Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rory van De Kroepoekfabriek maakt Vlaardingen leuk: ‘In de kroeg komen de beste ideeën’

Door Rinske Lichtendahl 6 augustus 2019

Het Stadsstrand, Float, muzikale acts op het Zomerterras – Rory Dickhoff (32) doet onwijs veel voor de stad. Na zelf altijd in de Vlaardingse horeca gewerkt te hebben, startte hij zijn eigen café BRLN. En nu, een paar jaar later, is hij manager bij De Kroepoekfabriek en organiseert hij allerlei evenementen in Vlaardingen. “Eigenlijk heeft Vlaardingen heel veel te bieden”, aldus Rory.

In de horeca gerold

Rory is geboren en getogen in Vlaardingen en heeft er bijna zijn hele leven gewoond en gewerkt. Dat hij in de horeca ging werken was eigenlijk een heel logische stap, vertelt hij: “Mijn oom was de eigenaar van d’Oude Stoep. Vrijdag ging ik als kind altijd boodschappen doen met mijn vader en daarna een colaatje drinken bij ome Gerard. Dus op mijn 15e begon ik daar met mijn eerste horecabaantje.”

Het Vlaardingse Stadsstrand

Na een aantal jaar zijn eigen café BRLN te hebben gehad, is Rory nu manager bij De Kroepoekfabriek. En daar organiseert hij met het team heel wat evenementen voor de stad, zoals het Stadsstrand waar je de hele zomer van kunt genieten. Dit is een initiatief dat hij samen met ondernemers uit de buurt heeft opgezet (in het bijzonder Guido de Jong van Vulcaan). “Het Stadsstrand ligt op een unieke plek. In de avond is het een bijzonder schouwspel van licht, uitkijkend op de industrie. En de grootste cruiseschepen komen hierlangs. Zonde als je daar niets mee doet!”

🕶 Ook vandaag zijn we weer open! En vanaf 19.00u staat er weer een dj klaar. Joris heeft een selectie gemaakt van zijn…

Posted by Stadsstrand on Saturday, 15 June 2019

 

Vlaardingen is mooi!

Dat is volgens Rory ook uniek aan Vlaardingen: er zijn zoveel mooie plekjes, maar je moet het wel zien. En ook willen zien. “We hebben een prachtige historische binnenstad en de Broekpolder is eigenlijk het Central Park van de Randstad. Een oase van groen en rust tussen grote steden als Den Haag en Rotterdam. De Haring en Bier wandeltocht vind ik daarom een superleuk initiatief: het laat je echt een andere kant van Vlaardingen zien.”

De meest waardevolle momenten van het leven

“Betrokkenheid bij de cultuur en evenementen in de stad is eigenlijk puur eigenbelang”, lacht hij. “Ik werk en woon hier en heb een inspirerende en gezellige omgeving nodig. Ik vind het mooi als mensen bij elkaar komen om samen te genieten van podiumkunsten en feesten en daar een mooie tijd hebben met elkaar. Ik denk ook dat dat de meest waardevolle momenten van het leven zijn: herinneringen maken met mensen van wie je houdt. Ik vind het mooi om dat soort gelegenheden te mogen organiseren en dat geeft me enorm veel motivatie.”

‘De meest waardevolle momenten van het leven bestaan uit herinneringen maken met mensen van wie je houdt’

Hij vertelt verder: “Het doel van De Kroepoekfabriek is dan ook om een podium te zijn voor de tijdgeest. Elke keer is er een nieuwe groep jongeren die begint met uitgaan, een muzieksmaak ontwikkelt en zichzelf leren kennen. Ik vind het tof als De Kroepoekfabriek een plek kan zijn waar jongeren kunnen doen wat jong zijn zo mooi maakt: vrienden maken, los gaan, muziek leren kennen, mooie herinneringen bouwen en verliefd worden.”

Van idee naar uitvoering

Rory vertelt over de hoogtepunten die hij door De Kroepoekfabriek heeft meegemaakt. “Elk evenement begint altijd met een goed idee. En de beste komen als je in de kroeg zit, haha! Maar om het uit te voeren, en te kijken of het lukt, dat vind ik echt heel gaaf. Daar willen we mensen ook bij helpen. Op het Zomerterras dit jaar organiseren we een sessie waar Vlaardingers zelf ideeën kunnen aandragen die zij willen organiseren, maar daarbij hulp nodig hebben van ons. En ons antwoord op elk idee is JA! Ik ben heel benieuwd wat dat gaat brengen.”

Zomerterras 2019

Het Zomerterras staat weer voor de deur en De Kroepoekfabriek werkt nauw samen met de organisatie van dit jaarlijkse evenent: “Ik ben erg trots op de muzikale acts die we met De Kroepoekfabriek kunnen neerzetten. Zo is De Likt een band uit de regio die het tegenwoordig heel goed doet! Één van de bandleden kwam vroeger geregeld optreden in De Kroepoekfabriek. Ik vind het heel tof om te zien dat hij nu op verschillende festivals de zaal plat speelt!”Meer over De Kroepoekfabriek ontdekken?

De Kroepoekfabriek

discotheken

Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde 2a, Vlaardingen

Bekijk meer:discotheken

adv.