Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vlaardingse rappers releasen eigen nummer: ‘Het is voor het eerst dat we niet rappen, maar zingen’

Door Rinske Lichtendahl 7 april 2020

DWO, ofwel Dennis Oosterhof, en Michaël Gabriël zijn beide muzikanten uit onze stad. Vrijdag 20 maart brachten ze hun eerste single als duo uit: On the Low. Een nummer over een stroef lopende liefdesrelatie. “Met dit nummer hopen we een steady foundation te kunnen bouwen.”

In het dagelijks leven is DWO Sound Engineer. Michaël Gabriël heeft al eerder eigen nummers uitgebracht en geeft ook rapworkshops en -lessen op scholen.

De liefde voor hiphop

DWO vertelt dat de liefde voor hiphop ontstond in de moeilijke periodes uit zijn leven: “In hiphop kon ik mezelf terugvinden als ik het moeilijk had. Toen ik een jaar of twaalf was begon ik met het schrijven van mijn eigen teksten. Maar het is niet zo dat ik al mijn inspiratie ook uit hiphop haal hoor, dat kan net zo goed uit jazz komen.”

Michaël Gabriël vertelt dat hij vanaf kleins af aan eigenlijk al bezig was met verhalen schrijven: “Toen ik elf jaar was hoorde ik voor het eerst rapmuziek en dat vond ik eigenlijk meteen heel tof. Ik ging door met verhalen schrijven, maar dan in de vorm van rap. Ik wist al heel snel dat ik hier mijn werk van wilde maken. En dat is gelukt: ik geef lessen en workshops op scholen en heb een aantal eigen nummers uitgebracht.”

On the Low

Tijdens één van de workshops die Michaël Gabriël gaf, was DWO ook gevraagd door Zang & Muziekcentrum Vlaardingen om te helpen. DWO: “We spraken af om samen wat te sparren. Tijdens die eerste ontmoeting schreven we meteen samen een nummer. Allebei de helft, en op de een of andere manier sloot dat naadloos op elkaar aan. Ik denk dat we beiden gewoon in dezelfde vibe zaten. En dat nummer is uiteindelijk het nummer ‘On the Low’ geworden. Inmiddels hebben we wel al meer nummers gemaakt later gereleased worden.”

Niet rappen, maar zingen

DWO vertelt waar het nummer over gaat: “Eigenlijk gaat het over een stroef lopende liefdesrelatie. En dat je elkaar soms de ruimte moet geven en door moet zetten om er uiteindelijk sterker uit te komen.” Michaël Gabriël legt uit dat zowel DWO als hijzelf als solo-artiesten meestal rappen, maar dat dit nummer toch heel wat anders is geworden: “In plaats van de stijl van één van ons te kiezen, hebben we ons samen gericht op iets nieuws. Het is eigenlijk voor het het eerst dat we niet rappen, maar zingen. Zo kunnen we ons laten zien als meer allround-artiesten. Ook in de toekomst zul je niet alleen maar hiphop van ons horen.”

Het bouwen van een steady foundation

Er was geen releaseparty door de coronacrisis, maar toch zien de mannen ook voordelen van de quarantainetijd: “We hebben nu veel meer studiotijd om meer nummers te maken. Met dit nummer wilden we ook niet per se meteen een hit scoren, maar we hopen er wel een steady foundation mee op te kunnen bouwen. Zodat bij de volgende release de zaal gevuld is”, aldus Michaël Gabriël.

Het nummer On the Low is op alle streamingsdiensten te horen, waaronder op Spotify, De videoclip kun je hier bekijken:

Lees ook:

orgeljoke

Vlaardingse ‘Orgeljoke’ (70) gaat viral: ‘De telefoon staat roodgloeiend’

Als je Joke Meijer (70) nog niet volgt op Instagram moet je dat nu doen, want ze gaat viral! Binnen ...

Dansen maar! Dj Raimond haalt de club naar je woonkamer

We kunnen ons best voorstellen dat je het dansen en sjansen in de kroeg mist nu je aan huis gekluist...

adv.