Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jill is tattoo-artiest: ‘Piercen leerde ik mezelf aan en oefende ik op vrienden’

Door Rinske Lichtendahl 3 december 2019

Ze woont in een oude tattooshop in Vlaardingen en is zelf ook tattoo-artiest: Jill van der Schee. Toen Laura’s Tattoo & Piercing ermee stopte, was dit natuurlijk dé plek om te gaan wonen voor Jill: ‘Toen ik veertien was kreeg ik hier mijn eerste lippiercing.”

De fascinatie voor tattoos was er al vroeg bij Jill: “Toen ik zeven was kreeg mijn vader een tattoo en toen hij het folietje er thuis vanaf haalde heeft dat op de één of andere manier een grote indruk achtergelaten. Ik weet het nog precies. Vanaf toen begon ik ook de plakplaatjes te verzamelen. En dan plakte ik er niet eentje, maar zat meteen mijn hele arm vol.”

‘Kliederen’ als uitlaatklep

Jill kreeg al snel de stempel ADHD op zich gedrukt: “Op de basisschool interesseerde de lessen me allemaal vrij weinig. Ik kliederde meer op mijn handen dan in mijn schrift, haha! Ik denk dat dat kliederen altijd wel een uitlaatklepje is geweest.”

“Op de middelbare school voelde ik mezelf anders dan anderen. Ik schoor mijn haar af en zette me af tegen de rest. Ik had ook al jong piercings. En mijn eerste tattoo had ik op mijn zestiende. Ik denk dat ik graag wilde shockeren. En dat shockeren is uitgegroeid tot een liefde, een passie.”

Zichzelf leren piercen

Jill vertelt dat ze piercings altijd heel interessant vond, omdat dat minder permanent is. Ze besloot dat ze het wilde leren. En dat deed ze zelf: “Ik heb het mezelf aangeleerd via internet. En dat oefende ik op vrienden. Wel met steriele naalden en zo hoor. En toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar Skullture Tattoo in de Fransenstraat gegaan. Ik kon de volgende dag meteen beginnen. Dat komt ook wel door mijn grote waffel haha, ik ben ervan overtuigd dat je moet bluffen als je ergens wilt komen.”

‘ik ben ervan overtuigd dat je moet bluffen als je ergens wilt komen’

Het vak geleerd in Vlaardingen

Jill was een half jaar shop manager en deed het piercen erbij tot haar baas vroeg of ze ook niet wilde leren tatoeëren. En die kans greep ze: “Hier in Vlaardingen heb ik alles geleerd, dus ik ben daar ook superdankbaar voor.”

Na een paar jaar begon ze een eigen zaak met haar toenmalige vriend in Den Haag. Inmiddels werkt ze alweer een tijdje bij de tattooshop Hook’s Ink in Zoetermeer. In principe is Jill allround tatoeëerder: “Ik ben goed in mandala’s en priegelwerk. Ik zag dat bij vrouwen daar veel vraag naar is dus was dat een logische stap. Maar de realistische kant van tatoeëren vind ik veel toffer. Daar ben ik veel mee aan het oefenen. Eigenlijk ben je nooit uitgeleerd in dit vak.”

De zussen van O’G3NE

Toch is het werk af en toe heel heftig, want achter bijna elke tatoeage zit een verhaal: “Zo heb ik heb een man van 74 geholpen aan een tattoo die de liefde van zijn leven tegen is gekomen. Maar ik heb ook de drie zussen van O’G3NE en hun vader en moeder getatoeëerd. Vlak voordat hun moeder kwam te overlijden wilden ze met elkaar dezelfde tatoeage van een DNA-streng laten plaatsen. Kort daarna overleed zij.”

Zelf heeft Jill ook veel tatoeages, waarvan sommige een verhaal hebben. Maar de leukste vinden wij natuurlijk haar Vlaardingse tattoo: eentje van de VOP, met een harinkje erbij.

Vlaardingse tattoo
Foto: indebuurt Vlaardingen

Spijt van donkere vingers

“Spijt is een groot woord, maar gelukkig ben ik nooit geweest met mijn zwarte vingers”, zo vertelt Jill. Ze liet een gedeelte van haar arm en hand volledig zwart maken. Maar ze had nooit gewild dat het boven haar vingerkootjes ook zwart zou worden. “Voor ik het wist waren twee vingers al helemaal zwart. En ja, dan kan je niet meer terug. Het vervaagt ook enorm doordat ik elke dag handschoentjes draag. Dus dat vind ik wel zonde. En laseren is niet mogelijk op je vingers.”

Misschien een eigen shop in de toekomst

Jill vertelt dat ze een eigen shop over tien à vijftien jaar misschien wel weer ziet zitten: “Wie weet, misschien begin ik in de toekomst weer een eigen shop. Maar niet in Vlaardingen hoor, daar ben ik te loyaal voor naar Skullture toe.”

Lees ook:

Windkracht 95

‘Mijn grootste wens is een eigen tandenborstel’, deze Vlaardingers helpen arme kinderen

"Mijn grootste wens is een eigen tandenborstel", aldus één van de kinderen in Vlaardingen die in arm...
Past-elle Vlaardingen

Merel en Marieke van Past-elle Lingerie: ‘Elke vrouw wil zich mooi voelen, in haar eigen stijl’

In de Korte Hoogstraat zit een wel heel bijzondere lingeriewinkel, gerund door twee bijzondere dames...

adv.