Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is alles wat je moet weten over de werkzaamheden aan de Korte Hoogstraat

Door Rinske Lichtendahl 2 september 2019

Waarschijnlijk heb je het wel al gezien: de Korte Hoogstraat in Vlaardingen is afgesloten door werkzaamheden. Maar waarom precies? En tot wanneer gaan we hier last van hebben? Wij zochten het voor je uit!

Zolang is de Korte Hoogstraat in Vlaardingen afgesloten

Maandag 26 augustus begon de gemeente met de wegwerkzaamheden en ze verwachten dat de werkzaamheden ongeveer drie maanden gaan duren. Dat betekent dat we halverwege november weer over de Korte Hoogstraat kunnen fietsen. Tot die tijd blijft de weg afgesloten voor alle verkeer.

De winkels blijven wél toegankelijk

Ondanks dat de straat voor drie maanden voor alle verkeer is afgesloten, betekent dat niet dat je hier niet meer kan winkelen. Te voet kan je er namelijk nog wel gewoon komen. Toch fijn!

Maar waarom eigenlijk?

De reden tot deze metamorfose is dat de gemeente wilt dat de winkelstraat er aantrekkelijker uit komt te zien. Dit willen ze doen door het uiterlijk van de Westhavenplaats door te trekken, zo meldt het AD. Zo wordt de Vlaardingse binnenstad meer één geheel. De stoep wordt van natuursteen en op de stoep komen meer plantenbakken. De straatstenen worden vervangen door klinkers, net zoals die op de Westhavenplaats liggen.

Leuk om te lezen:

Ka & De Bolle

5x leuk lunchen in Vlaardingen

Ah lunch! Voor ons een van de hoogtepunten van de dag. Daarom zetten we 5 lekken voor je op rij waar...

adv.