Fysiotherapeut Nawien redt hond uit water: ‘Baasje bedankte me met appeltaart’

Nawien Jaggi Fysiotherapie het Weeshuis
Foto: Eigen archief

Nawien Jaggi (24) uit de Holy kwam op een doodnormale werkdag net op tijd voor zijn eerste patiënt aan bij Fysiotherapie Het Weeshuis. Hij had toen nooit verwacht dat er zich vlak voor de praktijk een spoedgeval aan zou dienen. Enkele minuten later redde hij een hond uit het water.

Bij het parkeren van zijn scooter aan de Westhavenkade kwam die frisse maandagochtend een man met een lijn op Nawien afgelopen. “Ik dacht dat hij aan het vissen was.” Al gauw werd hem duidelijk dat zijn hond in het water lag en Nawien nam de riem, waar het dier nog aan vastzat, van de man over. “De halsband zat strak, waardoor de hond moeilijk kon ademhalen. Hij was volledig in paniek en hem er uittrekken ging niet.”

Onderbroek

Nawiens patiënt en de secretaresse zagen het allemaal gebeuren en belden de brandweer. “Die adviseerde niet in het water te springen.” Daarvoor was het al te laat: Nawien had zich – in alleen zijn boxershort – via een bruggetje de Oude Haven in laten zakken. “Ik wilde mijn kleren niet nat maken, want dan had ik een aantal patiënten moeten afbellen.”

Fysiotherapie Het Weeshuis

Reddingsactie

De zwarte labrador was redelijk groot en liet zich niet makkelijk meenemen. “Hij krabbelde met zijn poten vol in mijn gezicht en werd pas rustiger toen ik hem stevig vasthad.” Uiteindelijk slaagde de jonge held erin het spartelende dier op de steiger te brengen. Een collega kwam aan met een handdoek, mensen van een boot met een dekentje. “Het water was eigenlijk best lekker, maar dat kan ook door de adrenaline zijn gekomen. En ik douche vaak koud, dus ik ben wel wat gewend.”

Video: Nawien Jaggi

The show must go on

Tijd voor een praatje met de eigenaar was er niet. Die werd door de politie, die de melding van de brandweer had opgepikt en in de buurt was, ondervraagd. Nawien ging gauw aan het werk. Een kwartiertje later dan gepland stond hij alsnog zijn eerste patiënt te behandelen, alsof er niks gebeurd was. Dat het baasje van de hond enorm blij was met de redding bleek die middag: “Hij kwam twee appeltaarten met slagroom langsbrengen.”

Allergie

Normaal gesproken raakt Nawien dieren niet aan. Hij woont bij zijn moeder die allergisch is. Hij is dan ook geen hondenkenner. “Mijn collega vertelde me dat het een labrador was.” Nawien heeft het bovendien veel te druk voor een huisdier: “Ik doe aan salsa, padel en voetbal. Daarnaast ga ik vijf keer in de week naar de sportschool.”

En door

Terwijl zijn patiënt en collega’s trots op hem waren, was Nawien niet zo onder de indruk van de gebeurtenis. Hij vond het vooral belangrijk dat hij de uitloop die erdoor ontstaan was recht wist te trekken voor zijn patiënten. Ook het baasje en de labrador lijken zich niet veel van het voorval aan te trekken. Nawien: “De secretaresse heeft ze alweer een paar keer voorbij zien lopen, gewoon langs het water!”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Vlaardinger van de Week

Ga naar “Vincent is de kerstengel van Vlaardingen: ‘Hij is een topper in zijn werk’”

Vincent is de kerstengel van Vlaardingen: ‘Hij is een topper in zijn werk’

kerstpakket en kerstengel sneakers denk aan elkaar
Ga naar “Vlaardingse Christina is pas 22 en werd vijfde op het EK judo: ‘Ik begon al toen ik zes was’”

Vlaardingse Christina is pas 22 en werd vijfde op het EK judo: ‘Ik begon al toen ik zes was’

christina vijfde EK
Ga naar “Carmen werd ernstig ziek op haar 19e: ‘Ik kwam in een vrije val terecht na de diagnose’”

Carmen werd ernstig ziek op haar 19e: ‘Ik kwam in een vrije val terecht na de diagnose’

Carmen met boek

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Beemster* van € 2,95 voor € 2,21”

Alle Beemster* van € 2,95 voor € 2,21

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Koudschuimmatras van € 119 voor € 79”

Koudschuimmatras van € 119 voor € 79

  • Lidl
  • Geldig t/m 29 januari 2023