Binnenkijken bij: Marcella en Marc wonen in een voormalige drukkerij

Het prachtige woonhuis van Marcella en Marc, en hun katten Ravi en Aslan, was vroeger onderdeel van een drukkerij. En dat is nog steeds te zien. Door de manier waarop Marcella en Marc het pand hebben ingericht, zie je de draaiende machines en de werknemers voor je.

“Het gedeelte waar wij wonen was een deel van het pakhuis van de drukkerij. Hier stonden de machines. Waar nu onze tafel staat, kwamen de pakketten papier binnen,” vertelt Marcella. “We wilden de sfeer van het pand graag intact laten. Een aantal bijzondere dingen hebben we zelfs kunnen hergebruiken. De rollerbanen, waar vroeger het papier overheen werd vervoerd, is gebruikt voor de balustrade.”

Gelukkig past die industriële look prima bij de sfeer die Marcella en Marc voor zich zagen. Ze waren er samen snel over uit: donker, staal en hout. “Die uitstraling moest het krijgen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Op huizenjacht!

“Ik woonde nog in Nijmegen, hij in Den Haag. Ieder weekend gingen we op en neer. Na nog een ritje op maandagmorgen om vijf uur besloten we: we gaan op huizenjacht.” Het westen was een logische keuze: Marcella werd geboren in Hellevoetsluis, Marc werkte in Vlaardingen.

“Deze woning was al een keer voorbij gekomen, maar meer in ons achterhoofd. Dit project was zo over the top. Maar liefde op het eerste gezicht was het wel. Daarom bleef het toch in het favorietenlijstje van Funda staan,” vertelt Marcella. “De huizenjacht voelde als een soort wild westen van huizen en locaties. Bezichtigingen vielen tegen, interessante woningen liepen op niets uit. Tot Marc opeens zei: ‘Ik wil dat ene huis in Vlaardingen nog eens zien.’ Toen we over de drempel stapten zei hij: ‘Dit is het!’ Bij andere woningen zei hij niets, dus toen wist ik al hoe laat het was.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

“We hadden het grote voordeel dat het huis al een jaar te koop stond. In 2019 was dat een uitzondering. Het is ook niet echt geschikt voor een grote doelgroep. Enorm onhandig voor kinderen en ook niet praktisch voor ouderen. De categorie mensen die hier op afkwam was heel klein. Tijdens een vakantie kregen we een telefoontje van de makelaar: ‘Jullie hebben het huis.’ Het avontuur kon beginnen.”

Precies geworden zoals gedacht

Om het naar hun eigen smaak te maken hoefde er niet veel verbouwd te worden. Bij de vorige eigenaar was het al een woonhuis. Er werden vooral keuzes gemaakt op interieurgebied. “Ik kan gelukkig overal snel doorheen kijken. Samen maakten we een moodboard. Het was direct helder welke kleuren er op de muren moesten komen. Het is heel grappig om te zien dat we die moodboards nu als kunst aan de muur zouden kunnen hangen. Het is precies zo geworden als we in gedachten hadden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

“Samen komen wij overal wel uit, gelukkig hebben we dezelfde smaak. Als interieur- en verkoopstylist kan ik gelukkig overal snel doorheen kijken. Samen maakten we een moodboard. Het was direct helder welke kleuren er op de muren moesten komen. Het is heel grappig om te zien dat we die moodboards nu als kunst aan de muur zouden kunnen hangen. Het is precies zo geworden als we in gedachten hadden.”

In totaal werd er acht maanden aan het huis gewerkt. “Wij sliepen ondertussen op de plek waar nu de tafel staat. Vooral het verven hebben we uitbesteed. De muren zijn hier zo hoog en het is zoveel werk. Op zolder lieten we een bed bouwen. Hoeveel het weegt weet ik niet precies, maar dat bed naar boven krijgen was een flinke klus.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Achttien dozen met keukenspullen

Tijdens het verbouwen was de keuken de eerste prioriteit. Marcella en Marc zijn beiden fanatieke hobbykoks. “We brachten samen achttien verhuisdozen met keukenspullen mee uit onze vorige huizen. De grote opbergkasten met schuifdeuren ervoor staan daar zeker niet voor niets.”

Minimalistisch chic

Toch is Marcella juist fan van opruimen. Als verkoopstylist helpt ze mensen om hun woning zo te presenteren dat toekomstige kopers zichzelf al op de bank zien zitten.

Minimalistisch chic is dan ook de stijl die het koppel in hun huis heeft doorgevoerd. En ook belangrijk: het moet betaalbaar zijn. “Ik kan iets moois maken voor een laag budget. Daar ligt mijn kracht en we hebben ons in dit huis wat betreft helemaal uit kunnen leven.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Jurjen en Romana: ‘Op de tweede etage zit de Tattoo studio’”

Binnenkijken bij Jurjen en Romana: ‘Op de tweede etage zit de Tattoo studio’

Jurjen en Romana op bank
Ga naar “Woon jij in een bijzonder/raar/gek/leuk huis? Dan zoeken wij jou!”

Woon jij in een bijzonder/raar/gek/leuk huis? Dan zoeken wij jou!

Binnenkijken bij
Ga naar “Alme en Pakize uit Oekraïne wonen nu op Vlaardingse boerderij: ‘De Broekpolder doet ons denken aan thuis’”

Alme en Pakize uit Oekraïne wonen nu op Vlaardingse boerderij: ‘De Broekpolder doet ons denken aan thuis’

alme en pakize boerderij

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Opblaasbaar springkasteel met glijbaan € 179,00”

Opblaasbaar springkasteel met glijbaan € 179,00

 • Action
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Fuze tea van € 2,15 voor € 0,99”

Fuze tea van € 2,15 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Goldsun zonnebloemolie van € 3,49 voor € 2,49”

Goldsun zonnebloemolie van € 3,49 voor € 2,49

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Bomaja medjoul dadels K van € 7,99 voor € 4,99”

Bomaja medjoul dadels K van € 7,99 voor € 4,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023

Agenda

Ga naar “Vlaardingen 750 jaar”

Vlaardingen 750 jaar

 • T/m 31 dec
Ga naar “Vlaardingen 750: ExpoCamp Vlaardingen”

Vlaardingen 750: ExpoCamp Vlaardingen

 • Van 22 apr t/m 31 aug
Ga naar “Vlaardingen 750: Vlaardingen viert!”

Vlaardingen 750: Vlaardingen viert!

 • Van 14 mei t/m 21 mei
Ga naar “Vlaardingen 750: Theatraal Stadsspektakel”

Vlaardingen 750: Theatraal Stadsspektakel

 • Van 27 sep t/m 30 sep
Ga naar “Vlaardingen 750: Stadsrechtenstoet”

Vlaardingen 750: Stadsrechtenstoet

 • Van 13 mei t/m 14 mei