Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marcus ging in quarantaine in Taiwan om te werken op een festival: ‘Het was vreemd en vet tegelijk’

Door Rinske Lichtendahl 25 november 2020

De meeste Vlaardingers zitten in de gedeeltelijke lockdown. Veel thuis en niet op vakantie. Marcus Hersbach (23) kon even ontsnappen: hij ging naar Taiwan voor een festival. Voor werk, dat wel. Om naar het festival te kunnen gaan moest hij twee weken in strikte quarantaine: “De politie belde elke dag om ons te controleren.”

Marcus werkt als Digital Producer bij NOMOBO, een mediaproducent gespecialiseerd in livestreams. Marcus vertelt: “We werken voor veel festivals over de hele wereld. In Nederland maken we bijvoorbeeld een livestream voor Awakenings en DGTL, maar we doen ook veel buitenlandse festivals. We zitten meerdere keren per jaar in het vliegtuig. Dit jaar was dus eigenlijk heel raar voor ons.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Road to Ultra in Taiwan

Totdat een vaste klant van NOMOBO wél een festival kon laten doorgaan: Road to Ultra in Taiwan. Marcus legt uit: “Omdat Taiwan een eiland is en ze daar heel streng zijn, is het virus daar volledig onder controle. Daarom kon dit festival toch doorgaan en mochten wij de livestream ervan verzorgen.”

‘De politie belde elke dag om ons te controleren’

Omdat de filmcrew van NOMOBO uit Nederland komt, moesten ze zich aan strikte maatregelen houden. Marcus gaat verder: “Normaal heb je geen visum nodig voor Taiwan, maar nu was dat wel nodig. Ook moet je negatief getest zijn voordat je het vliegtuig instapt. Maar in Taiwan begon het eigenlijk pas. Je moest een lokale simkaart kopen, zodat de autoriteiten konden controleren waar je uithing. En vanuit het vliegveld gingen we meteen 15 dagen in quarantaine. De politie belde elke dag om ons te controleren en om de dag kwamen er mensen boodschappen brengen. Als we het huis zouden verlaten zouden we een flinke boete krijgen.”

Een deel van de livestream. Tekst gaat verder onder de video.

Geen mondkapjes en geen afstand

Na 15 dagen in een bubbel geleefd te hebben, gingen Marcus en zijn collega’s op 14 november naar het festival Road to Ultra. “We gingen van ruim twee weken met dezelfde mensen in hetzelfde huis naar een festival met 25.000 bezoekers. Geen mondkapjes, geen afstand, niks. Dat voelde heel vreemd, maar tegelijkertijd voelden we ons niet onveilig. Je weet gewoon dat ze het goed onder controle hebben. Het was supervet om weer eens een livestream te mogen maken waarin je kunt laten zien dat mensen onbezorgd lol hebben met elkaar. Natuurlijk was het ook heel leuk om weer eens op een feest te zijn, dat was voor iedereen ook alweer even geleden!”

Vorige week dinsdag is Marcus teruggekomen. “Dat contrast is best gek. Hier heb je natuurlijk nog wel te maken met afstand houden, mondkapjes en geen evenementen. Maar het is ook weer heel fijn om thuis te zijn, want we zijn toch drie weken weggeweest. We hopen dat we volgend jaar ook weer gewoon Nederlandse festivals kunnen streamen.”

Lees ook:

prik thai

Olé en Som openen bezorgrestaurant Prik Thai: ‘We maken alle gerechten zelf klaar’

Olé Yimpra (28) en Som Shuentchit (23) komen allebei uit het dorpje Chon Buri in Thailand. Ondanks d...

Alyson: ‘Aandacht is minstens zo belangrijk als praktische zorg, maar daar is nu amper tijd voor’

Alyson Karijodimedjo werkt bij Laurens De Schans, een woonzorgcentrum. Normaal bestaat haar werk uit...

De beschilderde stenen van Anke (65) zwerven door heel Vlaardingen: ‘Ik wil mensen vrolijk maken’

Misschien heb je ze al gespot, misschien nog niet: er liggen prachtig beschilderde stenen langs de V...

Snel bij zijn! Bij deze winkel krijgen Vlaardingers tot 80% korting op merkkleding

Een T-shirt van Michael Kors gematcht met een broek van Diesel en schoenen van Karl Lagerfeld… Dat i...
de grote pietenpuzzeltocht

Doe mee met De Grote Pietenpuzzeltocht en maak Vlaardingse kinderen blij

Ken je Berenjacht nog? Een speurtocht door Vlaardingen waarbij kinderen op zoek konden gaan naar ted...

adv.