Binnenkijken bij Jurjen en Romana: ‘Op de tweede etage zit de Tattoo studio’

Jurjen en Romana op bank
Foto: indebuurt

Deze week kijken we niet alleen binnen in een Vlaardingse woning met een bijzonder interieur, maar ook bij de werkplek die er onderdeel van uitmaakt. Ook wel eens leuk, toch? Jurjen Poot en Romana Meijer zijn sinds een jaar de trotse eigenaars van dit zonnige stulpje mét Tattoo studio aan de Annie Romein-Verschoorkade. “Ik had de luxepositie om het tatoeëren uit te proberen”, vertelt Jurjen.

Bij binnenkomst zorgen Jurjen (32) en Romana (25) voor een kop thee en virtuele assistent Siri herinnert ons er na vier minuten aan het zakje eruit te halen. “Siri is het middelpunt in ons huis, ze doet alles. Als we haar vragen om ons huis te stofzuigen, gaat onze slimme robotstofzuiger meteen aan de gang.”

Alles omgedraaid

In de woonkamer ligt een visgraat vloer en de vijfzits-hoekbank heeft een extra brede loungehoek met verlengd voeteneinde. In de open keuken hangen geen kastjes aan de muur maar lampjes die zorgen voor mooi sfeerlicht. Er hangt zelfs geen afzuigkap; die is verwerkt in de kookplaat. Deze ligt op zijn beurt ín het opvallende aanrechtblad en niet erop. “Dat vonden we niet mooi”, zegt Romana.

Al bij het zien van de plattegrond, ging de creativiteit van Jurjen en Romana borrelen. Ze hebben alles in huis omgedraaid, niks is meer zoals het was. Romana: “De zithoek was aan de andere kant van de kamer, met een klein tweepersoonsbankje. Het aanrecht zat aan de andere kant van de keuken en de douche aan de andere kant van de badkamer. Vrienden die vroeger bij vriendjes in vergelijkbare huizen kwamen, staan allemaal perplex hoe anders wij het hebben ingericht.”

Lees verder onder de foto’s >

Tattoo studio

Zelfs de trap staat niet meer op zijn plek. “Deze stond in het midden van de benedenverdieping. We hebben een muur doorgebroken en nu kun je vanuit de voordeur meteen omhoog”, vertelt Romana. “Dit is een must.” Op de tweede verdieping zit de Tattoo studio van Jurjen. Zijn klanten lopen direct naar boven, zonder dat ze door het huis hoeven. Ze vinden alles op de tweede verdieping. Er is speciaal een toilet gemaakt en op het dakterras kunnen ze een sigaretje roken. “En ik kan lekker in mijn pyjama op de bank blijven zitten”, voegt Romana toe.

Lees verder onder de foto’s >

Jurjen tatoeëert al zeven jaar en sinds kort doet hij dat in zijn studio aan huis. “Het begon als hobby en dat is het nog steeds. Ik ben in het dagelijks leven brandweerman. Omdat ik 24-uurs diensten draai, heb ik langere periodes vrij. Ik had de luxepositie om het tatoeëren uit te proberen.”

“Ik leerde tatoeëren van een maat bij de brandweer. Mijn eerste tatoeage zette ik bij hem.” Ook Romana heeft inmiddels een kunstwerkje van haar vriend. “Op een regenachtige dinsdagavond – we verveelden ons – wilde Jurjen zijn nieuwe machine testen. Een half uur later had ik een tattoo in mijn oor.”

Spel van licht en lijnen

Er zijn nog meer muren gesneuveld, voornamelijk om zoveel mogelijk licht binnen te krijgen. Jurjen: “Door alle muren op de benedenverdieping eruit te slopen, maar het trappengat te behouden is dat gelukt.” Het binnenlaten van natuurlijk licht combineerden de twee op een creatieve manier met sfeerverlichting. “Het lijnenspel dat je ziet als je vanuit de zithoek door de keuken naar buiten kijkt vind ik tof. Je ziet het licht vanuit het oude trappengat, waar nu een glasplaat op ligt. Het keukenblad wordt uitgelicht door de lampjes aan de muur en het licht van buiten schijnt naar binnen door de gouden lamellen.”

Niet alleen beneden speelde het stel met licht. Zelfs de lamp in de slaapkamer projecteert een hypnotiserend patroon op het plafond.

Lees verder onder de foto’s >

Hotelbadkamer

Jurjen en Romana kozen voor een uitgesproken stijl in de toiletten en de badkamer. Romana: “Het voelt alsof ik op vakantie ben, als ik sta te douchen. Het is net een hotelbadkamer. Normaal houd je deze ruimtes neutraal, wij kozen juist voor gouden tegels.” Het stel geeft aan dat niet iedereen het mooi vindt. “Het klinkt een beetje arrogant, maar het maakt niet uit wat anderen denken. Wij hebben gekozen voor wat wij wilden”, vult Jurjen aan.

Puzzelen

Het is duidelijk: er is veel energie in dit huis gestoken. “Niet alleen in het klussen zelf, maar ook in het denkwerk dat daaraan voorafging”, vertelt Jurjen. “We wisten wat we wilden en hoe het eruit moest komen te zien. Om dat te bereiken, moesten we ver vooruit denken. Terwijl alles gestript was moesten wij nadenken over welke lamp waar zou komen, om op precies de juiste plek ruimte te maken in de muur voor de elektriciteit. En dan komt er iemand langs en zegt alleen maar ‘goh, leuk lampje’. Ze moesten eens weten wat een gepuzzel het is geweest.”

Er werd zelfs vooruitgedacht bij het aanschaffen van de bank en het tv-kastje. Jurjen: “Wij zijn geen schoonmaakwonders, maar ik wil wel een schoon huis. Tegelijkertijd kunnen we aardig rommel maken. Daarom is de bank precies hoog genoeg, zodat de robotstofzuiger eronderdoor kan. Hetzelfde geldt voor het tv-meubel: die hebben we opgehangen.”

Bloed, zweet en tranen

Al is Jurjen de meest technische van de twee, Romana doet niet voor hem onder. “Jurjen legde me uit hoe ik de waterafvoer moest aanleggen en zo heb ik zelf de wasmachine aangesloten”, vertelt ze trots. Jurjen vult aan: “Grappig om jou – met jouw kippenkracht – in de weer te zien met zware klophamers.”

Dat gereedschap was nog een hele investering. “Ik koos ervoor om een keer echt goede spullen te kopen, in plaats van het te huren of mensen in te huren. Nu konden we alles zelf doen, en goed. Ik heb meer dan 600 uur in de verbouwing zitten. Dat kon, omdat ik brandweerman ben.”

Hoe woon jij?

Jouw beurt! Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in de Holy of heb je een leuke woning in Ambacht. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Woon jij in een bijzonder/raar/gek/leuk huis? Dan zoeken wij jou!”

Woon jij in een bijzonder/raar/gek/leuk huis? Dan zoeken wij jou!

Binnenkijken bij
Ga naar “Alme en Pakize uit Oekraïne wonen nu op Vlaardingse boerderij: ‘De Broekpolder doet ons denken aan thuis’”

Alme en Pakize uit Oekraïne wonen nu op Vlaardingse boerderij: ‘De Broekpolder doet ons denken aan thuis’

alme en pakize boerderij
Ga naar “Het huis van Marjon heeft een strandthema: ‘Alles is hier beschilderd’”

Het huis van Marjon heeft een strandthema: ‘Alles is hier beschilderd’

hoofdfoto

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “2-pack eetrijpe avocado’s van € 2,49 voor € 1,89”

2-pack eetrijpe avocado’s van € 2,49 voor € 1,89

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “SPRUITEN € 0,69”

SPRUITEN € 0,69

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “CALINDA Aardbeien € 2,49”

CALINDA Aardbeien € 2,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Grolsch, Amstel of Heineken Silver** van € 17,95 voor € 13,48”

Alle Grolsch, Amstel of Heineken Silver** van € 17,95 voor € 13,48

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Klantenservice Medewerker”

Klantenservice Medewerker

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Magazijn en Expeditie”

Medewerker Magazijn en Expeditie

 • Tempo-Team
 • Fulltime