Binnenkijken bij: Marcella en Marc wonen in een voormalige drukkerij

Het prachtige woonhuis van Marcella en Marc, en hun katten Ravi en Aslan, was vroeger onderdeel van een drukkerij. En dat is nog steeds te zien. Door de manier waarop Marcella en Marc het pand hebben ingericht, zie je de draaiende machines en de werknemers voor je.

“Het gedeelte waar wij wonen was een deel van het pakhuis van de drukkerij. Hier stonden de machines. Waar nu onze tafel staat, kwamen de pakketten papier binnen,” vertelt Marcella. “We wilden de sfeer van het pand graag intact laten. Een aantal bijzondere dingen hebben we zelfs kunnen hergebruiken. De rollerbanen, waar vroeger het papier overheen werd vervoerd, is gebruikt voor de balustrade.”

Gelukkig past die industriële look prima bij de sfeer die Marcella en Marc voor zich zagen. Ze waren er samen snel over uit: donker, staal en hout. “Die uitstraling moest het krijgen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Op huizenjacht!

“Ik woonde nog in Nijmegen, hij in Den Haag. Ieder weekend gingen we op en neer. Na nog een ritje op maandagmorgen om vijf uur besloten we: we gaan op huizenjacht.” Het westen was een logische keuze: Marcella werd geboren in Hellevoetsluis, Marc werkte in Vlaardingen.

“Deze woning was al een keer voorbij gekomen, maar meer in ons achterhoofd. Dit project was zo over the top. Maar liefde op het eerste gezicht was het wel. Daarom bleef het toch in het favorietenlijstje van Funda staan,” vertelt Marcella. “De huizenjacht voelde als een soort wild westen van huizen en locaties. Bezichtigingen vielen tegen, interessante woningen liepen op niets uit. Tot Marc opeens zei: ‘Ik wil dat ene huis in Vlaardingen nog eens zien.’ Toen we over de drempel stapten zei hij: ‘Dit is het!’ Bij andere woningen zei hij niets, dus toen wist ik al hoe laat het was.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

“We hadden het grote voordeel dat het huis al een jaar te koop stond. In 2019 was dat een uitzondering. Het is ook niet echt geschikt voor een grote doelgroep. Enorm onhandig voor kinderen en ook niet praktisch voor ouderen. De categorie mensen die hier op afkwam was heel klein. Tijdens een vakantie kregen we een telefoontje van de makelaar: ‘Jullie hebben het huis.’ Het avontuur kon beginnen.”

Precies geworden zoals gedacht

Om het naar hun eigen smaak te maken hoefde er niet veel verbouwd te worden. Bij de vorige eigenaar was het al een woonhuis. Er werden vooral keuzes gemaakt op interieurgebied. “Ik kan gelukkig overal snel doorheen kijken. Samen maakten we een moodboard. Het was direct helder welke kleuren er op de muren moesten komen. Het is heel grappig om te zien dat we die moodboards nu als kunst aan de muur zouden kunnen hangen. Het is precies zo geworden als we in gedachten hadden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

“Samen komen wij overal wel uit, gelukkig hebben we dezelfde smaak. Als interieur- en verkoopstylist kan ik gelukkig overal snel doorheen kijken. Samen maakten we een moodboard. Het was direct helder welke kleuren er op de muren moesten komen. Het is heel grappig om te zien dat we die moodboards nu als kunst aan de muur zouden kunnen hangen. Het is precies zo geworden als we in gedachten hadden.”

In totaal werd er acht maanden aan het huis gewerkt. “Wij sliepen ondertussen op de plek waar nu de tafel staat. Vooral het verven hebben we uitbesteed. De muren zijn hier zo hoog en het is zoveel werk. Op zolder lieten we een bed bouwen. Hoeveel het weegt weet ik niet precies, maar dat bed naar boven krijgen was een flinke klus.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Achttien dozen met keukenspullen

Tijdens het verbouwen was de keuken de eerste prioriteit. Marcella en Marc zijn beiden fanatieke hobbykoks. “We brachten samen achttien verhuisdozen met keukenspullen mee uit onze vorige huizen. De grote opbergkasten met schuifdeuren ervoor staan daar zeker niet voor niets.”

Minimalistisch chic

Toch is Marcella juist fan van opruimen. Als verkoopstylist helpt ze mensen om hun woning zo te presenteren dat toekomstige kopers zichzelf al op de bank zien zitten.

Minimalistisch chic is dan ook de stijl die het koppel in hun huis heeft doorgevoerd. En ook belangrijk: het moet betaalbaar zijn. “Ik kan iets moois maken voor een laag budget. Daar ligt mijn kracht en we hebben ons in dit huis wat betreft helemaal uit kunnen leven.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Rooftop zwembad en luxe kamers: binnenkijken in Van der Valk Schiedam”

Rooftop zwembad en luxe kamers: binnenkijken in Van der Valk Schiedam

Ga naar “Binnenkijken bij Suzanne: ‘Je kunt zeggen dat het interieur zo veranderlijk is als het weer’”

Binnenkijken bij Suzanne: ‘Je kunt zeggen dat het interieur zo veranderlijk is als het weer’

Ga naar “Bij deze huizen in Vlaardingen wil indebuurt graag eens binnenkijken”

Bij deze huizen in Vlaardingen wil indebuurt graag eens binnenkijken

Binnenkijken bij

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Diverse A-merk schoenen** € 24,99”

Diverse A-merk schoenen** € 24,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Tefal pannenserie Healthy Chef 50% korting”

Tefal pannenserie Healthy Chef 50% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Kaftan € 6,99”

Kaftan € 6,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Kipling dames tas € 32,99”

Kipling dames tas € 32,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00”

5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Projectondersteuner”

Projectondersteuner

 • Gemeente Vlaardingen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Strategisch Financieel Adviseur”

Strategisch Financieel Adviseur

 • Gemeente Vlaardingen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “BOA Integraal”

BOA Integraal

 • Safety Group
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Vlaardingen 750 jaar”

Vlaardingen 750 jaar

 • Van 1 jan t/m 31 dec