Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vlaardingse ‘Orgeljoke’ (70) gaat viral: ‘De telefoon staat roodgloeiend’

Door Rinske Lichtendahl 31 maart 2020

Als je Joke Meijer (70) nog niet volgt op Instagram moet je dat nu doen, want ze gaat viral! Binnen twee weekjes kreeg ‘Orgeljoke’ ruim 26.000 volgers en was daardoor onder andere al te zien in RTL Boulevard, Zondag met Lubach en te horen op Radio 538. En ze woont dus ‘gewoon’ in Vlaardingen.

Joke wil mensen door liedjes op haar keyboard te spelen opvrolijken in deze moeilijke tijden. En dat lukt heel goed. Ze had alleen nooit verwacht dat ze zó veel media-aandacht zou krijgen. “Ik werd laatst zelfs gebeld door de Vlaamse televisie. En ook door Paul de Leeuw!”

Is muziek jouw grote passie?

“Ja, ik maak al bijna mijn hele leven muziek en orgelspelen is altijd een grote hobby van me geweest. Ik was er alleen al vijf maanden niet aan toegekomen door de ziekte van mijn man. Die is eind januari helaas overleden. En daarna kwam het er ook even niet meer van.”

En nu heb je het toch weer opgepakt!

“Ja! Eigenlijk kwam dat door het coronavirus. Doordat ik COPD heb en al op leeftijd ben, behoor ik tot de risicogroep. Mijn huisarts riep me daarom al snel op om zoveel mogelijk binnen te blijven en contact met anderen te beperken. Dus mijn zoon Jeffrey zei al snel dat ik het orgelspelen maar weer op moest pakken. En dat is inderdaad een fijne invulling! Zonder mijn keyboard zouden de muren wel op me afkomen hoor.”

Tekst gaat verder onder de video

En nu ga je viral! Had je dat gedacht?

“Nee, helemaal niet! Ik ben natuurlijk al zeventig en mijn zoon en ik dachten gewoon dat het leuk was om eens een paar filmpjes op Insta te zetten. En ineens heb ik 26.000 volgers, staat de telefoon roodgloeiend en krijg ik heel veel verzoeknummers binnen. Ik kom gewoon bijna niet meer toe aan het instuderen van nieuwe liedjes, haha!”

En wat zijn de leukste reacties die je hebt gekregen?

“Ik werd benaderd door een tehuis voor geestelijke gehandicapten, want voor hen is het extra lastig te begrijpen dat je nu niet naar buiten mag. En die reageerden zo goed op de filmpjes dat ik er nu nog meer heb gestuurd. En alle BN’ers die op mijn video’s reageren vind ik ook heel leuk, echt bizar! Ik ben ook al gevraagd voor live-optredens in tv-programma’s en op festivals. Maar dat doe ik niet hoor. Het moet wel leuk blijven. ”

Volgens mij ben je heel positief ingesteld!

“Ja, ik denk dat dat er altijd al wel inzat, maar dat is ook zo gegroeid. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en heb veel tegenslagen gehad. Maar tegelijkertijd heeft dat me ook sterk gemaakt. Want ik ben er altijd goed uitgekomen. Daarom denk ik: deze crisis komen we ook wel weer uit. ”

Blijf je voorlopig nog orgelspelen?

“Zeker, het is echt een uitlaatklep. Je kan door middel van muziek negatieve dingen omzetten in iets positiefs. Muziek heelt, zeg ik altijd. Ik zing ook graag. Ik zit in het Vlaardingse popkoor Diamond, maar dat gaat nu ook even niet door vanwege het virus. Daarom is het extra fijn dat ik nu mijn keyboard heb. En voorlopig blijf ik filmpjes op Instagram delen!”

Lees ook:

Binnenstad Bezorgt Box

Vlaardingse ondernemers werken samen door corona: ‘Zo kunnen we ook iets voor anderen betekenen’

Door het coronavirus hebben veel zaken hun winkels al moeten sluiten en ook doordat er minder mensen...

adv.