Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Valkenhof gaat in 2020 plat en er komen nieuwe woningen voor in de plaats

Door Rinske Lichtendahl 2 december 2019

De sloop van De Valkenhof zou deze week beginnen, maar is uitgesteld tot 2020, zo meldt het AD. Waterweg Wonen wil eerst de kostbare materialen uit de complexen halen, zoals koper. In 2020 starten de sloopwerkzaamheden. Uiteindelijk krijgen we er ongeveer 100 woningen voor terug.

Sloop in 2020

De Valkenhof wordt ook wel het ‘Polenpension’ genoemd vanwege de arbeidsmigranten die in het complex woonden. Deze mensen zijn nu ergens anders onder gebracht, dus het pand is leeg. Als de kostbare materialen uit het gebouw zijn gehaald, beginnen de sloopwerkzaamheden. Eerst aan de binnenkant, en dan van buiten. De verwachting is dat ongeveer rond de helft van 2020 alles gesloopt is en de gemeente de grond krijgt opgeleverd.

Twee nieuwe sporthallen

De sloop van de wooncomplexen aan de Frank van Borselenstraat is onderdeel van een groter herontwikkelingsplan. Ook de twee sporthallen in deze straat zullen uiteindelijk gesloopt worden. Maar dat gebeurt pas als de twee nieuwe sporthallen aan het Erasmusplein en aan de Claudius Civiluslaan in gebruik zijn genomen.

100 nieuwe woningen

Uiteindelijk zullen er op de plek van de complexen 100 nieuwe woningen gebouwd worden: ongeveer 50 woningen aan de grond en 50 appartementen. De bouw hiervan start waarschijnlijk in 2021. Dit nieuwbouwproject zal bestaan uit duurzame koopwoningen. De gemeente is nog op zoek naar een ontwikkelaar.

Lees ook:

maasdamlaan

Dit is wat je in Vlaardingen kunt kopen met een modaal inkomen

Huizen worden duurder en duurder, maar de inkomens stijgen helaas niet zo snel mee. Daardoor is het ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Vlaardingen.

adv.