Black Friday in Vlaardingen: dit moet je weten

black friday Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Kleding, accessoires, meubels en meer: veel winkels in Vlaardingen hebben op Black Friday producten in de sale. Misschien ook wel die ene leuke zaak in De Loper. Wat houdt Black Friday in Vlaardingen precies in en welke zaken doen (bewust niet) mee?

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid en staat bekend als dé shopdag van het jaar. Op die dag verlagen veel ondernemers de prijzen van hun producten. Verschillende ketens en Vlaardingse boetiekjes doen mee met de kortingsdag, waardoor het een goed moment kan zijn om een nieuwe televisie, winterjas of bank te kopen. Amerikanen zien Black Friday als het begin van de kerstinkopen.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday is traditiegetrouw de dag na Thanksgiving, op de vierde vrijdag van november. Dat is dit jaar op 25 november. De meeste mensen in de Verenigde Staten hebben standaard vrij op die dag, helaas is dat voor Vlaardingers niet het geval!

Wat betekent Black Friday?

De eerste keer dat de term Black Friday werd genoemd, was in 1869. Het was het begin van de crash op de goudmarkt in de Verenigde Staten. Twee grote financiers werkten destijds samen om zoveel mogelijk goud op te kopen in de hoop dat de prijs zou stijgen en ze het met veel winst konden verkopen. Op 24 september kwam dit uit. Gevolg: de prijs van de aandelen daalden waardoor er veel faillissementen kwamen. Dat werd omschreven als Black Friday.

black friday vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Welke winkels doen mee met Black Friday?

Voordat je je spaargeld bij elkaar legt, is het goed om te weten welke Vlaardingse zaken meedoen met Black Friday. Dit is geen volledig overzicht, maar geeft je een idee.

Meubelzaken

Ben je op zoek naar een nieuwe kast, bank of bed, dan kun je tijdens Black Friday met korting shoppen bij onder meer Leen Bakker of Praxis. Voor accessoires kun je bijvoorbeeld terecht bij HEMA.

Schoenenzaken

Vlaardingers die op zoek zijn naar schoenen in de sale, kunnen op Black Friday onder andere naar Nelson Schoenen of Bristol.

Kledingzaken

Ook verschillende kledingzaken in Vlaardingen doen mee. Denk aan H&M en WeFashion. Voor een sportoutfit kun je op Black Friday zaken doen bij Sporthuis Mart van Dam of The Athlete’s Foot. Ook bij Hunkemöller staan medewerkers voor je klaar op de kortingsdag.

Speelgoed

Op zoek naar een leuk cadeautje voor een jonge Vlaardinger? Dan kun je onder andere inkopen doen bij Toys & Things op het Liesveld.

Elektronica

Wil jij een nieuwe televisie of ben je op jacht naar een goede muziekinstallatie? Ren dan op Black Friday naar Expert of BCC.

black friday vlaardingen
Foto: Indebuurt

Welke winkels doen niet mee met Black Friday?

Een aantal zaken in Vlaardingen doet bewust niet mee met de shopdag. Zij willen via de tegenbeweging ‘Green Friday’ mensen oproepen om te consuminderen. Een voorbeelden hiervan is Het Goed.

Lokale, kleinere ondernemers

Naast de eerdergenoemde ketens doen vaak ook kleine ondernemers niet mee met Black Friday. Hoogleraar Marketing Kitty Koelemeijer zei hierover tegen RTL Nieuws: “Lokale winkels hebben de inkoopkracht vaak niet om producten voor lage prijzen in te kopen, zoals bijvoorbeeld MediaMarkt dat voor elkaar krijgt. Tenzij ze onder de inkoopprijs gaan zitten. Dan kan je doen als je nieuwe klanten wilt trekken, maar dat zijn vaak niet de klanten die terugkomen.”

het goed
Foto: Het Goed

Waar moet je op letten tijdens Black Friday?

Wil jij de beste items scoren tijdens Black Friday in Vlaardingen? Dan zijn hier een paar tips waar je op moet letten:

 • Zorg dat je vroeg in het centrum bent

De kans is groot dat Vlaardingen op Black Friday volstroomt met koopjesjagers. Net als jij dus! Het is daarom verstandig om vroeg naar de stad te gaan zodat er nog een plekje vrij is in een van de parkeergarages en ga op jacht.

 • Zoek op product

Bedenk vooraf wat voor een product je nodig hebt en zoek op welke Vlaardingse zaken dit product in de aanbieding verkopen. Doe je dit niet en ga je op de bonnefooi? Grote kans dat de Vlaardingse ondernemers je overhalen met allerlei leuke spullen!

 • Pas op voor nep-aanbiedingen

In 2018 deed de Consumentenbond onderzoek naar de deals van de koopdag. Daaruit bleek dat slechts in 10 procent van de gevallen de deal de moeite waard was. Volgens het onderzoek worden veel prijzen net voor Black Friday verhoogd, waarna de zaak op de shopdag zelf kan stunten. De Consumentenbond heeft dit jaar niet een zelfde soort onderzoek gedaan.

 • Maak er een uitje van

Is het gelukt om een mooie outfit voor weinig op te kop te tikken? Dan kun je dit daarna vieren bij een van de vele leuke lunchcafés die Vlaardingen heeft.

black friday vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Geur en kleur nodig? 7 x Bloemenwinkels in Vlaardingen”

Geur en kleur nodig? 7 x Bloemenwinkels in Vlaardingen

Ga naar “Vincent van Sneakers op het Liesveld stopt: ‘Na 20 jaar ondernemen in Vlaardingen stap ik over naar Rotterdam’”

Vincent van Sneakers op het Liesveld stopt: ‘Na 20 jaar ondernemen in Vlaardingen stap ik over naar Rotterdam’

Sneakers Vlaardingen
Ga naar “Boodschappen doen zonder af te rekenen: de Voedselbank opent een supermarkt aan de Van Baerlestraat”

Boodschappen doen zonder af te rekenen: de Voedselbank opent een supermarkt aan de Van Baerlestraat

voedselbank vlaardingen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “2-pack eetrijpe avocado’s van € 2,49 voor € 1,89”

2-pack eetrijpe avocado’s van € 2,49 voor € 1,89

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “CALINDA Aardbeien € 2,49”

CALINDA Aardbeien € 2,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “SPRUITEN € 0,69”

SPRUITEN € 0,69

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Klantenservice Medewerker”

Klantenservice Medewerker

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Magazijn en Expeditie”

Medewerker Magazijn en Expeditie

 • Tempo-Team
 • Fulltime