Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris werkt bij de Hofnar: “Vrolijke mensen maken mijn dag”

Door Rinske Lichtendahl 30 juli 2019

Iris van Klaveren (19) werkt in de bediening bij één van de populairste stadscafés van Vlaardingen: De Hofnar. En daar maak je heel wat mee. Wij vroegen haar het hemd van het lijf!

Vertel eens wat over jezelf!

“Ik ben geboren in Dordrecht, maar daarna zijn we al snel verhuisd naar Vlaardingen. Ik ben daarna nooit meer in Dordrecht geweest dus het voelt eigenlijk alsof ik hier geboren ben. Ik studeer sinds een jaar bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Ik werk nu twee dagen per week bij de Hofnar, maar ik heb voor mijn studie een lange tijd fulltime gewerkt.”

Hoe ben je bij de Hofnar terecht gekomen?

“Eigenlijk ging ik zelf op zaterdagavond altijd naar de Hofnar. Eigenlijk mocht ik niet eens naar binnen, want ik was toen 16 haha! Op een avond vroegen ze ineens of ik er wou komen werken. Toen moest ik dus eerst even opbiechten dat ik nog geen 18 was. Gelukkig was dit geen probleem en kon ik de week erna al aan de slag. Eerst vond ik het wel lastig dat iedereen zoveel ouder was dan ik, maar ik werd meteen goed opgenomen in het team. Dat is ook één van de redenen dat ik er na drie jaar nu nog steeds werk. En nu ben ik zelf alweer de oude garde!”

Wat is het leukst aan je werk?

“De gasten! Die maken echt je dag. Veel zijn wel in voor een gezellig praatje. Vrolijke gasten, daar word ik blij van. En zoals ik al zei is het team ook heel leuk. Het voelt echt als één grote familie. Na het werk blijven we ook altijd nog wel hangen voor een drankje met elkaar.”

En wat is dan het minst leuk?

“Wanneer gasten niet tevreden zijn. In de bediening krijg je dan toch wel alle ellende over je heen.”

En wat als je een chagrijnige dag hebt?

“Ja, dan is het soms wel lastig om vrolijk te doen en aardig te blijven tegen iedereen. Zeker als je dan ook een aantal ontevreden gasten hebt. Maar het kan ook juist de andere kant op gaan: dan word ik blij van alle vrolijke en gezellige mensen en fleuren zij echt mijn dag op!”

‘Laatst bestelde een mevrouw een kinderpannenkoek voor haar hond’

Wat zal je altijd bijblijven van jouw tijd bij de Hofnar?

“Vorig jaar zomer heb ik full time gewerkt en dat was ontzettend hard werken, maar ook echt een leuke tijd. Na het werk bleven we altijd nog gezellig hangen op het terras om de volgende dag weer fris en fruitig op werk te zijn. Die collega’s zijn ook echt mijn vrienden geworden. En ja, sommige bijzondere bestellingen van gasten blijven me ook bij. Zo bestelde een mevrouw laatst een kinderpannenkoek voor haar hond. Daar geniet ik echt van, haha!”

Waar doe je zelf het liefst een drankje of een hapje?

Bij de Hofnar natuurlijk! Ik ken daar iedereen, dus het is altijd gezellig!Meer over De Hofnar ontdekken?

De Hofnar

restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:00

Hoogstraat 169, Vlaardingen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.