Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duco over zijn kalkoen drive-in: ‘We pakken groter uit dan vorig jaar’

Door Kristianne van Blanken 21 december 2019

Duco Tuinenga uit ‘s-Gravenzande begon vorig jaar (2018) met zijn maat Cor Holtman de kalkoen drive-in in zijn woonplaats. ”Mensen moeten nu wel snel gaan bestellen, als ze nog een bestelling op willen komen halen voor kerst.” 

De geboren en getogen Westlander studeerde Facility Management, ging vervolgens bij de TU Delft aan het werk en startte daarnaast verschillende bedrijfjes. Zo organiseert hij met my-events.nl busreizen voor groepen. Duco regelt bijvoorbeeld vervoer voor bedrijfsuitjes, maar ook voor vriendengroepen die naar een festival toe willen gaan. Die taak nam hij in zijn eigen vriendengroep in het verleden al op zich en dat beviel wel.

Maar hoe kwam hij er dan bij om een bedrijfje in kalkoenen te starten? Dat idee is afkomstig van Cor, die Duco via my-events.nl leerde kennen. ”Het klikte en we hadden steeds vaker contact. Daaruit is echt een vriendschap ontstaan.”

Niet goed bij zijn hoofd

Duco weet nog goed hoe hij en Cor vorig jaar samen in de kroeg zaten, toen Cor voorstelde om kalkoenen te gaan verkopen. Het was 13 oktober 2018 en in eerste instantie dacht Duco even dat zijn vriend niet goed bij zijn hoofd was. Het succesverhaal van Piet van Veen, die in de jaren ’90 en begin 2000 in Monster een kalkoen drive-in runde in aanloop naar kerst, dat kende Duco toen nog niet. ”Nooit van gehoord zelfs.”

Dat Cor over vlees begon, kwam overigens niet uit de lucht vallen. Hij heeft namelijk eerder al in de vleessector gewerkt, tegenwoordig is hij werkzaam in de transportsector. Cor wist Duco te overtuigen en ze gingen snel over tot actie.

Heel snel zelfs. ”Binnen drie weken hadden we met slagers gesproken, was er een website en hadden we de producten die we wilden gaan verkopen.” Twee maanden later, op 22 en 23 december hielpen Duco en Cor vele Westlanders aan een kalkoen voor het kerstdiner.

Succes

De voorbereidingstijd was vorig jaar minimaal, maar dit jaar konden de heren zich een jaar lang voorbereiden. Want hun kalkoen drive-in was zo’n succes, dat een vervolg dit jaar niet uit kon blijven. Het assortiment is in de tussentijd uitgebreid met onder meer rollades en braadsledes. Ook verkoopt het duo jaarrond barbecue-producten via vleeselijklekker.nl.

Maar in deze tijd van het jaar zijn het toch vooral de kalkoenen die worden verkocht. Los aan particulieren of in de vorm van een kerstpakket aan bedrijven. ”We hebben zeker al het dubbele aantal bestellingen binnen.”

En wie online een kalkoen besteld heeft, kan deze dinsdag (24 december) tijdens de kalkoen drive-in op het terrein van Intratuin in ‘s-Gravenzande komen ophalen. Daarbij zorgen Duco en Cor voor een gezellig kerstsfeertje, maar wat klanten precies kunnen verwachten, dat blijft nog even een verrassing. ”Maar we pakken groter uit dan vorig jaar.”

Beeld: Lekkerekalkoen.nl.

Bestellen

Denk jij nu, dat wil ik ook, zo’n kalkoen voor tijdens het kerstdiner? Dan hebben we goed nieuws: je kunt nog tot morgen (22 december) 12.00 uur bestellen. En zelfs als je niets besteld hebt of iets vergeten bent, dan kun je op 24 december nog wel iets lekkers halen bij de losse verkoop tijdens de kalkoen drive-in. Maar op is op en betalen kan dan alleen nog met contant geld.

Twijfel jij nog of je zo’n kalkoen wel klaar kunt maken? Maak je dan vooral niet al te druk: het vlees is al bereid. Je hoeft de kalkoen alleen in een ovenschaal in de oven te zetten en met een vleesthermometer in de gaten te houden of de temperatuur goed is. En alle benodigde informatie krijg je er bij. ”Een kind kan de was doen”, verzekert Duco.

Lees ook:

Let op: Deze vuurwerkshow gaat vanavond niet door

Was jij van plan om vanavond (20 december) naar de vuurwerkshow van Vuurwerkbunker 's-Gravenzande to...

Zoveel Westlanders kregen wij er dit jaar al bij

Het aantal inwoners van Westland is dit jaar, en het jaar is nog niet eens helemaal om, flink gegroe...

Opheffingsuitverkoop, gratis vuurwerk en meer leuke deals

We geven tijdens de decembermaand genoeg geld uit en daarom is het extra leuk dat we hier en daar oo...

adv.