items”, zegt Tessa, “maar ik kon niet stoppen met het kopen van tweedehands spullen. Het opstarten van een Instagrampagina was voor mij de ideale oplossing.” In de weekenden ging Tessa op koopjesjacht, doordeweeks had ze een fulltimebaan. “Tijdens mijn lunchpauze pakte ik vlug alle pakketjes in.”

Oud postkantoor Naaldwijk

Tessa kwam erachter dat ze eigenlijk veel gelukkiger werd van het ondernemen dan het werken vanachter een computer. “Ik vond het doodeng om mijn vaste baan als digitaal ontwerper op te zeggen. Maar ik deed het.” In Delft kon Tessa destijds een atelierruimte huren. “Deze was eigenlijk bedoelt als opslagruimte zodat ik grotere spullen in kon kopen, maar al gauw richtte ik het in als winkeltje en kwamen er een hoop mensen op af.”

Lees verder onder de foto’s >>>

Toen Tessa haar antikraak atelier moest verlaten, was het tijd voor iets nieuws (en groters). Ze stuitte op het oude postkantoor van Naaldwijk.

Geen meuk

Tweedehandsspullen kunnen al snel worden weggezet als ‘meuk’. Tessa wil de mensen laten zien hoe leuk ze hun huis kunnen inrichten met spullen die al een heel leven achter de rug hebben.

Lees verder onder de foto’s >>>

“Je huis hoeft natuurlijk niet volledig uit tweedehandsspullen te bestaan, maar het is een mooie aanvulling op het moderne interieur. Bovendien huist er achter ieder spulletje een verhaal. Dat is dan ook precies wat ik met mijn winkel wil uitdragen. Maison de Marguerite is geen kringloop, maar ook geen dure antiekzaak. Ik wil dat de prijs voor iedereen leuk blijft.”

Mengelmoes aan stijlen

Er is niet één bepaalde stijl in de winkel terug te vinden. Tessa begon met tweedehands items die ze steeds meer uitbreidde. Ze richt zich nu ook op spulletjes uit het buitenland die een exotische en bohemian-achtige sfeer met zich meebrengen. Zo is er sinds kort een Marokkaanse hoek in de winkel te vinden met tapijten, poefen en lampjes. Ook heeft Tessa een edelstenencollectie. “Ik begon met agaat-waxinelichthouders en zoutstenen. Dit liep zo goed, dat ik sindsdien iedere week de collectie verder aan het uitbreiden ben.” Daarnaast wordt het aanbod in amber-geurblokjes en wierook ook steeds groter. In de winkel is nu wierook te vinden die door monniken met de hand is gerold. “Ze hebben ook echt een werking in plaats van dat ze alleen maar een lekkere geur hebben. Zo werkt de ene wierook goed bij onrust, de andere bij genezing. Op deze manier heeft het allemaal net wat meer betekenis.”

Lees verder onder de foto’s >>>

Maison de Marguerite

“Mijn oma heeft ongeveer 40 jaar geleden hier in de Molenstraat in Naaldwijk een eigen winkeltje gehad, en dat heette Maison de Marguerite”, zegt Tessa. “Marguerite verwijst naar de naam van mijn oma: Margriet. Mijn naam is Tessa Margriet, ik ben vernoemd naar mijn oma. Dus ik dacht: hoe leuk is het als dat nu weer terugkomt? Maison de Marguerite is namelijk ook een goede afspiegeling van mijzelf, alles wat je in de winkel ziet is ook in mijn eigen huis terug te vinden. Het allerleukste vind ik nog dat mijn oma dagelijks in de winkel is om te helpen.”

Lees ook…

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Nick en Carlos bouwen een Westlandse escaperoom: ‘Bij een goede puzzel moet je een extra stap doen’”

Nick en Carlos bouwen een Westlandse escaperoom: ‘Bij een goede puzzel moet je een extra stap doen’

Ga naar “Buon appetito! Armando maakt pasta en pizza zoals in Italië en dit is zijn geheim”

Buon appetito! Armando maakt pasta en pizza zoals in Italië en dit is zijn geheim

Aangeboden door Da Armando

Ga naar “Marloes restylet oude meubels: ‘mannen hebben moeite met roze, dat vind ik echt belachelijk’”

Marloes restylet oude meubels: ‘mannen hebben moeite met roze, dat vind ik echt belachelijk’

In onze gids